De Selectie is Lid van de Club van 100 - de Selectie

Hou wind in de zeilen

Selectie lid van club van 100

De Selectie is lid van de Club van 100 en is daarmee supporter van de slalom windsurfer met topsportstatus. Extra wind in de zeilen voor Bob. En hoe zorg jij dat je de wind in de zeilen krijgt en houdt? Het probleem op de arbeidsmarkt wordt alleen maar groter. Dus geef je tegenstanders het nakijken – net als Bob.

‘Er is altijd wel een manier waarop het wél kan. Geen wind in de zeilen? Dan ga ik aan de slag met het maken van mijn eigen wind.’

Bob van de Burgt – windsurfer, eigenaar StarGo en student bedrijfskunde VU

Maar één doel: een plekje aan de windsurf-wereldtop

‘Er is een heel mooie quote die ik heb gehoord: “Hij die zegt dat hij het kan en hij die zegt dat hij het niet kan, hebben beiden vaak gelijk.” Het is maar net hoe je erin staat. Dat geldt voor zaken doen, trainen voor een sport, maar eigenlijk voor het hele leven.’

Talent Bob van de Burgt heeft maar één doel: de beste slalom windsurfer ter wereld worden. Een plekje aan de windsurf-wereldtop. En hij is al hard op weg. Maar deelname aan trainingskampen en (wedstrijd-)evenementen kost veel geld.

Daarom heeft Bob de Club van 100 opgericht.

De Club van 100: supporter van slalom surfer met topsportstatus

Bob zoekt honderd supporters die ieder honderd euro per jaar sponsoren. Drie jaar lang – dat is de tijd die hij nodig denkt te hebben om serieus mee te kunnen dingen naar de windsurf-wereldtitel. Partnerships en sponsorsamenwerkingen zijn voor beginnende topsporters ontzettend belangrijk en waardevol.

Maar Bob heeft behalve een talent en behalve een duidelijk doel en winnaarsmentaliteit, ook een ondernemersblik. Hij vraagt niet zomaar om steun maar zet er ook iets tegenover. Sponsoring is een mooie PR-kans voor je bedrijf.

Wanneer de Club van 100 vol zit, worden er windsurf clinics verloot en maak je als supporter kans op die windsurf clinic. Daarnaast neemt hij je logo op in de banner van de Club van 100, die hij vermeldt op zijn website en verspreidt in iedere nieuwsbrief.

De Selectie en topsport – een vanzelfsprekend duo

De Selectie is topsport in de basis. Niet voor niets wordt regelmatig de vergelijking gemaakt met Ajax en het scouten van talent. Het samenwerken en de filosofie van Johan Cruijf – Alleen kun je niets, je moet het samen doen – waar De Selectie zich helemaal in kan vinden.

De Selectie is ook samenwerkingspartner van De Johan Cruyff Foundation, trotse sponsor van de jeugd van Always Forward, initiatiefnemer vanuit Stichting Talent United voor de Sport College Tour en sponsor van uitzonderlijk basketbal talent Buruk.

Want heeft iedereen dezelfde kansen? Nee. De meeste dromen worden geen werkelijkheid.

Bob van de Burgt heeft extra wind in z’n zeilen nodig om de top te halen

Bob is vast van plan om zijn droom werkelijkheid te maken. En hij weet wat ie doet. Windsurfen leerde hij van zijn oom en hij was meteen verslaafd aan de kracht van het water, het gevoel van vrijheid en het trotseren van de elementen.

Bob heeft een duidelijke missie en een duidelijk plan. Toch is daar ook hulp van anderen bij nodig. Hij maakt je enthousiast over de mooiste sport ter wereld en houdt wel van wat verrassing en creativiteit.

Hij is op zoek naar een toffe samenwerking met jou.

Ik wil synergie creëren

Bob verdeelt de steun die hij krijgt in tweeën: sponsors en supporters. Sponsors zijn die van de grote bijdragen en supporters zijn de vele kleine beetjes die een heleboel steun bij elkaar zijn. De honderd euro voor de Club van 100 is voor de meeste bedrijven niet zoveel, maar uiteindelijk gaat dat wel optellen.

Windsurfen en wedstrijden op hoog niveau – dat is wat Bob zelf wil. Zijn ouders windsurfen niet. Het is zijn eigen droom.

‘Als het vanuit jezelf komt, heb je een grotere drive. Als je competitie hebt, ga je er volledig voor. ’s Winters train ik in Tenerife en dat is moeilijk te combineren soms met mijn studie.’

Topsportstatus met een heldere missie en toch niet naar Tenerife kunnen?

‘Ik ben ook student bedrijfskunde derde jaar, maar ben meer met windsurfen bezig dan met studeren. En toch gaat dat voor mij prima.’

‘Met een topsportstatus val je onder twee regelingen. Je wordt dan financieel gecompenseerd als je een vak niet haalt. Dan heb je de faciliteitenregeling, waarbij de universiteit zijn best hoort te doen om jou te helpen om je sport goed te kunnen uitoefenen. Een wedstrijd kan bijvoorbeeld precies tijdens werkgroep uren vallen. Dan is het soms erg moeilijk om toch medewerking te krijgen.’

‘Al die bureaucratische regeltjes zijn ook voor tentamens erg lastig. Dan moet ik uitleggen dat ik niet voor de lol effe naar Tenerife ga, maar dat ik daar mijn werk van wil maken. Dan moet je wel je mannetje staan.’

Geef je tegenstanders het nakijken – op de arbeidsmarkt én op het water

Ben jij al aan de race op de arbeidsmarkt begonnen?

‘Met vlaggen wordt aan windsurfers de starttijd doorgegeven. Ben je te vroeg weg? Dan ben je gediskwalificeerd. Ben je te laat? Zie dan je concurrenten nog maar eens in te halen. Een ijzersterke focus en perfecte timing is dus vereist. Tijdens en vlak voor de start gebeurt er van alles om de beste lijn te verkrijgen en zo je tegenstanders het nakijken te geven.’

Windsurfen is een boeiende combinatie van techniek en tactiek. En dat is precies wat jij nodig hebt wanneer je de wedstrijd op de arbeidsmarkt wil winnen. Geert-Jan Waasdorp vertelt je zijn recruitment strategie. De schaarste blijft, maar het hebben van een wervingsprobleem is een keuze.

Hoe zorg jij ervoor dat je de wind in de zeilen krijgt en houdt?

Linksom of rechtsom dat maakt niet uit – het kan wél

‘Er zijn vaak allerlei partijen die zeggen dat iets niet gaat lukken. Dat het te lastig is. Ik kijk graag hoe het wél kan.’

‘In kansen denken, daar houd ik van. Windsurfen is een dynamische sport met oneindige mogelijkheden voor het creëren van toffe content. Met een uitgebreide doelgroep van jong tot oud.’

Het bedrijfsleven kan veel leren van de topsport – dat is voor Bob en De Selectie wel duidelijk. Zonder support kan Bob niet naar Tenerife of naar de absolute top. En er zit voor jou ook een voordeel aan als je Bob gaat steunen.

De Selectie is lid van de Club van 100 – jij ook? Laat Bob winnen en word supporter van de Club van 100. En wil je zelf winnen op de arbeidsmarkt? Neem dan contact op met De Selectie.

jouw recruitment marketing team