Samenwerkingspartner Johan Cruyff Foundation - de Selectie

De Selectie werkt samen met de Johan Cruyff Foundation

samenwerkingspartner Johan Cruyff Foundation

De Selectie is samenwerkingspartner geworden van de Johan Cruyff Foundation. De Selectie en de Cruyff Foundation zijn in hun kernwaarden een echte match. Alleen kun je niets, je moet het samen doen – een filosofie van Johan Cruijff die de basis voor die samenwerking al in al z’n facetten aangeeft.

Samenwerking tussen de Johan Cruyff Foundation en De Selectie

‘Wij willen de beste talenten naar onze organisatie halen en daar helpt De Selectie bij. Daar zijn wij heel trots op. Johan Cruijff zelf was erg van de talenten; hij liet talenten debuteren. Onze missie is het ontwikkelen van kinderen door middel van sport en spel. We zijn een organisatie die heel veel werkt met talenten. We geven hen de kans om zich te ontwikkelen op Cruyffiaanse wijze.’

‘Johan Cruijff had oog voor talent en was zelf eigenwijs, professioneel, toegankelijk en iemand die goed kan verbinden. Dat zoeken we ook in onze talenten. Michiel begrijpt dat goed. De Selectie en de Cruyff Foundation kunnen elkaar daar in vinden.’

‘We komen allemaal uit de sport. Dat is een goede match. We kunnen elkaar goed aanspreken op dingen en we hebben vaak dezelfde gedachten.’

Niels Meijer – directeur Johan Cruyff Foundation

Cruyff partnership en Michiel

De verbinding met Cruyff was er altijd al. Michiel ging in 2001 studeren aan de Johan Cruyff Academy en was in zijn derde studiejaar zo gelukkig om stage te mogen lopen bij de Johan Cruyff Foundation. Later volgde hij nog de Master in Coaching bij het Johan Cruyff Institute en sinds nu is hij dus officieel actief betrokken bij dat prachtige netwerk.

De Selectie en de Cruyff Foundation hebben al langer connecties. Directeur van de Johan Cruyff Foundation Niels Meijer en oprichter van De Selectie Michiel Martens kennen elkaar sinds 2013 maar hebben hun samenwerking nu officieel gemaakt.

‘De Cruyff Foundation en De Selectie zitten op één lijn. Er is ruimte en vertrouwen en wederzijdse waardering. Ook het werken met en het opbouwen van een talentpool is iets waar we elkaar in kunnen vinden.’

Michiel Martens – partner De Selectie

De eerste resultaten van de samenwerking

De Selectie is nu recruitment supplier van de Johan Cruyff Foundation. Inge van den Brand, Mart van der Ent en Axel Boomgaard zijn de eerste officiële resultaten van die samenwerking. Ze werken met veel plezier bij de Cruyff Foundation met behulp van De Selectie.

Mart is medeverantwoordelijk voor de sponsorships bij de Johan Cruyff Foundation en is daar zelf aangenomen in een procedure die door De Selectie is begeleid. Dus De Selectie hoort nu andersom bij het takenpakket van Mart.

‘Er zijn verschillende samenwerkingsverbanden en partnerships. Dit kan op verschillende manieren ingevuld worden. De Selectie steunt de Cruyff Foundation als supplier door middel van dienstverlening. Het gedachtegoed van De Selectie en de Cruyff Foundation passen goed bij elkaar.’

‘Ik heb zelf contact gehad met Michiel die corporate recruiter was van de Cruyff Foundation toen ik solliciteerde.’

Mart van der Ent – fondsenwerver/ relatiebeheerder Johan Cruyff Foundation

Cruyff partnership en samenwerking

De Cruyff Foundation werkt inmiddels structureel samen met meer dan 50 organisaties. En dat in verschillende vormen. Die vaste partners, sponsoren, suppliers en supporters zijn onderdeel van de besloten Cruyff Foundation & Partners LinkedIn-groep. Ze worden uitgenodigd voor netwerkbijeenkomsten en natuurlijk voor activiteiten met of voor de doelgroep.

De Cruyff Foundation wordt op verschillende manieren gesteund door die vaste partners. En daar is De Selectie er nu officieel één van.

‘We hebben nu inmiddels drie nieuwe medewerkers gevonden in samenwerking met De Selectie. Daar zijn we hartstikke blij mee.’

Niels Meijer – directeur Johan Cruyff Foundation

De Cruyff Foundation is alles waar De Selectie ook voor staat

‘De Cruijff filosofie heeft alles in zich waar De Selectie ook voor staat. De Cruyff Foundation en De Selectie vinden elkaar in de gemeenschappelijke kernwaarden. De samenwerking voelt goed aan vanaf het eerste begin.’

Michiel Martens – partner De Selectie

Een perfecte match in de basis

De Cruyff Foundation en De Selectie herkennen elkaar in de basis. De Selectie en Cruyff vinden elkaar in thema’s als respect voor elkaar, sociale betrokkenheid, gezondheid, integratie, ontwikkeling en samenwerken. Die thema’s worden vormgegeven door de 14 regels van Johan Cruijff.

De match voor de samenwerking vind je al terug in Regel 1 – teamspeler – Alleen kun je niets, je moet het samen doen. Beide hopen met de samenwerking meer te bereiken dan alleen en te kunnen leren van elkaars kwaliteiten.

De Johan Cruyff Foundation en verbinding

Sport kan voor verandering zorgen. Want sport is een universele taal voor kinderen – sport staat los van achtergrond, cultuur, religie of beperking. Sport zorgt voor persoonlijke ontwikkeling, zelfvertrouwen en verbinding. En dat is iets waar ieder kind recht op heeft – waar ook ter wereld.

De Johan Cruyff Foundation steunt en ontwikkelt wereldwijd impactvolle sport- en spelprojecten. Hierbij ligt de aandacht op kinderen en jongeren voor wie sport geen vanzelfsprekendheid is.

Ze creëren voor die kinderen ruimte om het beste uit zichzelf te halen. Ruimte waarin zij zich kunnen ontwikkelen, ruimte om vrienden te maken en ruimte waarin zij hun fysieke en mentale gezondheid kunnen verbeteren. Die maatschappelijke relevantie is groter dan ooit.

Michiel en Niels vinden het allebei fijn dat de samenwerking en de gemeenschappelijke sport tot een partnership heeft geleid. De Selectie en de Johan Cruyff Foundation vormen nu een team.

jouw recruitment marketing team