Waarom RPO: Recruitment Is Teamwork - de Selectie

Waarom RPO: recruitment is teamwork

waarom RPO: recruitment is teamwork

Je wervingsactiviteiten uitbesteden is nog niet altijd vanzelfsprekend. Waarom RPO? Omdat goed personeel het belangrijkste kapitaal is in je organisatie. Recruitment is een vak. En goed recruitment is teamwork.

RPO heeft vele voordelen

Bedrijven zijn vaak terughoudend om de werving en selectie in handen van een andere organisatie te leggen. Gevreesd wordt dat een externe partij nooit kan weten wat hun bedrijf precies nodig heeft.

In 2022 schreven we al over Recruitment Process Outsourcing als een service en de gemiste kansen in RPO. Want RPO in Nederland loopt achter, hoewel het outsourcen van recruitment juist in de krappe arbeidsmarkt zoveel voordelen heeft.

RPO = tijd voor je core business

RPO vermindert sowieso de tijd en de middelen die nodig zijn om nieuwe medewerkers aan te trekken. RPO helpt je bedrijf zich te richten op de core business in plaats van werving en selectie. Het biedt ook meer flexibiliteit omdat de vraag naar nieuwe medewerkers nooit constant is de behoefte naar recruitmentcapaciteit dus ook. Een RPO specialist kan vaak sneller en beter reageren.

Het hebben van een ervaren RPO partner neemt de druk van de schouders bij je eventuele recruiters en HR professionals én bij het personeel dat overuren moet maken om de onderneming draaiende te houden.

De druk op het team wordt verminderd.

RPO = structurele oplossingen

Het aannemen van de juiste mensen, op het juiste moment en tegen de juiste kosten is van essentieel belang.

Er zijn genoeg organisaties die moeite hebben met het vinden van de juiste medewerkers. Want dit is zeer arbeidsintensief en daarnaast vereist het de juiste kennis, ervaring en tooling. Om een goede recruitment speler te zijn, moet je in ieder geval zowel de inside als de outside data beheersen.

Outsourcing is dan een perfecte oplossing. Want RPO kan zowel op kleine als op grote schaal plaatsvinden en is de manier om zowel kosten als tijd te besparen op werving en selectie. Geen gedoe meer met over- of onderbelaste afdelingen, verschillende uitzendbureaus en korte termijn oplossingen, maar een structurele oplossing voor het verloop, de groei en ontwikkeling.

Dit maakt je plaats in de war for talent stukken sterker.

Employer brand klaar

Door RPO haal jij ervaren recruitmentspecialisten binnen die de beste kandidaten aantrekken voor je bedrijf. Het doel is niet langer vacatures invullen, maar het creëren van oprechte betrokkenheid en interesse bij de mensen die in de toekomst mogelijk je kandidaten zijn. Hierdoor ga je een bijzonder sterke positie innemen op de arbeidsmarkt.

Wij gaan aan de slag met het vertalen van je werkgeverschap (ook wel employee value proposition) naar een relevant en aantrekkelijk werkgeversmerk, het positioneren van je werkgeversmerk, het aantrekken van talent en talent werven én binden aan je bedrijf. Het gaat daarbij om de persoonlijkheid en waarden van je organisatie.

De eerste resultaten van RPO recruitment en het teamwork zijn direct na de eerste weken van de samenwerking al zichtbaar, onder andere in de vorm van interne betrokkenheid en online zichtbaarheid.

Samen bouwen wij aan jullie werkgeversmerk.

Net als eigen collega’s: we spelen in de kleuren van jouw team

Onze RPO recruiters voelen aan als eigen collega’s. Onze RPO recruiters werken in house bij je organisatie om binding met je bedrijf te creëren. Ze kennen door een grondig EVP onderzoek alles tot in detail en worden getraind op jouw bedrijfsprofiel. Elke RPO recruiter doorloopt het eerste jaar 30 dagen opleiding en training; zo weet je dat corporate recruitment kennis aanwezig en geborgd is.

En doordat je met RPO getrainde corporate recruiters in huis haalt, zorg je er daarnaast ook voor dat je eigen medewerkers leren over het recruitment vak. De kennis die we meenemen, wordt binnen jouw organisatie gedeeld. Daarom zorgt het voor een blijvend resultaat.

RPO = marketeers en corporate recruiters

Het teamwork van de recruitment marketeer en corporate recruiter is in RPO enorm belangrijk. Samen versterken ze namelijk je werkgeversmerk en het wervingsproces. De marketeer heeft input nodig van de recruiter en andersom. De vacatures moeten in lijn liggen met het EVP en het employer brand.

Een goede EVP – employee value proposition – is onmisbaar voor een succesvol employer brand. Je laat hiermee als werkgever zien welke meerwaarde jij je medewerkers biedt als ze voor jou kiezen. Recruitment marketing is dé toekomst.

‘Recruitment marketing gaat in de toekomst steeds essentiëler worden. Met recruitment alleen gaan we het niet meer redden. Dat merk je nu ook al in de werving.’

Kayra Verweij – lead recruitment marketing en corporate recruiter De Selectie

RPO = Artificial Intelligence

In RPO en het wervings- en selectieproces kan Artificial Intelligence een belangrijke rol spelen, waardoor recruiters en soortgenoten zich meer op mensen kunnen focussen. Redenen voor het gebruik van op AI gebaseerde oplossingen in HR zijn bijvoorbeeld tijd- en kostenbesparingen en een nauwkeurigere besluitvorming.

In de inspiratiesessie Beter vertelt Martijn Mondria dat je de nieuwe technologie als een kans kunt zien. Maak er gebruik van.

‘Je kent de kracht van exponentiële groei. De technologie volgt een exponentiële curve. Hoe kan je bedrijf door middel van data en AI invulling beter worden?’

Martijn Mondria – founder en directeur Cumlaude.ai

Toegang tot alle nieuwe technologieën

Er zijn allerlei innovaties en ontwikkelingen in het recruitmentvak, zoals nieuwe cv search technologieën of een ATS-systeem. Je kunt bijvoorbeeld mensen op afstand screenen in plaats van ze persoonlijk interviewen.

Een gespecialiseerde RPO partner als De Selectie heeft toegang tot en kennis van alle lijntjes en middelen die nodig zijn om jouw recruitment optimaal vorm te geven. Maar wanneer jij of jouw HR manager de werving erbij doet, heb je zelf beperkte toegang tot job portals en al die andere bronnen.

RPO = duurzaam + efficiënt + goedkoop + flexibel

RPO maakt het mogelijk snel op en af te schalen, wat je met eigen personeel niet kunt. Afhankelijk van de behoefte kunnen wij de inzet van onze recruitmentspecialisten op korte termijn intensiveren of afbouwen.

Toch wordt het een doorlopend proces, want een RPO recruiter werkt zowel op de voorgrond als op de achtergrond aan recruitment. Je gebruikt dus duurzame lange termijn oplossingen in plaats van quick fixes.

De RPO partner heeft meer expertise en kennis van het recruitmentproces wat leidt tot veel meer efficiëntie. Duurzaam en efficiënt samen betekenen automatisch ook lagere kosten. Bovendien is gedurende een langere periode samenwerken altijd voordeliger dan het steeds weer opnieuw moeten inwerken van een nieuwe recruiter of werving- en selectiebureau.

Dus geen slechte snelle matches

Het gebruik maken van RPO en het ontwerpen en implementeren van een nieuwe wervingsstrategie resulteert in gestroomlijnde recruitmentprocessen, waarmee de beste resultaten worden gehaald in de kortst mogelijke tijd.

Recruiters kunnen sneller de juiste mensen werven omdat ze procesmanagement ver doorgevoerd hebben. Door de kennis van de externe partner kan de kwaliteit van de kandidaten verbeterd worden.

Geen snelle matches die toch niet werken.

Waarom RPO: recruitment is teamwork

Gebruik maken van RPO betekent dat je gebruik maakt van optimale inzet van expertise en teamwork. Doordat je niet één recruiter inhuurt maar een team, krijgt iedere RPO opdracht de specialist die hij verdient.

Onze recruiters hebben stuk voor stuk hun eigen specifieke capaciteiten. En zij maken deel uit van een selectie: een team waarin de recruitment marketeers het stokje tijdens de vakantieperiode hebben overgenomen. Die hebben gezorgd voor goede zichtbaarheid bij de juiste doelgroep. Onze corporate recruiters kunnen dus in volle vaart het stokje weer overnemen.

Wij spelen ons spel het hele jaar door.

jouw recruitment marketing team