Recruitment Process Outsourcing bij De Selectie - de Selectie

Recruitment Process Outsourcing als een service

recruitment process outsourcing

Recruitment Process Outsourcing als een service, want met een goede service trek je de rally naar je toe. Met RPO nemen wij het volledige recruitment proces van je over. Wat nou zo gek is, is dat bedrijven op het Europese vasteland hier veel minder gebruik van maken dan de VS en het VK.

Recruitment Process Outsourcing in Nederland loopt achter: gemiste kansen

Wervingsactiviteiten uitbesteden is dus nog niet normaal of vanzelfsprekend in Nederland, hoewel het outsourcen van recruitment juist in de krappe arbeidsmarkt zoveel voordelen heeft. Je kunt daarmee eerder toch nog voldoende opschalen en flexibiliteit bewaren.

Veel organisaties besteden bijvoorbeeld hun financiële administratie of de marketing uit aan een specialist – een eigen IT afdeling? Nee joh, daar zijn we te klein voor, daar hebben we een partner voor – maar met recruitment kan dat natuurlijk ook.

Ongelijke kansen

Heeft iedereen dezelfde kansen? Nee. De kansen in de wereld zijn ongelijk verdeeld. Maar ook in onze samenleving heeft niet iedereen dezelfde kansen. Er is zelfs sprake van scheefgroei. Afkomst, geslacht, gezondheid, opleiding, kleur en nog veel meer bepalen je kansen op een succesvol, rijk en gezond leven.

Hoewel het allemaal veel erger kan dan in Nederland, vormt ook Nederland in een aantal opzichten een verdeelde samenleving. En dus niet iedereen krijgt en heeft dezelfde kansen.

Jij hebt je succes aan jezelf te danken

Je carrière, diploma’s en je voorspoedige leven – resultaat van jouw inspanningen en harde werk.

Of toch niet? Want je mislukkingen komen dan ook door je eigen toedoen. Geen carrière gemaakt, geen rij diploma’s. Laag inkomen of een uitkering. Komt dat omdat je je best niet genoeg hebt gedaan?

Soms heb je gewoon mazzel of heb je mazzel nodig.

Mazzel of een externe partij die je recruitment neerzet

Recruitment Process Outsourcing als een service.

Want met een uitstekende service scoor je veel punten – veel punten tijdens de wedstrijd én bij je klant. Met de service begint het spel en dus ook in het recruitment spel. Daarom trainen wij heel vaak op onze service.

Wij leveren al jaren Corporate Recruitment. Recruitment Marketing voor een enkele vacature, Fullservice Recruitment per dag of meerdere dagen in de week, of voor een bepaalde periode waarin er meerdere vacatures zijn. En dus RPO (Recruitment Process Outsourcing) waarin wij het volledige recruitment proces overnemen.

Wij delen onze kennis

Wat we ook doen, wij spelen altijd in het shirt van onze opdrachtgevers. Onze recruiters kennen jouw bedrijf, de kernwaarden, de diensten of producten én de markt. Wij delen onze kennis.

Outsourcing van recruitment gebeurt in Nederland genoeg, maar het is nog steeds een opkomende markt wanneer het wordt vergeleken met de situatie in de VS en het VK. En dat is juist een situatie die niet wenselijk is.

Angst is een slechte raadgever – vooral bij Recruitment Process Outsourcing

Bedrijven zijn bang om de werving en selectie in handen van een ander te leggen. Gevreesd wordt dat een externe partij nooit kan weten wat hun bedrijf precies nodig heeft. Of men is bang dat de benodigde kennis ontbreekt om het werving en selectie proces uit te besteden bij specifieke takken van sport.

Jij ook?

Bang om je wervingsactiviteiten uit te besteden?

Want bijvoorbeeld een accountmanager vinden met RPO dat zou nog wel kunnen, maar in bijvoorbeeld het IT-domein zou die kennis per se in huis nodig zijn om het juiste personeel aan te trekken.

Nee dus.

Interne werving heeft een aantal belangrijke beperkingen die RPO niet heeft

Partijen die Recruitment Process Outsourcing toepassen, kunnen van talent acquisition een strategische rol maken – beter dan de meeste interne recruiters. Want het gaat bij werving en selectie uiteindelijk om waarde te creëren voor de organisatie en traditionele indicatoren zoals time to hire en cost per hire passen daar minder goed bij. Die worden steeds vaker vervangen door meer strategische maatregelen.

Het gaat bij Recruitment Process Outsourcing om het strategische niveau

En dat maakt de waarde van RPO hoger.

Een andere belangrijke factor die RPO voordeliger maakt, is je plaats in de war for talent. Om een goede recruitment speler te zijn, moet je zowel de inside als de outside data beheersen, oftewel de talentintelligentie. RPO’s hebben al meer toegang tot gegevens dan hun klanten, simpelweg omdat ze een bereik hebben over bedrijven en sectoren heen. Ze hebben ook de mogelijkheid om al deze informatie bij elkaar te brengen.

Dankzij de toenemende snelheid van digitalisering en automatisering hebben RPO’s een grotere schaal dan interne teams ooit kunnen hebben. En dit betekent dat ze kennis en vaardigheden bij klanten kunnen benutten.

Dit maakt RPO tot een zeer krachtige speler. Of misschien zelfs wel de beste.

De Selectie doet niet mee aan de war for talent maar is toch de meest krachtige speler

De war for talent dus – daar doet De Selectie niet aan mee – maar met RPO is het dus absoluut zo dat je een bijzonder sterke positie inneemt in die zogenaamde oorlog.

Volgens hoogleraren en arbeidsmarktdeskundigen is er sprake van een oorlog maar wij zeggen dat dit eigenlijk onzin is. Er is spanning op de arbeidsmarkt maar recruitment verandert en wij durven te zeggen dat wij het beste recruitment bureau zijn.

Bij RPO gaat het om zeer goed opgeleide recruiters, het beschikken over de juiste gegevens, het effectief kunnen inzetten van employer branding en dit ook kunnen monitoren – die combinatie maakt dat RPO zo’n sterke positie inneemt.

RPO op de nieuwe manier is een zeer aantrekkelijk model

Recruitment Process Outsourcing is een strategische beslissing, die wordt genomen om snel het beste team op z’n plaats te krijgen om de bedrijfsdoelen te versterken. Outsourcing is niet alleen interessant voor langdurige of complexe opdrachten, maar kan ook een zeer grote flexibiliteit bieden voor andere opdrachten.

RPO zorgt voor meer snelheid in het wervingsproces en voor meer kwaliteit en diversiteit.

Wanneer je te maken hebt met grote pieken in de vacaturevolumes, is het lastig dit op te lossen met alleen interne middelen in een zeer competitieve talentomgeving. Wanneer je RPO projectmatig inzet, maakt dit het grote verschil.

Je hoeft niet te kiezen: De Selectie combineert het beste van alle werelden

Organisaties die op zoek zijn naar complete oplossingen zijn bij ons aan het juiste adres. Juist omdat wij corporate recruitment inzetten op alle niveaus. Er is namelijk nog steeds plaats voor in-house recruitment. Wij werken in partnerschap en zijn complementair aan interne werving.

Je hoeft niet te kiezen tussen volledige outsourcing of volledig in-house. Je kunt bij De Selectie het beste van alle werelden hebben op het gebied van recruitment.

Recruitment Process Outsourcing – recruitment als een service

Want met een goede service in het spel, trek je de rally naar je toe. Bij De Selectie werken wij hard aan de beste recruitmentservice.

jouw recruitment marketing team