Overwinnen op de Arbeidsmarkt: Recruitment strategie sessie 2023 - de Selectie

Over Winnen op de arbeidsmarkt: Strategie Sessie 2023

overwinnen op de arbeidsmarkt

Hoe behoud je je beste mensen in een krappe arbeidsmarkt? Hoe maak je met data de juiste keuzes? D

De Selectie kijkt jaarlijks met alle klanten en prospects vooruit: dit keer met Stijn van der Vat en Wendy Broersen. Waar moet je rekening mee houden bij het maken van je recruitmentplan 2024?

Stijn van der Vat

De CEO van Deepler geeft uitleg over het Collectieve Intelligentiemodel en de inzet van data/realtime monitoring bij het verbeteren van organisaties.

Stijn is expert in het gebruik van data voor personeelsbehoud en -betrokkenheid. Hij heeft ervaring in het ontwikkelen en leiden van een softwaretool die C-level management helpt de collectieve intelligentie van hun organisatie te benutten.

Met Deepler kunnen organisaties verbeteringen in hun prestaties, betrokkenheid en afstemming op hun bedrijfsstrategie bepalen, begrijpen en begeleiden.

Wendy Broersen

De CEO van Superpeople Company vertelt hoe jij werkelijk de beste persoon kiest voor jouw organisatie en je jouw mensen kunt behouden.

Wendy won verschillende awards en nominaties, had haar eigen TV show op RTL, is gastdocent op de Universiteit van Amsterdam, internationaal spreker en auteur. Ze ontwikkelde het revolutionaire inclusie model AIM waarover ze het boek NIET voor HR schreef, dat inmiddels in twee talen is verschenen.

Superpeople Company helpt organisaties in binnen- en buitenland om meer diversiteit aan te trekken, te behouden en ervoor te zorgen dat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Van vinden naar binden = hoe je gaat overwinnen op de arbeidsmarkt

Wendy en Stijn zijn dit jaar onze gasten omdat we een verschuiving krijgen van vinden naar binden. We moeten creatief en met een open blik blijven kijken naar het beschikbare arbeidspotentieel. Vinden en binden zijn prima te combineren en kunnen elkaar ook enorm versterken.

Uiteraard speelt ook Artficial intelligence in recruitment een steeds grotere rol. AI heeft betrekking op het proces van het doelgericht analyseren van data voor bijvoorbeeld tijd- en kostenbesparingen en een nauwkeurigere besluitvorming.

Concrete oplossingen en meetbare resultaten

‘Als je worstelt met hoog verloop, ongepland verzuim, of een gebrek aan medewerkersbetrokkenheid, dan bied ik concrete oplossingen. Onder mijn leiding helpt Deepler bedrijven om met real-time data en analyses de juiste HR beslissingen te nemen.’

‘Van het identificeren van risicofactoren voor verloop tot het verbeteren van de werknemerstevredenheid of in kaart brengen van een employer brand; ik lever de inzichten en tools die je nodig hebt om succesvol te blijven in de huidige arbeidsmarkt. Mijn aanpak is direct, gebaseerd op feiten en gericht op meetbare resultaten.’

Stijn van der Vat – CEO en founder Deepler

Adviezen gericht op actie en verandering

‘We willen de beste. Bestaat dat eigenlijk wel? En moet je gaan voor de best passende of misschien wel wat diversiteit? En mijn beste is misschien wel iemand anders dan jouw beste.’

‘De beste groeistrategie is behoud. “Love them or lose them.” Hoe kun je jouw talenten behouden? Zonder dat je met geld moet smijten? En is een loonsverhoging wel bindend? Een aanpak voor iedereen? Generatieverschillen hebben invloed op het behoud van jouw medewerkers. Hoe ga je daarmee om?’

Wendy Broersen – CEO Superpeople Company

Interactieve Recruitment Strategie Sessie 2023

Dit jaar is de strategie sessie bewust interactief. Alle aanwezigen hebben veel kennis van het vak en op die manier kunnen we optimaal gebruik maken van elkaars ervaring.

Wendy en Stijn nemen alle aanwezigen in verschillende groepen mee in ronde tafel sessies waarin je wordt uitgedaagd op hun thema. Doel is discussies voeren en bewustzijn creëren om na de sessie actief met de inhoud aan de slag te kunnen gaan. De derde ronde dient als vrije brainstormsessie waarin je onder begeleiding van De Selectie gaat sparren over trends en do’s en don’ts op het gebied van recruitment in 2024.

De Selectie Recruitment Strategie Sessie 2022

Tijdens de strategie sessies delen wij waardevolle kennis met ons netwerk. Vorige jaar deelden we daarom inspirerende verhalen van topspelers uit ons vakgebied die graag vertellen over het leveren van topprestaties. In Hoe win je op de arbeidsmarkt: Over Winnen 2022 waren Dustin Posthuma en Geert-Jan Waasdorp de gastsprekers.

De Recruitment strategie met Geert-Jan Waasdorp: wat kun je leren van de porno-industrie en het online platform OnlyFans? En het hebben van een wervingsprobleem is een keuze: maar hoe dan? Wat moet je doen om op de arbeidsmarkt te overwinnen aan de hand van het totale-recruitment-principe?

 

Ga je overwinnen op de arbeidsmarkt?

Zien we je op 24 oktober in Papendal? Of op 31 oktober in het AZ Stadion?

Na de ronde tafel sessies sluiten we plenair af. We gaan alle tips, trics en kennis van de dag bundelen zodat we je later nog een samenvatting kunnen sturen.

Wat wordt jouw recruitment strategie voor het komende jaar?

jouw recruitment marketing team