Wat is RPO: Transfermarkt In Corporate Recruitment - de Selectie

Wat is RPO: transfermarkt in corporate recruitment

corporate recruitment

De grootste dienst van De Selectie is RPO: Recruitment Process Outsourcing. Dat is de situatie waarin een opdrachtgever het recruitmentproces uitbesteedt. Enkele of alle wervingsactiviteiten worden uitbesteed aan een externe dienstverlener zoals De Selectie.

Onze transfermarkt sluit nooit

Bij De Selectie maken we graag de vergelijking met topsport. Binnen de voetbalwereld draait de transfermarkt op volle toeren maar sluit op 31 augustus. Wie haalt er nog een last minute versterking binnen? Wie raakt er op het laatste moment nog een speler kwijt?

Voor De Selectie sluit de transfermarkt in RPO en corporate recruitment nooit. Wij spelen ons spel het hele jaar door; zowel operationeel als strategisch. We doen dus meer dan alleen het aantrekken van nieuwe spelers, want we helpen je ook mee om jouw bepalende spelers binnenboord te houden en de aantrekkingskracht van je werkgeversmerk te vergroten.

RPO: Recruitment Process Outsourcing

Maar wat is RPO precies?

De Selectie vervult de rol van jouw recruitmentafdeling, van werven, selecteren, tot en met het aannemen van nieuwe collega’s. Maar het is veel meer dan dat.

We helpen bij het optimaliseren van je recruitmentprocessen, het onderzoek naar je employee value proposition, het daarop ontwikkelen van een employer brand, het ontwikkelen van een strategisch recruitmentplan en het implementeren van technologie voor het verbeteren van de efficiëntie en effectiviteit van het recruitmentproces.

We kunnen ondersteunen en ontzorgen op het gebied van contractafhandelingen, het on-boardingstraject en het verbeteren van de candidate journey. We helpen met doelgroep bepaling, wervingsplannen opstellen, vacatureteksten schrijven, actieve werving, gesprekken voeren, introductie en data-analyse.

RPO met de juiste technologie en methodologie

Wanneer je RPO inzet is er dus een andere partij aan wie jij je recruitmentprocessen toevertrouwt. In het ideale geval is dit een partij gespecialiseerd in Recruitment Process Outsourcing, omdat de RPO partij kan fungeren als een verlengstuk van Human Resources.

Een RPO specialist kan het nodige personeel, de technologie en de methodologie leveren die nodig zijn om aan je recruitmentbehoeften te voldoen. En al deze processen vragen – naast de nodige tijd en aandacht – om specifieke kennis en vaardigheden. Het is niet zo gek dat jij of de HR-professional in je organisatie dit niet allemaal alleen kan. Steeds meer bedrijven zien de toegevoegde waarde van een strategische recruitmentpartner en kiezen dus voor RPO.

Versterking van je employer brand

RPO is een strategische keuze om kosten-, kwaliteits-, efficiëntie-, service- en schaalbaarheidsvoordelen te behalen. Je kunt ervoor kiezen om enkel de vaste en/of tijdelijke aanwervingen uit te besteden. Maar je kunt bijvoorbeeld ook bij het opstarten van een nieuwe divisie je recruitment uitbesteden of bij een grote toename van het aantal geplande aanwervingen in het kader van groei. Of elke andere combinatie die je kan bedenken.

De Selectie doet dit altijd vanuit jouw naam, ter versterking van jouw employer brand.

Het is nodig om vanuit jouw EVP je employer brand zo te positioneren dat de juiste personen zich aangetrokken voelen tot jouw organisatie. De Selectie maakt een vertaalslag tussen jouw bedrijf en de mensen die bij je passen.

RPO en je naamsbekendheid op de markt

Employer branding en recruitment marketing op de juiste manier inzetten werkt als een magneet op meer instroom van goede kandidaten.

Met de inzet van RPO doet De Selectie allereerst een EVP onderzoek onder medewerkers naar de werkgeverschapsbeleving. Daarna kijken we naar je instroombehoefte en welke belangrijke doelgroepen daar tussen zitten. Op basis van de meest uitgebreide doelgroep data kijken we op welke punten jouw organisatie matcht met de verschillende gezochte doelgroepen. Op basis van de matchpunten en het unieke verhaal van jouw bedrijf ontwikkelen wij een waarheidsgetrouw en aantrekkelijk employer brand: je werkgeversmerk – ben jij zichtbaar?

Welk verschil maak je als werkgever in vergelijking met andere gelijkaardige bedrijven in de markt?

Werven van talenten is een vak: RPO transfermarkt in corporate recruitment

Het werven van talenten vereist kennis en ervaring. Het is namelijk belangrijk om te weten waar je precies naar op zoek bent en waar je deze mensen vindt. Securitas Technology start met RPO bij De Selectie.

‘Wat ik vooral belangrijk vind van De Selectie is de holistische aanpak. Denk dat ik daarvan bovengemiddeld gecharmeerd ben. Het hele recruitment wordt opgebouwd vanuit ons DNA; het is een gedegen opbouw.’

Douwe van der Leer – head of talent acquisition Securitas Nederland

Het binnenhalen van de juiste mensen in je organisatie is van essentieel belang. Als je iemand vindt die perfect in je bedrijf past kun je zowel op korte als op lange termijn concurrentievoordeel behalen. Het vinden van de juiste personeelsleden is een vak.

De resultaten van RPO

Wij geloven dat elke aantrekkelijke werkgever geen wervingsprobleem hoeft te hebben – tenzij de behoefte het kwantitatieve aanbod ver overschrijdt. Denk hierbij aan ASML dat personeel vanuit de hele wereld aantrekt, omdat er kwantitatief onvoldoende aanbod in Nederland en de gehele EU is.

Onze holistische benadering maakt het verschil. Dat merk je aan de energie tijdens ons eerste contact maar ook al snel na de RPO implementatie aan het verhoogde kwalitatieve – en kwantitatieve aanbod van kandidaten. Er komt meer rust en (werk-)plezier in de organisatie en vaak daalt binnen zes maanden de cost per hire al naar een fors lager niveau dan voor de implementatie.

Recruitment is teamwork

Ieder bedrijf is anders en heeft andere behoeften op het gebied van recruitment. RPO bij De Selectie is altijd gericht op de lange termijn en gebeurt in nauwe samenwerking met de opdrachtgever.

We duiken met ons team eerst diep in je bedrijf, zodat we je van binnen en buiten leren kennen. Wat heeft een nieuwe medewerker nodig om over een paar jaar nog bij de organisatie te passen?

Recruitment is teamwork. En samen winnen doe je door goed samenwerken.

Onze corporate recruiters volgen De Selectie Recruitment Academy

De Selectie vindt binnen de eigen club recruiters altijd de juiste recruiters voor elke klus. Er werken door ons uitgebreide opleidingsprogramma goede en capabele recruiters, maar er is niet één recruiter die overal even goed in is.

Onze corporate recruiters zijn of worden opgeleid door De Selectie Recruitment Academy. Ze zijn uitgerust met alles wat je van een professioneel recruiter mag verwachten en ze spelen allemaal volgens dezelfde herkenbare en succesvolle speelstijl.

Onze transfermarkt sluit nooit – RPO corporate recruitment bij De Selectie zorgt het hele jaar door voor de beste spelers.

Heb jij jouw selectie al rond?

jouw recruitment marketing team