Werkgeluk Werkt - Hoe Gelukkig Ben Jij op de Werkvloer? - de Selectie

Werkgeluk werkt – hoe gelukkig ben jij op de werkvloer?

 

werkgeluk

 

Werkgeluk werkt. Vorige week was het de week van Werkgeluk. Een goed moment om even stil te staan hoe gelukkig jij op de werkvloer bent. Wil jij het hele jaar door werkgeluk ervaren? Wij geven je graag advies om ervoor te zorgen dat dit lukt.

Geluk begint bij de zoektocht

Niet de zoektocht naar geluk, maar bij de zoektocht naar een - nieuwe - baan. Wil je werken bij een grote organisatie? Of juist bij  een klein familiebedrijf? Wil je graag zelfstandig werken of ben je liever in een team werkzaam? Zoek je een 9-5 baan of past flexibel werken beter bij jou?

Waar word jij blij van?

Probeer goed na te gaan wat voor jou belangrijk is. Want al die factoren gaan  uiteindelijk bijdragen aan jouw eigen werkgeluk. Dit zorgt ervoor dat jij met plezier naar je werk gaat.

Wekgeluk behouden

Tijdens de zoektocht had jij bepaalde verwachtingen. Verwachtingen waarop jij je keuze voor een bedrijf of bepaalde baan hebt gebaseerd. Je hebt bijvoorbeeld gezocht naar een baan met veel verantwoordelijkheden. Maar nu je eenmaal die verantwoordelijkheid hebt, merk je dat het je eigenlijk minder plezier oplevert dan je dacht.

Een positief werkklimaat is belangrijk voor werkgeluk

Wees eerlijk naar jezelf. Praat hierover met je collega’s en vooral met je leidinggevende. Jouw leidinggevende speelt namelijk een belangrijke rol in jouw werkgeluk.

Voor werkgevers is het van groot belang dat zij bijdragen aan een positief werkklimaat. Krijg jij bijvoorbeeld de ruimte om door te groeien? Worden successen gevierd? Hebben jullie regelmatig functioneringsgesprekken?

Waar krijg jij energie van?

Kijk samen naar de werkzaamheden waar jij energie van krijgt. Wanneer je ergens energie van krijgt, ben je productiever en vitaler. Fijner voor jezelf en voor jouw werkgever. Een win-win situatie dus.

Inkomsten met plezier

Tuurlijk. Wij werken uiteindelijk ook om inkomsten te krijgen. Maar als jij je bewust bent van wat jou gelukkig maakt, dan komen de inkomsten met meer plezier binnen. Daar zijn wij van overtuigd.

jouw recruitment marketing team