Veel reacties op je vacature: een luxe of uitdaging? - de Selectie

Veel reacties op je vacature: een luxe of uitdaging?

 

veel reacties op vacature

Veel reacties op je vacature lijkt een luxeprobleem. Maar het is een uitdaging. De crisis leek de arbeidsmarkt even op zijn kop te zetten. Maar na een paar maanden kunnen we de balans opmaken – we komen tot de conclusie dat er niet zo veel veranderd is.

Lastige vacatures blijven lastig, want schaarse doelgroepen zijn nog net zo schaars als voor de crisis. Heb je een makkelijke vacature? Dan heb je nu ook een uitdaging, want op dit moment krijg je ontzettend veel reacties. En die wil je allemaal netjes afhandelen.

Hoe maak je een goede selectie uit deze berg van cv’s?

Veel reacties op je vacature

“We krijgen zoveel reacties dat wij de vacature maar hebben gesloten, want we hebben onvoldoende tijd om alle reacties en cv’s door te spitten.”

Op dit moment zijn er relatief veel personen op zoek naar een baan. Dat betekent dat je het risico loopt dat er veel mensen reageren, wanneer je een vacature hebt. In de praktijk betekent dit helaas vaak dat sollicitanten een slechte of late terugkoppeling krijgen – of zelfs helemaal niet – en dat sommige goede kandidaten over het hoofd worden gezien.

Niet goed voor jouw naam als werkgever

Zonde.

Een slechte of late terugkoppeling na een sollicitatie of helemaal geen: dit is de grootste irritatiefactor onder werkzoekenden. En dus niet goed voor jouw naam als werkgever. Dat wil je natuurlijk liever niet.

Om deze situatie te voorkomen bieden wij ook hier ondersteuning. Wij komen niet alleen in actie bij lastig in te vullen vacatures en wervingsvraagstukken. Ook in die situatie van een overvloed aan reacties, kunnen wij van toegevoegde waarde zijn. Met onze tools kunnen wij op afstand de werving coördineren én de selectieprocedure begeleiden.

De beste kandidaat uit veel reacties op je vacature

Op deze manier hou jij de beste kandidaat over. En alle andere kandidaten houden een positief gevoel over aan de procedure – zelfs wanneer zij de baan niet hebben gekregen. Een goede kandidaat én een goede naam dus.

Jouw eigen talentpool bij veel reacties op vacature

Natuurlijk leggen we meteen de basis voor jouw eigen talentpool. Want dan ben je een volgende keer al een paar stappen verder.

Lastige vacatures: blijven investeren in zichtbaarheid

Helaas zijn de lastige vacatures nog steeds lastig. Voor de branches waar het personeel schaars was, blijft het daarom belangrijk om te blijven investeren in zichtbaarheid op de arbeidsmarkt. Juist nu sommige vacatures even on hold staan en er geen druk staat op de werving, is het tijd om aan de slag te gaan.

Geen druk op de werving? Juist dan aan de slag

Dit is hét moment om een eigen talentpool op te starten en jouw doelgroep in kaart te brengen. Laat je zien. Blijf online zichtbaar, zodat jouw doelgroep jou al een beetje leert kennen. De kunst van het verleiden blijft doorslaggevend. Als werkgever zal je echt aan de slag moeten om de mensen ervan te overtuigen dat een overstap naar jouw team de moeite waard is.

Versnellen of afremmen

Hebben jouw vacatures een versnelling nodig? Of moeten ze juist worden afgeremd? Wij hebben alle kennis, kunde en tools in huis om jou hier op een professionele en betaalbare manier bij te helpen.

Recruitment support, job branding, radar recruitment of een talentpool? Met onze 360 graden toolbox kunnen onze professionals jou altijd op maat ondersteunen.

Meer weten? Neem contact op en maak een afspraak, we komen graag langs!

 

logo-de-selectie

jouw recruitment marketing team