Talentpool: Simpel en Nooit meer Vacatures - de Selectie

De Cruyff Foundation Talentpool

talentpool

Met een sterke brand en een goed onderhouden talentpool heb je altijd mensen: nooit meer een vacature.

Goed recruitment is simpel

Waarom kiezen mensen altijd moeilijke oplossingen als het ook simpel kan? Een talentpool opbouwen is heel makkelijk, maar toch doet bijna niemand het. Goed recruitment is simpel.

‘Voetbal is simpel. Wat moeilijk is, is simpel voetballen.’

Johan Cruijff

Eén gesprek en klaar

De Cruyff Foundation maakt bij de werving van nieuwe collega’s gebruik van de expertise en ondersteuning van De Selectie. Met een talentpool zijn ze de vacatures soms voor. Nieuwe collega Rick is in januari gestart vanuit hun eigen talentpool: één gesprek en klaar.

‘Cruyff is een heel sterk merk. Bij De Foundation is er juist een overschot aan goede mensen die er willen werken. Daarom hebben we een talentpool aangemaakt. Als er dan straks iemand nodig is, ben je de vacatures voor. Want je kent al geschikte mensen.’

Michiel Martens – oprichter De Selectie en De Selectie Recruitment Academy

Ben je nog geïnteresseerd?

Niels Meijer – directeur Johan Cruyff Foundation – belde De Selectie voor twee vacatures. Maar voor eentje had hij al iemand uit de talentpool op het oog. Rick wilde een tijd geleden al bij Cruyff werken, maar werd het net niet. De Cruyff Foundation hoefde voor nieuwe collega Rick alleen maar in hun pool te kijken.

We hebben nu iets wat mogelijk beter aansluit. Volgens mij is dit de positie voor jou. Ben je nog geïnteresseerd?

Je weet wie je zou kunnen bellen om het gat op te vangen.

De Selectie maakte een talentpool voor De Johan Cruyff Foundation

Afgelopen zomer organiseerde Remco – corporate recruiter en recruitment marketeer De Selectie – samen met Michiel een evenement bij De Johan Cruyff Foundation voor al diegenen in hun talentpool. Want een cv zegt zo weinig. Wie zitten er achter de cv’s? Door iedereen uit de talentpool te leren kennen, vinden ze op die manier kwalitatief betere mensen.

Leg een pool aan met mensen die bij je passen. Als je dat goed in kaart hebt, zijn je nieuwe en geschikte collega’s altijd binnen handbereik.

Een talentpool bouwen is simpel

Het bouwen van een talentpool doe je ook voor toekomstige vacatures. Je hoeft niet per se nu mensen nodig te hebben.

Met een aantrekkelijk werkgeversmerk zorg je ervoor dat mensen graag bij je werken. De Johan Cruyff Foundation is daar een treffend voorbeeld van: ze blijven talent aantrekken én dus binden aan hun organisatie.

Ontdek jij ook de kracht van simpel recruitment?

jouw recruitment marketing team