Studenten HRM stagiairs bij De Selectie - de Selectie

Studenten HRM stagiairs bij De Selectie

studenten HRM

Daar zijn toch marketing studenten voor – de gemiddelde HRM student wordt niet direct enthousiast van het vak recruitment. Bij De Selectie hechten we veel belang aan de marketing strategie en zeker bij grote klanten blijkt dit erg zinvol.

‘Employer branding is wel HR, maar leren hoe je dat naar buiten brengt; dat zie ik als iets waardevols. Dat je leert hoe je je jezelf als werkgever laat zien aan de buitenwereld. Daar gaan we nu steeds meer de waarde van inzien.’

Susan Boll – student HRM Windesheim en stagiair recruiter bij De Selectie

Recruitment en marketing nodig in HRM opleiding

De Selectie doceert op hogeschool Windesheim en wil HRM studenten enthousiast maken over hoe wij bij De Selectie het vak zien, want recruitment staat niet bekend als een populair onderdeel. Maar het is nodig dat recruitment meer aandacht krijgt in HR opleidingen.

‘Wij worden er enthousiast van. We zien in dat het voor een organisatie een meerwaarde kan zijn als je de juiste persoon kiest. Dan is recruitment meteen een heel stuk minder oppervlakkig. Het gaat veel dieper dan alleen mensen aan het werk zetten voor je.’

Susan

Bij De Selectie zien ze marketing als een verrijking van recruitment. Daarom waren studenten verrast door het gastcollege, omdat ze ervan overtuigd waren dat dit niet zoveel met de opleiding te maken heeft.

Stagiairs recruitment bij De Selectie

Tweedejaars HRM studenten aan hogeschool Windesheim krijgen in hun opleiding een module van drie maanden over recruitment, waarin lessen worden gecombineerd met een stage. Susan en Coen mogen de gastcolleges van Niels en Kayra in de praktijk toetsen met drie dagen in de week stage bij De Selectie gedurende tien weken.

‘HRM is een brede opleiding met betrekking tot het begeleiden van personeel door de hele organisatie. Ik ben dit gaan doen omdat het een goede balans is tussen de zakelijke kant en het sociale aspect van de zakenwereld. Ik kom graag met mensen in contact.’

‘Ik ben erg benieuwd hoe mij dit gaat bevallen en of recruitment iets is waar ik later in wil werken.’

Coen den Dikken – student HRM Windesheim en stagiair recruiter bij De Selectie

Succes van recruitment marketing in de praktijk

Juist door EVP en employer branding weet De Selectie goede mensen blijvend aan zich te binden. De Selectie groeit, maar blijft mensenbedrijf tegelijkertijd.

We laten graag zien dat het maken van je recruitmentplan niet alleen de taak is van HR. Het is nodig om dit als organisatie als geheel op te pakken. Het businessplan voor volgend jaar maken we met alle medewerkers samen: De Selectie op trainingskamp.

Zelfsturend team, zelfde level en binding

‘Ik ben hier erg onder de indruk van het zelfsturend team. Iedereen zit op hetzelfde level. In andere bedrijven waar ik ervaring heb, is toch overal een hiërarchie. Dat voel je hier niet. Ook al zijn wij een stuk jonger; het is erg fijn dat je hier als gelijke behandeld wordt. Dat is iets wat ik heel prettig vind.’

‘Ikzelf ben van nature best kritisch en geneigd om mijn mening te geven. En dat mag hier gewoon. Ik krijg er energie van dat er naar je geluisterd wordt. Iedereen heeft een eigen bijdrage; dat geeft binding. Ik denk dat ze dat hier heel goed doen.’

Susan

Stagiairs lopen mee door het hele proces

Susan en Coen hebben zowel in Hoorn als Zwolle aan de sfeer geproefd en zijn gekoppeld aan Famke en Bart. Famke is het gezicht van Intergas, waar De Selectie het recruitmentproces heeft ingericht.

Susan en Coen kijken met alles mee en zijn tegelijkertijd ook zelf aan het sourcen, onderzoeken of mensen de juiste competenties hebben en vacatureteksten schrijven. Ze voeren marketingtaken uit voor Intergas en leren hoe je meer draagvlak kunt krijgen op sociale media.

‘Hoe wij het vak recruitment hier ervaren, dat is toch wel heel erg leuk. De werksfeer hier is echt super leuk. Het is fijn te merken hoe flexibel iedereen is; dat is prettig werken. Dat werkt heel fijn voor mij.’

Coen

De Selectie Recruitment Academy

De Selectie heeft samen met docent HRM Windesheim en recruiter Menno Volkerink de module recruitment voor hogeschool Windesheim vormgegeven. Windesheim haalde de vakspecialisten erbij om hun mensen op te leiden.

Bij De Selectie leer je hoe je steeds minder vacatures hebt door steeds beter werkgeverschap.

Wil je ook meetrainen met De Selectie?

jouw recruitment marketing team