Beïnvloeden van sollicitanten doe je zo. - de Selectie

Beïnvloeden van sollicitanten doe je zo.

Dr. Robert Cialdini is dé wereldwijde autoriteit op het gebied van beïnvloeden en overtuigen. Zijn principes zijn ideaal om online strategieën te optimaliseren en dus ook om toe te passen binnen jouw arbeidsmarktcommunicatie. Hoe pas je dit toe als het gaat om recruitment, werving en de kandidaat-journey?

Een teleurgestelde sollicitant is een gemiste saleskans

Elke sollicitant een ambassadeur. Bij Rituals krijgen sollicitanten sowieso een persoonlijk antwoord en een bedankkaartje met sample op de deurmat thuis. Kom je aan de sollicitatietafel? Dan laat Rituals je meteen the power of giving ervaren, want je krijgt twee cadeautjes: één om te houden en één om weg te geven. Waarom? Rituals ziet elke teleurgestelde sollicitant als een gemiste saleskans. En de positieve beleving van het sample is dé manier om de verkoop te bevorderen.

Sollicitatiespreekuur

Het sollicitatiespreekuur van het Reinier De Graaf Gasthuis. Je hebt er vast al eens van gehoord, want er is veel over geschreven en ook won dit initiatief in 2018 de publieksprijs van de Werf& Awards.

Heb je het toch gemist? Het sollicitatiespreekuur is speciaal voor afgewezen sollicitanten. Elke sollicitant die door het gasthuis wordt afgewezen, kan zich aanmelden voor het spreekuur. De inhoud van het gesprek dat een kwartier duurt, hangt af van de wensen van de kandidaat. Enkele voorbeelden van de inhoud zijn: toelichting op de afwijzing, hoe iemand zijn cv kan verbeteren of hoe de sollicitant zijn online identiteit kan opbouwen.

En nog meer tips

Een open dag, een nieuwsbrief, een job alert, testimonials. Lees het volledige artikel van Frank Watching en leer meer over de 7 principes van Cialdini en hoe jij hier jouw voordeel mee kunt doen. Kom je er alleen niet uit?

De Selectie staat voor je klaar!

jouw recruitment marketing team