Recruiters - Recruitment - Zoek de 100 Verschillen - de Selectie

Recruiters – recruitment – zoek de 100 verschillen

recruiters

 

Recruiters – je hebt ze nodig voor de invulling van je vacatures. Maar wat is nou de beste voor jou? Want recruiters zijn er in overvloed. En tegelijkertijd is er een schreeuwend tekort aan recruiters en is het verschil groot. Verschil in wat ze precies doen en dus ook in hoe goed ze zijn voor jou. Welke heb jij nodig? Waarom kies je het best voor De Selectie? De Selectie doet het namelijk anders dan alle anderen. 

Wie zijn de beste recruiters?

Wil jij structureel het beste personeel? Bij De Selectie combineren we het beste van alle opties.

Corporate recruitment was tot op heden voor de meeste bedrijven niet haalbaar. Maar dat is vanaf nu veranderd. Wij leveren RPO waarin wij het volledige recruitment proces overnemen:  recruitment process outsourcing als een service

Recruitment Process Outsourcing – RPO

Je haalt een professionele recruiter in huis, die met alle beschikbare wervingstools aan de slag gaat om jouw vacature in te vullen.

Die op basis van een uitgebreide doelgroepanalyse – met de ideale strategie – uit jouw naam de arbeidsmarkt op gaat. Die dus daarmee jouw naamsbekendheid vergroot én de juiste persoon voor jou vindt.

Wervingsactiviteiten uitbesteden is voor veel bedrijven nog niet normaal of vanzelfsprekend, hoewel het outsourcen van recruitment juist in de krappe arbeidsmarkt zoveel voordelen heeft. 

Met een 100% invulgarantie

De Selectie combineert jarenlange recruitment ervaring, snelle werving en selectie en corporate recruitment, met recruitment marketing. Wij zorgen ervoor dat je vacatures ingevuld worden én dat je van je probleem afkomt.

Want je vacatures blijven gevuld.

De juiste recruiter kan het grote verschil maken voor zowel werkzoekenden als voor werkgevers. Maar nu eerst de uitleg over de gangbare recruiters. Zodat je een goede keus kunt maken.

Goed personeel vinden is lastig

Voor veel bedrijven is dit echt moeilijk. En het vinden van die baan die echt past, is voor veel mensen ook ingewikkeld. Zowel bedrijven als werkzoekenden kunnen de hulp van recruiters goed gebruiken.

Je hebt specialisten nodig – recruiters

Recruiters dragen bij aan het werkplezier van mensen en tegelijkertijd aan het succes van bedrijven. Ze zijn zelf specialist wanneer het gaat om het werven van bepaalde vakspecialisten.

Goede recruiters verdiepen zich helemaal in de betreffende doelgroep. Zodat ze het juiste talent aantrekken en dat weten te verbinden. Wat is hun achtergrond? Waardoor worden die mensen gedreven? Wat zijn gemeenschappelijke interesses? Bij welke bedrijven werken ze? Waar en hoe oriënteren ze zich op nieuw werk? Welke benadering werkt het beste?

Goede recruiters kennen zowel de klant als de werkzoekende als hun broekzak

Zo lukt het om de ideale match te maken.

De kerntaak van recruiters is het matchen van de wensen van een werkgever met die van een werknemer, waardoor de vacature kan worden vervuld. Recruitment is het proces van het werven en selecteren van potentiële kandidaten voor een functie binnen een bedrijf of organisatie. Hierbij kunnen recruiters onder andere gebruik maken van eigen netwerk, kennis van de specifieke markt en diverse andere bronnen.

De Selectie doet dit anders: wij maken geen match

Wij helpen jou om de juiste mensen op de juiste plaats te krijgen. Een groot verschil met de commerciële partijen die veel geld vragen voor een match. Wij zijn wél recruiters en tóch anders. We vinden personeel voor jou en tegelijkertijd willen we niet op één hoop gegooid worden met de rest. Want er is wel degelijk een groot verschil in de manier waarop we dat doen en hoe effectief we erin zijn. 

Recruitment wel of niet uit handen geven?

Veel organisaties maken gebruik van een recruitment bureau, omdat het vinden van geschikte mensen lastig is. Of je de werving en selectie zelf wil doen of uitbesteedt, hangt helemaal van je bedrijf en je wensen af. Veel organisaties vinden het fijn om recruitment uit handen te geven, wanneer het om een tijdelijk project of een specialistische functie gaat.

Tijdelijke of specialistische functie

Voor een tijdelijk project lukt het vaak niet om zelf het hele proces van werving en selectie op te starten. Je hebt dan snel iemand nodig. Externe recruiters of bureaus hebben in zo’n geval het voordeel van een groot netwerk. Daardoor weten ze over het algemeen sneller en geschiktere kandidaten te vinden.

Als het om een specialistische functie gaat, kan een extern bureau ook handig zijn. Zeker wanneer er veel functie eisen zijn. Je hoeft dan niet zelf door vele sollicitanten te speuren, maar je krijgt een aantal passende kandidaten voorgelegd. Een extern bureau inhuren voor de werving en selectie scheelt jouw bedrijf dus veel werk.

Vertrouwen hebben in je recruiters

Wanneer je recruitment uit handen geeft, is het belangrijk dat je kunt vertrouwen op de externe partij die voor jou je nieuwe collega’s vindt. Je moet het trekken dat je zelf niet alle touwtjes in handen hebt.

Het belangrijkste nadeel van het inschakelen van een recruiter is dat je als bedrijf een belangrijk aspect uit handen geeft. Ook kost het veel tijd om een vertrouwensband met de recruiter op te bouwen. Als die band eenmaal is opgebouwd, kan de recruiter steeds makkelijker een goede match met het bedrijf vinden. Omdat hij het bedrijf echt kent.

De Selectie doet het anders – beter

Dit doen we bij De Selectie dus meteen anders. Bij ons RPO heb je zelf de touwtjes in handen en toch zijn wij in theorie een externe partij – in de praktijk niet.

En we maken dus geen match voor jou, zoals alle andere recruiters wel doen. Je kiest bij ons zelf de juiste persoon, met onze hulp.

Daarom weet jij met ons zeker dat je straks de juiste collega in huis hebt.

Een eigen hr-afdeling

Heeft je bedrijf een eigen human-resources-management afdeling dan is het een ander verhaal. Een hr-manager is dan verantwoordelijk voor het aantrekken, selecteren, belonen, beoordelen en opleiden van werknemers binnen jouw organisatie. Human resource management houdt zich bezig met de rol van werknemers binnen een organisatie. De taken van een hr-manager kunnen per bedrijf erg verschillen. Het is ook in grote mate afhankelijk van de omvang van de organisatie. 

Wanneer er een eigen hr- afdeling is, werkt daar vaak een corporate recruiter, die personeel werft voor de eigen organsisatie. Die corporate recruiter werft dus uitsluitend voor dit bedrijf. 

Bedrijven met een hr-afdeling zijn over het algemeen wel grotere organisaties met veel personeelsleden. Kleinere bedrijven maken meestal eerder gebruik van een recruitment bureau.

Werving- en selectiebureaus

Een werving- en selectiebureau kan het vullen van openstaande vacatures uit handen nemen van je organisatie. Zij zijn verder niet verbonden aan je eigen organisatie. De meest voorkomende werving- en selectiebureaus zijn uitzendbureaus en detacheerders.

Dit zijn dus ook recruitment bureaus.

Wat zijn de grote verschillen in recruitment?

Er zijn verschillende recruiters. Waar een recruiter werkt, hangt weer samen met het type recruiter. Je kunt hier vijf soorten recruiters vinden. En er is meestal wel sprake van overlap. Maar om het te snappen is dit de basis.

Intercedenten.

Headhunters.

Detacheerders.

Recruitment consultants.

Corporate recruiters.

Intercedenten

Intercedenten werken voor een uitzendbureau. Uitzendbureaus verzorgen het complete wervingsproces. Dus ook de aanname van de kandidaat. Uitzendbureaus concentreren zich over het algemeen op de functies waarvoor de vereiste opleiding en werkervaring lager is. Er zijn ook uitzendbureaus die zich wel bezighouden met hogere functies, maar de meeste niet.

Intercedenten zijn ook vaak op zoek naar personeel dat voor een korte periode ingezet kan worden. Hun werkgebied is vaak lokaal en de werknemer blijft in dienst van het uitzendbureau. Het uitzendbureau fungeert als tussenpersoon. De werknemer ontvangt salaris van het bureau voor het verrichte werk.

Headhunters

Headhunters zijn recruiters met een specialisme. Dit specialisme is het werven en selecteren van kandidaten voor hogere functies. Vaak in het bedrijfsleven. Headhunters richten zich op de topfuncties en bemiddelen dan ook vaak tussen bedrijven en kandidaten die al een baan hebben.

De headhunter werkt in opdracht van een bedrijf, waarbij hij vooral zijn eigen netwerk gebruikt om de juiste professionals te werven.

Headhunting wordt ook wel executive search genoemd. Een bedrijf geeft een duidelijk functieprofiel en er moet een kandidaat gevonden worden die daar precies op aansluit.

Bij headhunting gaat het er niet om eerst zo veel mogelijk geschikte kandidaten te vinden. Dit in tegenstelling tot andere vormen van recruitment. Er is vaak echt maar één persoon de allerbeste voor de functie. Wanneer het lukt om de juiste kandidaat voor die functie te vinden, dan wordt er een commissie uitbetaald. Dit is een vergoeding die varieert naar gelang het resultaat.

Detacheerders

Detacheringbureaus worden vaak gezien als uitzendbureaus, maar ze verschillen sterk. Ook een detacheerder is op zoek naar invulling van een tijdelijke functie, maar die functie omvat meer inhoud en zekerheid.

De functies zijn bij een detacheringsbureau in vergelijking met uitzendbureaus veel minder flexibel. Er is sprake van een langere contractduur, een opzegtermijn en andere contractuele afspraken. Daarnaast ontvangt de werknemer salaris ongeacht of er werk is of niet.

Bij detachering worden alle voorwaarden, rechten en afspraken vastgelegd in een detacheringscontract. Die overeenkomst wordt door drie partijen ondertekend – de werknemer, de opdrachtgever en de detacheerder.

Detacheerders zorgen dat de werknemer een arbeidsovereenkomst heeft met het detacheringsbureau. Een detachering kan voor een werknemer de mogelijkheid zijn om tijdelijk voor een andere organisatie te werken. Of binnen een ander team.

Recruitment consultants

Recruitment consultants werken voor een traditioneel recruitmentbureau of werving- en selectiebureau. Zij zoeken en vinden kandidaten voor diverse organisaties, waaraan zij zelf verder niet verbonden zijn.

De voornaamste taak van een recruitment consultant is het efficiënt en effectief invullen van openstaande vacatures. Ze werven en screenen werknemers voor een opdrachtgever, waarna de werknemer bij de opdrachtgever in dienst komt. Ze zijn dus alleen verantwoordelijk voor het werven en screenen van de kandidaten.

Er worden kandidaten geleverd in plaats van sollicitanten. De recruiter laat het bedrijf alleen kennis maken met kandidaten die een match met de functie en het bedrijf hebben.

De organisatie kiest zelf de meest geschikte kandidaat. In sommige gevallen is de recruitment consultant ook verantwoordelijk voor het selecteren van de juiste kandidaat. Dit in overleg met het bedrijf.

Corporate recruiters

Corporate recruiters zijn werkzaam voor de organisatie waarvoor zij werven. Dit is in de meeste gevallen op de hr-afdeling.

Het is de taak van een corporate recruiter om een match te vinden tussen de vraag van het bedrijf en het aanbod op de arbeidsmarkt. De corporate recruiter koppelt dus openstaande vacatures met de beste kandidaten. Een corporate recruiter zoekt vaak ook actief. Hij kijkt vooruit naar kandidaten die wat betreft kennis, competenties, ambities en interesses aansluiten bij de organisatie.

Recruitmentbureaus met een specialiteit

Er bestaan recruitmentbureaus die alles doen en geen specifieke markt bedienen. Los van de intercedenten, headhunters, detacheerders, recruitment consultants en corporate recruiters.

Er zijn ook recruitmentbureaus die wel een zogenaamde niche of focus hebben. Dit kan variëren van een gerichtheid op bepaalde functies, tot een bepaalde industrie of een doelgroep. Ook een combinatie van verschillende specifieke doelgroepen en functies komt voor.

Recruiters doen dus in grote lijnen hetzelfde en daar gaat het mis

De taak van recruiters komt erop neer dat zij een match moeten zien te vinden tussen de vraag en het aanbod op de arbeidsmarkt.

De vacatures die een organisatie heeft openstaan, moeten worden ingevuld door de best mogelijke en op dat moment beschikbare kandidaten. Tegelijkertijd horen recruiters aan werkzoekenden die functie te bieden, die op basis van hun kennis, competenties, ambities en interesses het best passend is.

Vacatures moeten overal zo snel mogelijk worden ingevuld voor een hoop centen

Je hebt nu iemand nodig. Onmiddellijk. Dat kost een boel – vaak wel 20.000 euro – maar dat hoeft niet.

Standaard werving en selectiebureaus – de commerciële partijen – die gaan voor je werven. Ze selecteren de beste drie. Die gaan op gesprek en je kiest er één uit. Dat kost 20 – 25% van een bruto jaarsalaris. Dat komt vaak uit op de 5000 tot 20.000 euro. 

Dat is de standaard manier van werken.

En dan is er ook nog een grote kans dat het geen goede match is.

Maar het kan ook anders.

Het kan duurzaam en effectief: preventief

De Selectie combineert jarenlange recruitment ervaring, snelle werving en selectie en corporate recruitment, met recruitment marketing. Dit zorgt ervoor dat je vacatures ingevuld worden én dat je van je probleem afkomt. Omdat we naast het invullen van je vacature er ook voor zorgen dat je zichtbaar wordt. Je vergroot je bekendheid.

Dus je vacatures blijven gevuld.

Wij laten niks aan het toeval over.  

Meer informatie? We leggen het je graag uit.

jouw recruitment marketing team