Zomerstop voor vacatures? Doe het niet. - de Selectie

Zomerstop voor vacatures? Doe het niet.

De zomer staat weer voor de deur! Ben jij er al helemaal klaar voor?

Is de vakantie al geboekt? In het hoogseizoen zijn veel mooie plekjes al snel volgeboekt dus zijn de meeste mensen hier vroeg bij. Wil je de overtollige kilo's kwijt die jou lekker warm hebben gehouden tijdens de winterperiode? Dan ben je waarschijnlijk nu al druk aan het sporten want binnen een week gaat je dat natuurlijk niet lukken.

Start op tijd met recruitment. Nu dus.

Met recruitment is het niet anders. Als je het goed wil aanpakken dan is het belangrijk dat je op tijd start. Nu dus. De zomer en vakantieperiode is over het algemeen niet de meest handige periode voor procedures en gesprekken. Bijna iedereen is op vakantie, het kantoor is leeg. Veel recruitment activiteiten worden daarom uitgesteld tot eind augustus wanneer iedereen weer fris en fruitig is teruggekeerd van vakantie. Hoe de tijdlijn van jouw vacature er vanaf dan waarschijnlijk uitziet? In september wordt direct gestart met de werving, in oktober worden de gesprekken gevoerd en de procedure afgerond. Jouw nieuwe medewerker zegt zijn baan op en heeft in november zijn of haar maand opzegtermijn. Op 1 december start jouw nieuwe medewerker. Met een beetje mazzel een maand eerder en met wat pech een maand later. Dan is het alweer 2020. De tijd vliegt.

Gratis quickscan en advies

Ons advies? Anticipeer op wat komen gaat. Benut de maand juni optimaal en bereid je goed voor zodat je na de zomer een vliegende start kunt maken. Hoe je dit doet? Doe de quickscan en ontvang een gratis advies waarmee jij je optimaal kunt voorbereiden op de zomer.

Wij wensen je alvast een fijne zomer zonder vacaturestress!

jouw recruitment marketing team