Elftal Nieuwe Recruiters: Emma Is De Eerste - de Selectie

Een elftal nieuwe recruiters: Emma is de eerste

elftal nieuwe recruitersEen elftal nieuwe recruiters: topsport is doelen stellen. Dit elftal gaat in september beginnen bij De Selectie Recruitment Academy. Emma is de eerste recruiter die dit aandurft. En we zijn dus nog op zoek naar de rest. Want ultimate recruitment is ook ultimate doelen stellen.

Een elftal nieuwe recruiters in elf weken

De Selectie gaat de komende weken met zichzelf de wedstrijd aan. We zoeken elf nieuwe spelers – recruiters dus – en elf nieuwe opdrachten. En dat allemaal in de komende elf weken.

Emma is de eerste

De Selectie is een aanvulling op het werk wat ik nu doe. Hoe zet je een bedrijf goed neer? Hoe pak je de marketing op? Ze gaan uitgebreid in op alle verschillende aspecten in een bedrijf.

Ze begint in september bij De Selectie Recruitment Academy. Emma gaat één dag per week die opleiding doen en vier dagen werken bij De Selectie om alle ins en outs te leren van recruitment.

Ik dacht: ik ga echt niet als recruiter werken

Recruitment was voor mezelf vaak een negatief woord. Ik dacht: ik ga echt niet als recruiter werken. Ik heb er zelf ook ervaring mee dat je wordt platgebeld.

Daardoor kwam ik erachter dat er soms niet eens naar mijn profiel gekeken was, en ik aanbiedingen kreeg die niet aansloten bij mijn ervaring en wensen. Daardoor heb ik ingezien hoe ik het niet wil doen. 

Ik wil me graag verder ontwikkelen in wat goed bij me past. Dat kan hier allemaal. Als ik erachter kom dat ik geïnteresseerd ben in marketing dan kan ik juist daarin verder gaan.

Een elftal recruiters vinden in elf weken is onmogelijk?

Emma heeft haar cv op Nationale Vacaturebank staan en wordt dus zelf platgebeld. Maar ook De Selectie belt haar. Daar zijn ze wel degelijk ook aan het searchen. Ze doen het alleen net even anders – beter dus.

Hoe De Selectie het vertelt, maakt het wel anders. Het is niet te commercieel maar je gaat aan het werk en ook op allerlei gebieden dingen leren. Je persoonlijke ontwikkeling staat heel erg centraal.

De combinatie recruitment met recruitment marketing en advies uitbrengen aan bedrijven is voor mij de goede keuze. De combinatie met sport spreekt mij ook heel erg aan.

Een opdrachtgever die bij je past

Om goed werk af te leveren, is het belangrijk dat het aan beide kanten klikt. Een corporate recruiter moet bij een bedrijf passen en andersom.

De Selectie gaat op zoek naar een opdrachtgever die bij me past. Ik wil bijvoorbeeld graag een andere omgeving waarin ik meer zie dan alleen hetzelfde kantoor.  

Recruitment is doelen stellen

Doelen geven je richting en ambitie weer. En je kunt ze het best openbaar maken zodat anderen je eraan kunnen houden. De Selectie heeft voor zichzelf die uitdaging gecreëerd om die ambitie vorm te geven. Want doelen stellen is wat we altijd doen in onze unieke manier van recruitment.

Elf nieuwe recruiters in elf weken dus

En Martin Bruins heeft Emma Vermeulen binnengehaald. De eerste. Wie volgt?

Bij De Selectie Recruitment Academy krijg je de Opleiding Ultimate Recruiter  waar je onder andere leert over de recruitercode en waar je goed leert sparren. Je leert uiteraard alles over recruitment maar gaat ook je grenzen opzoeken. Je gaat bijvoorbeeld een ijsbad training  doen – letterlijk in een bad met ijsklontjes stappen.

Wie is de tweede nieuwe ultimate recruiter?

Ben jij de recruiter die in ons team past? Of ken je iemand die hier geknipt voor is?

Heb je zelf een uitdaging op wervingsgebied? Kunnen we jou als eerste van de elf klanten straks blij maken met Emma of met iemand anders uit ons nieuwe elftal?

Laat van je horen.

jouw recruitment marketing team