Versterking van je Recruitment Team in maart - de Selectie

Versterking van je recruitment team in maart: Stef speler 4

recruitment team

Versterking van je recruitment team nodig? Stef Weijers start als corporate recruiter bij De Selectie als nummer 4 van het nieuwe elftal. Heb jij op dit moment te veel lastige openstaande vacatures? Stef en tien anderen staan voor je klaar.

‘Samen winnen: dat staat bij veel grote sportclubs ook centraal. Dit gedachtegoed bij De Selectie spreekt me erg aan. Ik ben al jaren een trouwe AZ supporter en volg met veel interesse de Nederlandse wielerploeg Team Jumbo-Visma. Ik ben zelf totaal een sportfanaat in doen en kijken.’

‘Het is een leuke en mooie combinatie dat dit privé en in werk samenkomt.’

Stef Weijers – corporate recruiter De Selectie en De Selectie Recruitment Academy

Samen winnen bij De Selectie

Samen winnen doe je door goed samenwerken en dat is één van de grootste succesfactoren van De Selectie. Iedere vacature pakken wij aan met een heel team. Want recruitment is teamwork. Samenwerken op meerdere niveaus en investeren in de eigen kracht van een bedrijf – dat is de kracht van De Selectie.

‘Een rugnummer kiezen en beginnen als speler: dat past perfect bij mij. Ik ben nu nummer 4 van het nieuwe elftal maar ik ga de wedstrijd spelen in nummer 92.’ 

De locatie is een grote plus voor mij

Stef Weijers gaat starten bij De Selectie in team Hoorn. Dit kantoor naast de ingang van sportcentrum Hoorn is voor hem bekend terrein.

‘Ik heb daar vroeger jaren gesport. Zie het helemaal zitten om nu een uurtje los te gaan in de sportschool voor of na werk. Hoe fijn is het dan om daar alleen of in een team aan de gang te gaan. Dat is een grote plus voor mij.’

Mentale en fysieke training bij De Selectie Recruitment Academy

Het padel event van De Selectie in Hoorn was niet zijn eerste kennismaking met De Selectie maar wel met onder andere zijn nieuwe collega’s. Hij had al ervaring met een ijsbad training en doucht nog steeds elke ochtend koud.

‘Het mentale en fysieke aspect vind ik belangrijk. Dat vind ik bij De Selectie. Voor mij is het waardevol dat er betekenis zit aan de uitjes en het contact met collega’s.’

In eerste instantie is Stef in de detailhandel terechtgekomen. Het draaien van een winkel en de commercialiteit en het werken met mensen vond hij interessant. Na al die jaren wilde hij toch een andere kant op en is hij bij Young Capital beland.

‘Na kennis gemaakt te mogen hebben met recruitment bij Young Capital, is De Selectie voor mij een mooie stap. Een bedrijf dat nog beter past bij mijn interesses en normen en waarden. De Selectie past beter bij wie ik ben.’

Referral ten top: neem je buurjongen mee

Stef nam tijdens zijn kennismaking met de nieuwe collega’s op het padel event ook zijn buurjongen mee. Thom – goed in marketing en met de juiste Selectie mindset – is nu ook alweer een nieuwe speler in dit elftal. Zelfs nieuwe collega’s die nog niet gestart zijn, werven al nieuwe collega’s: referral ten top.

De Selectie weet goede mensen blijvend aan zich te binden. Je medewerkers zijn dan je ambassadeurs. De Selectie weet dit ook te realiseren voor hun klanten. Daardoor zijn ook hun klanten hun ambassadeurs.

De Selectie is in staat gebleken om heel snel heel hard te groeien.

Waarom willen mensen zo graag bij jou werken?

Wij hebben elf nieuwe spelers die per 1 maart gaan starten en die gekozen hebben om als corporate recruiter bij De Selectie Recruitment Academy aan de slag te gaan.

Ben jij hard op zoek naar een goed opgeleide corporate recruiter die jou kan helpen met je vacatures? Laat het weten aan Barry Lapré of Niels Moelard. We werken graag met je samen om ons succes te delen.

jouw recruitment marketing team