Corporate recruiters: Tweede Elftal Compleet - de Selectie

Tweede elftal corporate recruiters compleet

corporate recruiters

Elf nieuwe spelers beginnen in maart bij De Selectie Recruitment Academy. De tweede keer dat er elf nieuwe corporate recruiters klaarstaan: het eerste elftal werft het tweede elftal.

‘Als we als recruiters niet eens onze eigen vakgenoten kunnen werven – dat is toch wel de boodschap die we met de challenge uitdragen.’

‘Waar ligt jouw kracht: dat is denk ik wat De Selectie sterk maakt. Doe vooral dingen waar je energie van krijgt. Zo doe je waar je goed in bent.’ 

Thelma Luigjes – senior corporate recruiter De Selectie Recruitment Academy

Met z’n allen vol gas voor de uitdaging – zelfs op vrije dagen

Als senior corporate recruiter hoort Thelma Luigjes bij het eerste elftal en maakt deel uit van De Selectie Recruitment Academy kick off. Voor die groep zit het eerste half jaar van de opleiding erop. De challenge maakt onderdeel uit van dit eerste half jaar en tegelijkertijd is er geen tijd om hieraan te werken bij je opdrachtgever.

En toch knokt iedereen ervoor – zelfs op vrije dagen. In het laatste uurtje op de opleidingsdag gaan ze met z’n allen vol gas om de uitdaging te volbrengen.

‘Dit keer was de uitdaging nog groter. De doelgroep waar we ons nu op hebben gericht, bestond uit enkel medior en senior recruiters. En niet ook juniors zoals tijdens de vorige challenge. En het is toch gelukt.’

Door beter werkgeverschap worden je medewerkers je ambassadeurs

Dat is precies wat De Selectie wil uitdragen. Wat is de reden dat mensen bij je willen werken en vooral willen blijven werken? Ben jij de beste werkgever die jij kunt zijn?

Je gaat steeds makkelijker mensen aantrekken op een sterk werkgeversmerk. En dus steeds minder vacatures door steeds beter werkgeverschap. Er is een nieuwe balans op de arbeidsmarkt. Je moet leuk zijn, interessant, gaaf: de beste.

De Selectie is wel heel leuk

Thelma is bij De Selectie omdat ze verschil wil kunnen maken met eigen ideeën. Daar is hier ruimte voor. Voor een senior corporate recruiter is De Selectie Recruitment Academy ook interessant.

‘De opleiding is aantrekkelijk voor zowel de starters op de arbeidsmarkt als de collega’s met al meer werkervaring. Je leert van elkaar. Het geeft mooie inzichten dat je het goed doet en andere keren kun je nieuwe inzichten tot je nemen. De training van Michiel over recruitment marketing was voor mij bijvoorbeeld fantastisch.’

‘Er komen ook meer buddy trajecten waarin je nieuwe collega’s gaat begeleiden. De opleidingsdagen zijn gemengd; de ene keer in Hoorn en de andere keer in Zwolle.’

Een tweede elftal corporate recruiters in de startblokken

De race is volbracht. Gaan we voor een derde team recruiters in september? 

Iedere nieuwe collega doorloopt anderhalf jaar lang het programma van De Selectie Recruitment Academy. Een unieke leergang om alle facetten van het vak van corporate recruiter te leren en jezelf nog verder te ontwikkelen. Binnen De Selectie ben je zelf medeverantwoordelijk voor het uitstippelen van je koers.

De Selectie Recruitment Academy is onderscheidend

Alle theorie en modules die de huidige groep krijgt aangeboden kunnen ze onmiddellijk in de praktijk toepassen. Denk hierbij aan voorbeelden zoals employer branding, vacature intakes, Boolean Search en marketing. De Selectie Recruitment Academy onderscheidt zich hiermee.

En met resultaat.

Ben je werkzaam in het recruitment vakgebied en heb je interesse in een nieuwe functie waar vakkennis en mentaal en fysiek fit zijn samen komen? Doe je mee met een volgende challenge?

jouw recruitment marketing team