Recruitment Academy - De Opleiding bij De Selectie - de Selectie

Recruitment Academy – de opleiding bij De Selectie

 

Recruitment Academy

Recruitment Academy – de opleiding bij De Selectie. Ben jij de ultimate recruiter? De beste recruiters zijn fit, in balans en kunnen onder alle omstandigheden presteren. De Recruitment Academy is onderscheidend om die mensen aan te trekken die uit het juiste hout gesneden zijn.

Ben jij de ultimate recruiter?

De ultimate recruiter verlegt eigen grenzen. Ga je De Recruitment Academy volgen, dan word je uitgedaagd. Niet alleen op werkgebied maar ook persoonlijk. Je volgt een Special Forces Training en gaat de Wim Hof IJsbad Challenge aan. De opleiding bij De Selectie is op veel vlakken een diepe manier van opleiden – de kennis, ervaring en expertise van de besten in het vak gebundeld en door hen onderwezen.

Een unieke recruitmentopleiding met hart voor het vak en de mens.

Special forces training en Wim Hof ijsbad Challenge

Recruitment krijgt steeds vaker een negatieve lading, maar bij De Selectie ga je niet simpel vacatures invullen. Hier leer je hoe je echt zorgt dat een bedrijf de beste persoon vindt, maar ook hoe je ervoor zorgt dat die persoon echt bij de juiste organisatie belandt.

Daarbij bevat de opleiding ook een Special Forces Training, een Wim Hof IJsbad Challenge, Power Yoga, Voeding en Lifestyle, een Stoelmassage, Keep on Spinning, Bootcamp en Rumble.

De Selectie Recruitment Academy

De Selectie Recruitment Academy is vormgegeven door de samenwerking van twee toppers. Marit Oldenburger en Niels Moelard hebben elk hun jarenlange ervaring gecombineerd in een unieke recruitmentopleiding met zowel oog voor de zogenaamde hard skills als de soft skills. Wat betekent dat?

Geen snelle match

De achterliggende gedachte bij De Selectie is dat we geen standaard recruiters willen afleveren, die simpel poppetjes plaatsen wanneer een bedrijf een vacature heeft. Een snelle match – die later hartstikke mislukt blijkt – dat dus niet. Want het gaat bij goed recruitment om zoveel meer dan opleiding of ervaring en snel iemand plaatsen.

Recruitment is een vak

Het werven van recruitment personeel is best lastig. Daarnaast is er vaak weinig bekend over het recruitment vak bij degenen die een opleiding hebben die goed aansluit bij wat we zoeken. Er is vaak niet duidelijk wat een recruiter precies doet. Maar recruiters zijn nooit uitgeleerd. Want de rol van recruiter verdiept en verbreedt zich dagelijks.

Niels Moelard heeft alle kennis van arbeidsbemiddeling. Recruitment  loopt als een rode draad door zijn werkverleden, hij heeft bedrijven laten groeien en is succesvol als zelfstandige aan de slag geweest. Het valt hem op dat recruitment een nare bijsmaak heeft gekregen en dat er daarin nog veel winst valt te behalen.

Irritante recruiters

Recruitment is echt een vak geworden, maar het merendeel van de recruiters doet het niet zoals het zou kunnen of misschien zelfs moeten. Een voor velen bekend voorbeeld is het irritante sturen van berichten door recruiters naar iedereen, terwijl ze geen flauw  idee hebben wie ze benaderen. Maar recruitment heeft ook een menskant die niet uitgevlakt mag worden.

Wij helpen bedrijven dagelijks de juiste talenten te vinden. Maar we zijn zelf ook op zoek naar goede recruiters.

De oplossing – De Selectie Recruitment Academy

De opleiding richt zich op de twee belangrijkste pijlers: vakinhoudelijk gebied en persoonlijke ontwikkeling. De Selectie gaat bedrijven op verschillende manieren helpen als het gaat om talentmanagement en selectie. De Selectie kijkt naar de visie en behoefte van een organisatie en gaat deze naar wens oplossen.

Doel van De Selectie Recruitment Academy is:

  • vanuit De Selectie getalenteerde recruiters opleiden tot volwaardige corporate recruiters en die binnen organisaties inzetten;
  • voor organisaties nieuwe recruiters opleiden;
  • losse modules aanbieden zodat je je als recruiter inhoudelijk kunt verdiepen.  

Er wordt altijd gekeken naar wat het alle partijen oplevert. Dus als iemand de opleiding gaat doen, wordt gekeken naar de voordelen die dat kan hebben voor De Selectie. Daarnaast wordt ook altijd gekeken naar wat het de aankomende recruiter zelf oplevert. En natuurlijk de klant, want die krijgt een perfect opgeleide recruiter.

De Selectie Recruitment Academy – corporate recruiters opleiden

Dus zoek je als bedrijf junior recruiters? Dan kun je als bedrijf je eigen mensen de opleiding laten volgen bij De Selectie. Maar natuurlijk gaan we ook mensen opleiden voor onszelf. Die jonge recruiters kunnen daarna ingezet worden bij een klant van De Selectie.

Het traineeship of de opleiding duurt 6 maanden. Maar de kandidaat komt voor – hopelijk – langere tijd in dienst bij De Selectie. In de opleiding wordt alles geleerd over de complete diensten die recruitment inhoudt. Het doel is dat er daarna iemand staat – een corporate recruiter – die volledig is opgeleid.

Alle kennis en technieken binnen De Recruitment Academy

In het opleidingstraject zitten alle verschillende aspecten en alle kennis en technieken die een recruiter nodig heeft. Bij De Selectie worden de junior recruiters vak volwassen gemaakt.

Searchen, hoe vind ik die kandidaat, hoe kan ik die kandidaat verleiden, hoe zet ik hem neer in een bedrijf, RPO, losse vacatures, employer branding, detachering, EVP schrijven, recruitment marketing, job branding et cetera.

Krachtige combinatie recruitment en recruitment marketing

Als goede recruiter moet je weten wat je moet doen om mensen naar je bedrijf te trekken. Bij De Selectie is de combinatie van recruitment met recruitment marketing heel krachtig.

Recruitment marketing helpt om de instroom van goede kandidaten op vacatures te vergroten – job branding – en naamsbekendheid en imago op de arbeidsmarkt te versterkenemployer branding. EVP staat voor Employer Value Proposition. Het is de belofte die een bedrijf doet naar de huidige en toekomstige medewerkers. Een EVP is belangrijk voor de employer branding. Zelfs bedrijven die maar één vacature per jaar hebben, kunnen met een job branding campagne beter de mensen bereiken die ze willen bereiken.

Uniek bij De Selectie

Alle zaken die je nodig hebt als recruiter zijn lijfelijk en op topniveau in De Selectie Recruitment Academy aanwezig. De diversiteit in aanwezige vaardigheden is bij De Selectie uniek te noemen. Want alle belangrijke componenten zijn bij de verschillende aanwezige experts aanwezig. Voor de verschillende onderdelen gaan die de studenten in De Academy hun kennis persoonlijk bijbrengen.

Dustin is de recruitment expert en gaat ook over de vacature teksten. Michiel is een ervaren recruiter met grote expertise in de recruitment marketing. Barry is bedreven in de commerciële kant van het recruitment vak. Jamilla verdiept zich volledig in project management. Niels weet alles van arbeidsbemiddeling en recruitment. Marit is bedreven in recruitment gericht op de persoonlijke ontwikkeling.

Oog voor de organisatie en de kandidaat

Er is meer krapte op de arbeidsmarkt. Het binden en blijven boeien van geschikte kandidaten wordt steeds moeilijker. Daarom is het essentieel om als corporate recruiter je vak goed te verstaan.

Naast de vakinhoudelijke elementen die je leert bij De Academy, besteden we aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Die componenten zorgen ervoor dat je oog krijgt voor zowel de organisatie als de kandidaat. Want achter een organisatie hangt een speciale sfeer of mentaliteit en er zit een persoon achter het cv.

Als recruiter ben je dé professional die ervoor zorgt dat beide partijen een langdurige positieve samenwerking tegemoet gaan.

De Selectie Recruitment Academy gaat junior recruiters opleiden

Marit Oldenburger heeft ruime ervaring met het schrijven van programma’s en toegepaste workshops gericht op persoonlijke ontwikkeling. Zij ontwikkelde toegepaste workshops en hielp bedrijven met mensen binnen houden, door zich te richten op hun talenten. En zo bedrijven te ondersteunen in het blij houden van de mensen. Die kennis heeft zij ingezet om in de opleiding bij De Selectie een gedegen talent management te ontwikkelen en aan te bieden.

Soft skills en talent management in De Selectie Recruitment Academy

Naast de hard skills wordt er in De Recruitment Academy ook alle aandacht besteed aan competenties of zogeheten soft skills. Een onderschat onderdeel in het recruitment vak zijn die soft skills. Dit gaat over talent management.

Als je mensen een opleiding laat doen, is het van belang ook naar het persoonlijke vlak te kijken. Het is zo belangrijk om breder te kijken op de lange termijn. Want wie zijn die beste mensen die je aantrekt?

Wie ben jij?

Door te zien wie je zelf bent, kun je beter inschatten waar iemand anders gelukkig van wordt. Door jezelf te leren kennen, word je succesvoller in je vak en kun je iemand langer aan een organisatie binden.

Wie ben ik? Hoe ziet mijn omgeving mij? Wat voor organisatie kan bij mij passen?

De Selectie Recruitment Academy maakt gebruik van gerenommeerde internationale methodieken om competenties, persoonlijke ontwikkeling en talenten inzichtelijk te maken. Waaronder de Myers-Briggs Type Indicator en  16 persoonlijkheidsfactoren.

De Selectie gelooft in integriteit in plaats van een dure en slechte match

Wij willen mensen niet aan de verkeerde baan helpen. Bij De Selectie gaan we integer om met het plaatsen van mensen. We willen recruiters leren om dat soort situaties te voorkomen. We willen iemand echt helpen aan een baan die bij hem past. En we willen ook dat een bedrijf iemand vindt voor de lange termijn. En dus niet dat iemand toch ongelukkig wordt van een snelle en dure match en na een paar maanden weer vertrekt.

Duurzame inzetbaarheid

De enige manier om dit te bereiken en te kunnen als recruiter, is om meer te investeren in jezelf. En door oprecht te investeren in de persoon die je tegenover je hebt zitten.

Als recruiter heb je veel impact op iemands leven. Het sociale aspect is van groot belang.

Wanneer begint De Selectie Recruitment Academy

Begin februari wordt gestart met de eerste lichting – de pilot. Er wordt dan ook gekeken wat er nog veranderd kan worden. Het programma is dus wel helemaal klaar, maar er wordt altijd gekeken naar wat er nog verbeterd kan worden. Eerste doel is nu nieuwe mensen opleiden.

Op dit moment is de opleiding één totaal programma. In de toekomst gaan er daarnaast ook modules ontwikkeld worden, zodat je op een enkel of specifiek gebied als recruiter kennis kunt opdoen. Een ander doel gericht op de toekomst is om de beste mensen uit de markt aan De Selectie te gaan verbinden.

Ben jij geschikt?

Recruitment is een prachtig, inhoudelijk, mooi, menselijk vak. De Selectie wil graag dat jij in het recruitment vak kan groeien en wil de wereld een ander gezicht laten zien.

Voel jij je aangetrokken tot deze visie? Informeer dan naar de mogelijkheden.

jouw recruitment marketing team