Opgeleide Recruiters bij De Selectie Recruitment Academy - de Selectie

Opgeleide recruiters staan klaar bij De Selectie Recruitment Academy

opgeleide recruiters

Opgeleide recruiters zijn een noodzaak voor je personeelstekort. Wij hebben nu al 9 corporate recruiters voor je klaar staan. Bij De Selectie Recruitment Academy staan vanaf 1 september 11 corporate recruiters in de startblokken – en die kunnen bij jou beginnen. Het verschil tussen goede recruiters en de beste recruiters zit hem in persoonlijkheid, mentaliteit en vitaliteit. En dat trainen wij dus ook.

Opgeleide recruiters zijn een must

Wij investeren in goed opgeleid personeel omdat goed opgeleide recruiters een must zijn in de huidige arbeidsmarkt. Daarom hebben we bij De Selectie onze eigen Selectie Recruitment Academy opgericht en zijn we de uitdaging aangegaan met onszelf om een elftal nieuwe recruiters te vinden in elf dagen.

Wil je verzekerd zijn van een top corporate recruiter?

Een corporate recruiter die jouw team vier dagen in de week komt ondersteunen?

Onze corporate recruiters combineren een mooie baan als corporate recruiter met een geweldig opleidingsprogramma. Bij De Selectie Recruitment Academy komt alles aan bod.

Tijdens dit traject leren wij alles over ons vak zoals personal branding, recruitment marketing, doelgroep analyse, vacature intake, adviesgesprekken, recruitment-tooling, arbeidsmarktcommunicatie, wervende teksten schrijven, werken-bij-website, ATS, boolean search, sourcing, interviewtechnieken, aanbiedingsgesprekken, on boarding, strategisch recruitment, employer branding, talentpools en het organiseren van kandidaat events.

Daarnaast gaat het in onze unieke opleiding over energie, balans, vitaliteit, houding en gedrag.

Onze bijzondere en krachtige opleiding

Een vakbekwame corporate recruiter moet over een groot aantal eigenschappen beschikken om te kunnen slagen in het vak. Een rol als recruiter vraagt een hoop meer dan veel mensen denken. En dat zeker in de huidige arbeidsmarkt. Er zijn alleen geen standaard specifieke opleidingen die goed aansluiten bij het vakgebied.

Wij zijn trots op het bijzondere en krachtige programma dat wij hebben ontwikkeld.

We brengen onze kennis over maar onderwijzen het recruitmentvak daarnaast op een heel andere manier.

De Selectie Recruitment Academy is onderscheidend

De achterliggende gedachte bij De Selectie is dat we geen standaard recruiters willen afleveren en simpel vacatures invullen. Dus nooit een oppervlakkige match die later hartstikke mislukt blijkt. Het gaat bij goed recruitment om zoveel meer dan opleiding of ervaring en snel iemand plaatsen.

De opleiding bij De Selectie Recruitment Academy is daarom ook op allerlei andere vlakken zeer intensief. Gedurende het programma van De Selectie Recruitment Academy leer je veel meer dan vakinhoudelijke zaken op het gebied van corporate recruitment.

 

 

Een ultieme recruiter weet het beste uit zichzelf te halen

Wij werken daarom onder andere met MBTI (leer jezelf kennen) en besteden ook veel aandacht aan jouw fysieke en mentale training. Vitaliteit en balans zijn belangrijk om blijvend goed te presteren. Sparren, een training over voeding, yoga, spinning en de Wim Hof methode inclusief ijsbad-challenge maken deze opleiding compleet en bijzonder.

En het is een uitdagende opleiding voor zowel de minder ervaren als de senior recruiters.

Training op fysiek, mentaal of emotioneel vlak bij De Selectie Recruitment Academy

Elke lesdag staat een thema uit ons mooie vakgebied centraal. Maar dit combineren we altijd met een training op fysiek, mentaal of emotioneel vlak. We dagen elkaar uit en maken elkaar beter op alle vlakken.

Zo leiden wij onze recruiters breed op en zijn zij in staat om in elke situatie een topprestatie te leveren.

Onze opgeleide recruiters volgen een zeer uitgebreid programma

Om een kleine indruk te krijgen een paar voorbeelden uit ons uitgebreide trainingsprogramma.

Wat kun je als recruiter nog doen in een situatie waarin de arbeidsmarkt helemaal vast lijkt te zitten? De recruiters van De Selectie Recruitment Academy leren onder andere te vertrouwen op een ijzersterk proces en het inzetten van een krachtig referral-programma.

Wanneer je dit goed neerzet blijft dit nog steeds – zowel kwantitatief als kwalitatief – het meeste opleveren. En de nieuwe collega’s blijven ook nog eens langer, dus dit is ook nog duurzaam succesvol.

opgeleide recruiters

Van recruitment marketing tot spinning

Recruitment marketing is een echt vak geworden en een zeer belangrijke pijler binnen recruitment. Bij De Selectie Recruitment Academy heeft Recruitment marketing dus een prominente plek in de opleiding gekregen – een corporate recruiter kan niet meer zonder.

Recruitment marketing werkt als een katalysator en als magneet. Je vergroot je zichtbaarheid en aantrekkingskracht bij een relevante doelgroep. Je verhoogt dus de kans dat iemand reageert op jouw vacature(s) en dat mensen jouw bedrijf leren kennen.

Wat kun je als recruiter leren op een spinningfiets? En hoe schrijf je na de ideale vacature-intake ook de allerbeste vacaturetekst? Of is een vacaturetekst schrijven old school?

De opgeleide recruiters die we voor je klaar hebben staan, zijn op alles voorbereid.

opgeleide recruiters spinning

Hoe krijg je als corporate recruiter je mensen rond de tafel?

Een hele lesdag staat in het teken van dit onderwerp. Er zijn die dag gastsprekers die met behulp van presentaties en sessies gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek ons alles hierover leren. Verschillende recruiters met jarenlange ervaring in het vakgebied die ons wegwijs maken in hun recruitment- en wervingstools.

Want hoe krijg je als corporate recruiter tegenwoordig je mensen nog rond de tafel? Welke tools zet je in? En als je dan gaat kennismaken, welke interviewtechnieken kun je dan het beste inzetten?

recruitment opleiding

Sparren

En natuurlijk is er in onze opleiding tot corporate recruiter aandacht voor sparren. Sparren is een trainingsvorm waarin je elkaar goed voorbereidt op wat je tijdens een gevecht tegen kunt komen. Door scherp te sparren maak je elkaar beter, leer je elkaar beter reageren en leer je anticiperen op (onverwachte) situaties.

Wij vinden het dus ook belangrijk dat we goed leren sparren. Want we sparren als corporate recruiters dagelijks met collega’s, met klanten en met sollicitanten.

Sparren – Samen Scherp Trainen. Die trainingsdag in De Selectie Recruitment Academy staat onder andere in het teken van de recruitercode, mbti en wet- en regelgeving. En daarbij dus ook een speciale sportieve training over sparren.

Ultiem opgeleide recruiters kunnen grenzen verleggen

De Selectie wil alleen de mensen aantrekken die uit het juiste hout gesneden zijn. Personen die het prachtige vak van corporate recruitment willen leren en bereid zijn hun grenzen te verleggen. Bij De Selectie Recruitment Academy gaan we dus ook een stapje verder om die mensen aan te trekken.

Onze corporate recruiters doen een ijsbad training – stappen in een bad met ijsklontjes alsof het niks is. Of ze vinden het stiekem toch wel erg spannend.  Maar ze doen het.

Want de beste recruiters zijn fit en in balans en kunnen ook onder de meest uitdagende omstandigheden presteren.

Je kunt niet meer zonder opgeleide recruiters

De recruitment carrière die De Selectie Recruitment Academy aanbiedt: een unieke opleiding die alleen ultieme corporate recruiters aflevert. De enige opleiding waar alle kennis en vaardigheden over dit vak onderwezen worden en waar daarnaast uitgebreid aandacht wordt besteed aan persoonlijke ontwikkeling, vitaliteit, sportiviteit en mentaliteit.

Wij investeren in goed opgeleid personeel omdat goed opgeleide recruiters een must zijn in de huidige arbeidsmarkt. Je kunt niet meer zonder.

Wervingsproblemen hoeven niet meer te bestaan

Recruitment krijgt steeds vaker een negatieve lading, maar bij De Selectie Recruitment Academy gaat het niet om simpel poppetjes plaatsen wanneer een bedrijf een vacature heeft. Het is een zeer bijzondere recruitmentopleiding met hart voor het vak en de mens.

Dus wij zeggen dat wervingsproblemen niet meer hoeven te bestaan.

Je houdt zelf de regie over je werving

Onze klanten willen graag de regie hebben over hun eigen werving. Daarom werken wij met onze klanten samen.

Een corporate recruiter vanuit De Selectie Recruitment Academy vult het team van de klant alleen aan waar het nodig is. Want het doel is om op de lange termijn steeds minder nodig te zijn.

Je personeelstekort oplossen met onze opgeleide recruiters

Opgeleide recruiters zijn een noodzaak voor je personeelstekort. Een compleet nieuw elftal corporate recruiters scouten en binnenhalen – die uitdaging zijn we aangegaan. Dus bij De Selectie Recruitment Academy staan vanaf 1 september 11 corporate recruiters voor je klaar.

Wie gaat er bij jou beginnen?

Een keer sparren over de mogelijkheden?

jouw recruitment marketing team