IJsbad Training voor Ultimate Recruiters bij De Selectie - de Selectie

IJsbad training voor Ultimate Recruiters

ijsbad training

Een ijsbad training is alleen geschikt voor ultimate recuiters. Want de beste recruiters zijn fit en in balans. Die kunnen ook onder uitdagende omstandigheden presteren. De Selectie organiseerde in Zwolle en Hoorn op 4 en 5 maart een IJsbad Challenge om de grenzen van lichaam en geest te verleggen.

De Selectie verlegt grenzen met een ijsbad training

Medewerkers van De Selectie zijn zich over het algemeen allemaal bewust van het belang van een gezonde geest en gezond lichaam om optimaal te kunnen presteren. Dat komt dus tot uitdrukking in de teamgeest en activiteiten.

Werk je bij De Selectie? Dan ben je bereid je grenzen te verleggen en jezelf uit te dagen – mogelijkheden te zien in plaats van onmogelijkheden. Zowel wat betreft werk als wat betreft jezelf.

Die mindset is echt gaaf om mee te krijgen

Jamilla werkt bij De Selectie omdat de visie en de achterliggende gedachte van De Selectie haar inspireerden. Tijdens haar stage raakte ze onder de indruk van hun mooie concept. Nu deed Jamilla mee aan de ijsbad training:

‘De ijsbad challenge was voor mij een bijzondere ervaring, omdat je echt voor je gevoel over een grens gaat. Je kijkt er eerst zo tegenop, maar wanneer het dichterbij komt dan merk je echt dat het allemaal meevalt.’

‘Alles komt en gaat en die beleving en mindset die je gebruikt, is echt gaaf om mee te krijgen. De ademhalingstechnieken van Wim Hof waren ook speciaal om dat met collega’s samen te doen. Je kwam echt uit jezelf.’

Het was goed te doen

Voor Maaike is het belangrijk dat haar werk overeenkomt met haar eigen normen en waarden. Naast haar werk bij De Selectie heeft ze haar eigen bedrijf – Prachtlijf – waar ze als leefstijlcoach mensen helpt met onder andere hun mindset en gedragsverandering. Maaike over de ijsbad training:

‘Voor mij was het de eerste keer dat ik in een ijsbad gelegen heb. Wel heb ik al eens in de zee ‘gezeten’ tijdens de winterperiode. Toch was dit niet helemaal vergelijkbaar, omdat je nu vooraf geïnformeerd werd wat voor ademhalingstechnieken je het beste kon gebruiken en met welke mindset je in zo’n bad stapt.’

‘Ook nadat we uit het water kwamen, bleek het erg belangrijk om voldoende te bewegen en je bloed weer te laten stromen. Het was (uiteraard) erg koud, maar wel goed te doen. Doordat je het samen deed en er begeleid doorheen ging.’

‘Een toffe ervaring en vooral de ademhalingstechnieken zijn voor mij voor herhaling vatbaar, om even aan de dagelijkse hectiek te kunnen ontsnappen.’

IJsbad training

De IJsbad Challenge hebben we natuurlijk niet helemaal zelf bedacht. Die is gebaseerd op de methode van Wim Hof, die alom bekend is vanwege zijn indrukwekkende prestaties, omdat hij op de een of andere manier in staat lijkt de reacties van zijn immuunsysteem te onderdrukken.

Wim Hof wordt ook wel The Ice Man genoemd door zijn verbazingwekkende prestaties zoals het weerstaan van extreme temperaturen, het verbreken van wereldrecords en blootsvoets marathonlopen door woestijnen en ijsvelden.

Waarom stappen we in een ijsbad?

Met de Wim Hof Methode zou je meer energie en een beter immuunsysteem krijgen. Een beetje achtergrond informatie kan geen kwaad om de visie van De Selectie beter te begrijpen.

Want waarom stappen we in een bad met ijsklontjes?

De Wim Hof Methode is gebaseerd op drie pijlers: adem, geest en kou. De Selectie dook dus een ijsbad in met behulp van een gestuurde bewuste ademhaling en een bepaalde mindset om dit te kunnen.

Koudetherapie en een training in een ijsbad

We hebben een vasculair systeem dat zich verwijdt en samentrekt om ons tegen de kou en hitte te beschermen, om onze normale lichaamstemperatuur in stand te houden. Dit is een heel delicaat systeem. Maar door het gaan dragen van kleding zou ons vasculaire systeem niet goed worden gestimuleerd en de prijs daarvan zou worden betaald door je hart.

Het blootstellen van het lichaam aan koude temperaturen is dus een belangrijk onderdeel van de Wim Hof ​​Methode, die wordt toegepast in de vorm van koude douches en ijsbaden.

Gezondheidsvoordelen van een ijsbad training

In de afgelopen jaren is koude lichaamstherapie enorm populair geworden, omdat het gekoppeld is aan tal van gezondheidsvoordelen. Deelnemers aan de Wim Hof Methode rapporteren gezondheidsvoordelen die variëren van hogere energieniveaus tot verlichting van symptomen veroorzaakt door auto-immuunziekten.

Koude douche en minder stress

Je kunt de methode gewoon thuis oefenen door een koude douche te nemen. Als je een koude douche neemt, worden al die spiertjes van je vasculaire systeem geactiveerd en getraind. Als je tien dagen achter elkaar een koude douche hebt genomen, zou je merken dat je hartslag aanzienlijk is gedaald en dat dit vierentwintig uur per dag zo blijft. Dat vertaalt zich in veel minder stress.

Wanneer je lichaam stress ervaart stijgt namelijk je hartslag. Hierdoor wordt je hart ook weer extra belast. Als je je vasculaire systeem gaat trainen, kun je stress op een effectieve manier tegengaan.

Opnieuw verbinden van jezelf met de natuur

De Wim hof Methode gaat over het opnieuw verbinden – van onszelf, met onszelf, met anderen en met de natuur.

Naast koudetherapie zijn je adem en je mindset de twee andere zaken die je daarvoor nodig hebt. Want hoe stap je dan onder zo’n koude douche – nog niet eens gesproken over een ijsbad?

Al voordat je een koude douche wil nemen, kun je het al koud ervaren. Want alleen al door de intentie om koud te gaan douchen, zal je lichaam hier psychosomatisch op reageren. Maar dat hoort bij het proces. Dat is alleen maar het begin. De ademhaling die Wim Hof toepast helpt je hierbij en zou ook tal van gezondheidsvoordelen hebben.

Bewuste ademhaling en reset

Wim Hof ontdekte dat hij met een bewuste methodische ademhaling het zuurstofgehalte in zijn bloed kon laten dalen. Normaliter zou dit tot de dood leiden – maar hij bloeide hierdoor juist op. En later bleek bij proefpersonen hetzelfde te gebeuren.

Hun biochemie was veranderd. Door de gestuurde ademhaling zou het lichaam dan worden gereset, voorbij zijn conditionering, voorbij zijn comfortzone, waardoor het stress kan weerstaan en te boven kan komen.

Prestaties door de juiste ademhaling

Dit ademhalingsprotocol dat uit drie tot vier ronden bestaat, duurt ongeveer twintig minuten. De ademhaling brengt het lichaam in een werkzame toestand, activeert het zenuwstelsel en bereidt het lichaam voor op prestaties. Die ademhaling zou zorgen voor een diepere verbinding met de natuur die we zijn kwijtgeraakt.

Je adem is je levenskracht hier en nu.

De ademhalingsoefening is ontwikkeld door Wim Hof nadat hij was begonnen met de blootstelling aan kou. Want het eerste wat je doet als je de kou voelt, is naar adem happen. Je adem dient als een katalysator. Je brengt de lucht dieper in je longen, en als de lucht dieper in je weefsels terecht komt, verandert de chemie in je lichaam.

Je krijgt meer energie.

IJsbad training en ademhaling

Dus als je koud gaat douchen of zelfs in een bad met ijs stapt – dit laatste kun je beter niet zomaar zelf proberen, maar alleen onder deskundige  begeleiding – focus je op de juiste ademhaling en controleer je dit. Laat de aanpassing van je lichaam aan de kou op een natuurlijke wijze gebeuren. Je bereikt de beste resultaten en krijgt het snelste controle over je lichaam wanneer je je ontspannen voelt en niet forceert.

Je lichaam moet langzaam wennen aan de kou en daardoor past je lichaam zich iedere keer een beetje aan en wordt sterker. Geleidelijk zal je meer aankunnen. Je lichaam zal ook sneller meer warmte gaan produceren.

Je mindset

Naast de blootstelling aan kou en de ademhaling, is de derde pijler van de Wim Hof Methode je mindset. Je hebt de juiste mindset of instelling nodig om tegen je ego in te gaan en gewoon die koude douche te nemen, dat ijsbad in te stappen, om gewoon goed adem te halen. Je kunt dit ook de kracht van de geest noemen.

Als je jezelf blootstelt aan kou, denk je niet meer na, dan doe je gewoon en nemen de autonome processen van je lichaam het over. Je bent bezig met overleven en hierdoor kun je je conditionering en huidige neurologische paden overstijgen. Je biochemie en bewustzijn gaan zich op elkaar afstemmen.

Je ervaart stilte, pure energie, de kracht van je geest.

De Selectie wil onderscheiden

De Selectie wil alleen de mensen aantrekken die uit het juiste hout gesneden zijn. De mensen dus die bereid zijn hun grenzen te verleggen. Bij de opleiding van De Selectie tot recruiter – De Recruitment Academy – gaan we dus ook een stapje verder om die mensen aan te trekken.

Het verschil tussen goede recruiters en de beste recruiters zit hem in persoonlijkheid, mentaliteit en vitaliteit. En die stappen dus in een bad met ijsblokjes.

jouw recruitment marketing team