Ajax geeft training aan De Selectie - de Selectie

Ajax geeft training aan De Selectie

Ajax

Ajax heeft altijd topspelers paraat: hoe richt je je recruitment in om op hoog niveau de juiste spelers klaar te hebben staan?

Selectie Recruitment Academy meets Ajax Coaching Academy

De Selectie zoekt de verdieping. De Ajax-filosofie is al vanaf het prille begin de basis van De Selectie. Altijd zoeken we de vergelijking met topsport om ook op hoog niveau te spelen.

‘Ajax profileert zich als opleider tot een winnaar. En dat is ook wat wij willen: als recruiters meespelen op topniveau.’

‘Wat zijn de vervolgstappen na het vaststellen van de kernwaarden? Daarover wilden we meer van Ajax te weten komen. We kregen een verdiepingsslag. Hun ontwikkeling en dat wat ze hebben neergezet, kun je terugkoppelen naar het normale leven en naar je werk. Dat is erg inspirerend.’

Jamilla Burggraaf – programmamanager De Selectie Recruitment Academy

Leerzaam en inspirerend

De kernwaarden en visie heeft De Selectie duidelijk. De Ajax-filosofie en de holistische aanpak zijn met succes aanwezig. Met De Selectie Recruitment Academy gingen wij op bezoek bij de Ajax Coaching Academy om nog meer te leren.

‘Hoe kan het zo zijn dat ‘het’ doorleeft in het hele Ajax? Hoe zorg je dat iedereen dat overneemt? We werden echt meegenomen in het ontwikkelingsproces. Ajax liet zien hoe zij omgaan met hun visie en kernwaarden.’

‘Heel gaaf. Het zet ons aan het denken en geeft ons ideeën hoe wij dat kunnen gebruiken bij De Selectie en ook bij klanten. Het was zeker een inspirerende dag. Niet alleen kregen we een kijkje in dé top van voetbal; we kregen het recept om te winnen en voelden hoe het is om een Ajacied te zijn.’

Het recept om te winnen

Een goed georganiseerd scoutingsapparaat, een professionele opleiding en een ijzersterk werkgeversmerk. Die combinatie is een belangrijke basis voor organisaties die dag in dag uit op het allerhoogste niveau willen presteren.

De Selectie is al supplier samenwerkingspartner van de Johan Cruyff Foundation: De Selectie en de Cruyff Foundation zijn in hun kernwaarden een echte match.

– Alleen kun je niets, je moet het samen doen – 

Op Champions League niveau presteren – wat heb je daarvoor nodig als organisatie of club en als individu of speler? Wat kunnen wij als corporate recruiters leren van de topclub AFC Ajax?

Talent in beeld en dan?

Bij Ajax bestaat een rijke historie in het ontwikkelen van talent met een herkenbare filosofie als basis. Ajax hanteert legendarische methodes om altijd het juiste talent te hebben klaarstaan. Om van tevoren in beeld te hebben welke talenten eraan komen, is het nodig op zoek te gaan naar dit talent en erin te investeren.

Talent scouten en talent opleiden dus.

‘We doen dat al deels. Maar hoe doen wij dat verder in onze branche en werkveld? Als zij talent hebben gevonden dan houden ze een performance cyclus bij van een speler. Hoe gaan wij dat vormgeven?’

‘Hoe gaan wij onze visie waarborgen en de kwaliteit bewaken? Bij wie leg je dat neer? Het is mooi om te zien hoe zij dat doen. We hebben echt veel ideeën opgedaan.’

Op het hoogste niveau meespelen in recruitment

‘Bij Ajax is alles op super hoog niveau. Dat willen we ook bereiken met De Selectie Recruitment Academy.’

‘Je voelt je net een speler als je daar zo rondloopt. We zaten naast de dames die kampioen waren geworden.’

De Ajax-filosofie wordt uitgedragen in verschillende onderwijsprogramma’s bij de Ajax Coaching Aademy. De Selectie mocht deelnemen aan een programma dat speciaal werd afgestemd op onze vragen.

Het was een geweldige middag en met alle kennis die we hebben opgedaan kunnen wij ons eigen team én dat van onze opdrachtgevers nóg beter maken.

jouw recruitment marketing team