“Hoe schrijf je nog betere vacatureteksten?" - de Selectie

“Hoe schrijf je nog betere vacatureteksten?"

Omdat wij het belangrijk vinden om kennis en ervaringen te delen, verzorgen wij regelmatig kennis-sessies. Op 17 oktober gaven wij een workshop over het schrijven van nog betere vacatureteksten, gericht op jouw doelgroep.

De locatie? Ons eigen kantoor, voor ons een bron van inspiratie op het altijd bruisende terrein van Sportcentrum Hoorn. Op tafel stonden de gezonde hapjes, sapjes en natuurlijk heerlijke koffie klaar: dat beloofde een interessante ochtend te worden!

De deelnemers kwamen 1 voor 1 binnen en van de volgende bedrijven waren mensen aanwezig om meer te leren over het schrijven van een goede vacaturetekst:

  • Noordwest Ziekenhuisgroep
  • Manengenius (ingenieurs en adviesdiensten)
  • PHBM (projectbeheersing en contractmanagement
  • Expice (producent van hoogwaardige industriële elektronica
  • PSR-Group (expert in het ondersteunen van biotech en pharma organisaties)
  • Lidl (supermarkt)

Vanuit deze groep kregen we toch wel veel te horen dat zij graag willen weten hoe je een vacature het beste opbouwt. Hoe breng je structuur aan en welke informatie geef je als eerst en waarom? Hoe maak je jouw vacature aantrekkelijk? Gelukkig kwam dit allemaal aan bod in de workshop en hebben we de deelnemers handige tips & tricks mee kunnen geven.

DE INHOUD VAN DE WORKSHOP

Door het volgen van deze workshop weten de deelnemers nu hoe je een nog betere vacature opstelt en waar deze aan moet voldoen om de juiste doelgroep te bereiken. Hoe weet je de aandacht van je lezer vast te houden en hoe zet je dit om in een sollicitatie? We hebben inzicht gegeven in het leesgedrag van tegenwoordig, wat de beste opbouw voor een vacaturetekst is en welke stappen je kunt volgen bij het schrijven van de tekst. Welke tools heb je tot je beschikking om te checken of jouw tekst goed is? De onderwerpen SEO en “waar bevindt mijn doelgroep zich kwamen uiteraard ook aan bod. ‘Oh werkt dat zo’ en ‘dat moeten wij ook echt zo gaan doen’ waren veel gehoorde kreten!

FEEDBACK VAN DE DEELNEMERS

In deze interactieve sessie zijn we aan de slag gegaan met deze onderwerpen en vragen. Daarnaast was er ook tijd om elkaars werk te bespreken en te horen ‘hoe anderen het doen’. Ook wij hebben hier weer wat van kunnen leren!De laatste rondvraag was er eigenlijk eentje voor onszelf. ‘Hebben jullie met deze workshop gevonden waar je naar op zoek was en welke feedback kun je geven?’ Gelukkig gaf iedereen aan enorm geholpen te zijn met de bruikbare tips.

 Een nuttige workshop. Ik kan meteen aan de slag met de tips

Ik realiseer mij nu hoeveel tijd en aandacht er in het schrijven van een goede vacaturetekst gaat zitten

 Eigen medewerkers om feedback vragen over de vacaturetekst is voor mij de allerbeste tip geweest

HULP NODIG?

Verleid werkzoekenden met de allerbeste vacaturetekst die je schrijft met deze tien handige tips. Veel plezier met optimaliseren!

Kom je er zelf niet helemaal uit en ben je benieuwd wat een specialist met je vacaturetekst zou doen? Neem contact met ons op! Wij helpen je graag bij je volgende stap.

jouw recruitment marketing team