Vacatures in een Talentpool Circulair Recruitment - Effectief - de Selectie

Vacatures in een talentpool: circulair recruitment in de top 7

vacatures in een talentpool

Vacatures in een talentpool – circulair recruitment. Het klinkt zo bekend en makkelijk. En dat is het ook. Toch is het nieuw en zeldzaam. De Talentpool Nederland en De Talentpool Westfriesland zijn nog maar net van start en het nieuws wordt opgepikt. Werf& recruitment en arbeidsmarktcommunicatie – een bekend en gerenommeerd bedrijf in de recruitmentbranche – zet ons circulair recruitment in de top 7 van de meest innovatieve start-ups in recruitment-Nederland.

Vacatures in een talentpool: circulair recruitment

De Talentpool Nederland werkt op basis van circulair recruitment met focus op de regio. Circulair recruitment is zeer effectief. Het is vernieuwend en duurzaam. Een talentpool of anders gezegd circulair recruitment is futureproof en sluit naadloos aan bij het huidige tijdsbeeld.

Samenwerven

Dit circulair recruitment noemen wij samenwerven. Wij stimuleren met dit initiatief de samenwerking in de regio. Met circulair recruitment  geven we op een creatieve manier invulling aan duurzaam recruitment en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Doordat de basis van die manier van werken bestaat uit samenwerking, openheid en transparantie, is het zeer laagdrempelig, voordelig en effectief.

Vernieuwend en verfrissend recruitment.

Meest opvallende start-ups in Nederland

Werf& recruitment en arbeidsmarktcommunicatie geeft aan dat de wereld van werving en selectie ontdekt is als plek om te innoveren. Er kwamen in Nederland veel start-ups bij in de recruitmentbranche. Werf& recruitment en arbeidsmarktcommunicatie vermeldt dat daarbij een aantal het meest opvallen. Zij noemen de beste uitdagers en vertellen wat die over de markt te zeggen hebben. Lees hier het originele artikel van werf&.

De Talentpool met circulair recruitment wordt in de top 7 geplaatst

Gezien het unieke karakter en de doeltreffendheid van circulair recruitment, ligt er een mooie toekomst in het verschiet voor die manier van werken. Het zal tijd kosten de gevestigde manier van werken te verdrijven en bedrijven te overtuigen. Want mensen doen nou eenmaal wat ze gewend zijn. Wat makkelijk is.

Maar soms kan het gewoon nog simpeler. Makkelijker. En goedkoper. Voor iedereen.

Preventief werkt vaak toch het best

Dat weet iedereen.

En dat geldt ook voor recruitment.

Michiel Martens – oprichter van De Selectie – maar dus ook oprichter van De Talentpool – geeft aan dat het vernieuwend is en duurzaam. Als ervaren recruiter zag hij hoe zijn klanten uit de technische branche hun overschot aan bijvoorbeeld warmte, koude en zonne-energie slim wisten te hergebruiken.

Hergebruik van talent

Het hergebruiken van energie kan je ook toepassen op talent. Michiel bedacht het hergebruik van talent.

Van alle sollicitanten wordt er uiteindelijk maar eentje aangenomen. De rest valt af. Ontzettend jammer dat al dit afgewezen talent niet wordt ‘hergebruikt’, vinden wij.

Michiel Martens

Het plan van Michiel is om met De Talentpool Nederland een gedeelde talentpool op te bouwen op regionaal niveau. Het begin is gemaakt rondom Zwolle en in Westfriesland.

Wij gaan het helemaal opengooien door samen te werken met de bedrijven en werkzoekenden. En door 100% transparantie te bieden. De tijd van het claimen en afschermen van talent is voorbij. Wij delen ons netwerk en talent in plaats van erom te strijden.

Michiel Martens

Toch geen nieuw idee?

Er zijn geluiden dat zo’n database vol talent en werkzoekenden, in combinatie met werkgevers en opdrachtgevers aan de andere kant, al vaker is gedaan. Oftewel geprobeerd.

Maar die initiatieven hebben toch echt wel een andere insteek gehad.

Daar kunnen ze niet zelf zoeken in een bak met talent dat ze er – ook – zelf in hebben gestopt. Een UWV bijvoorbeeld werkt op een heel andere manier dan De Talentpool. Bij een UWV kan iedereen die werkloos is zich aanmelden. Maar je stopt er als bedrijf bijvoorbeeld geen talent in. En dat geldt ook voor organisaties als Indeed of LinkedIn.

Het verschil is de vijver

Een belangrijk idee achter De Talentpool is dat bij meerdere geschikte kandidaten voor een functie er toch maar één kan worden aangenomen. Terwijl een bedrijf binnen een jaar misschien meerdere keren vacatures heeft voor diezelfde functie.

De al geschikt gebleken kandidaten zitten dan in De Talentpool en die kunnen daar gratis worden uitgevist. Het voordeel van de huidige tijd is dat we nu ook te maken hebben met techniek die dit aankan.

Conclusie van Werf& recruitment en arbeidsmarktcommunicatie

Volgens Werf&  laat De Talentpool in ieder geval zien dat het anders kan. En dat het een toegankelijk, verfrissend en betaalbaar alternatief is dat geboden wordt op de bestaande traditionele en commerciële bureaus, arbeidsbemiddelaars en jobsites. En dat dit misschien ook wel moet.

Hoe werkt circulair recruitment in het kort

De Talentpool Nederland biedt een toegankelijk, verfrissend en betaalbaar alternatief op de traditionele en commerciële manier van werving en selectie. De tijd van het claimen en afschermen van talent is voorbij. Je hoeft geen hoofdprijs meer te betalen voor goed personeel. Je hoeft niet meer te vechten om talent.

Wij gaan samenwerken en samenwerven. Wij delen ons netwerk en talent in plaats van er om te strijden.

De afgewezen sollicitanten

Aan het einde van iedere sollicitatieprocedure blijft er één persoon over die wordt aangenomen. Het overgrote deel van alle sollicitanten krijgt de baan niet en wordt afgewezen. Met circulair recruitment gaan wij slim gebruik maken van dit overschot aan sollicitanten. En wij hergebruiken afgewezen sollicitanten voor vacatures bij andere bedrijven.

Alle werkzoekenden – inclusief de personen die zijn afgewezen bij andere procedures – kunnen zich aanmelden voor de regionale talentpool. De talentpool fungeert als collectieve buffer voor alle personen in de regio die beschikbaar zijn voor werk.

Bedrijven werken samen

Bedrijven maken optimaal gebruik van elkaars wervingsinspanningen. Ze werken samen door het delen van de overcapaciteit van beschikbaar talent. Op die manier gaat er geen talent meer verloren.

Ga je meedoen aan circulair recruitment? Bedrijven die lid worden van De Talentpool Nederland en eraan gaan meedoen – circulair recruitment – die dragen bij aan de werving en het opbouwen van een sterke gedeelde regionale talentpool. Hierdoor ben je altijd in contact met beschikbaar talent.

Wat kosten vacatures in een talentpool met circulair recruitment

Standaard recruitment en dus de traditionele werving en selectiebureaus zijn gewoon hartstikke duur, ook al zijn er veel verschillen binnen de soorten recruitment. Maar het kan ook echt anders. Een bedrijf wordt lid voor 365 euro per jaar. Dus 1 euro per dag.

Een euro per dag

Ja je leest het goed: een bedrijf wordt lid voor 365 euro per jaar. Dus 1 euro per dag. En dat kan, omdat je daarvoor al een uitgebreide werving- en selectieprocedure hebt doorlopen. Of een ander bedrijf dat op zoek was naar dezelfde kandidaten als jij. Maar de daaruit overgebleven talenvolle sollicitanten kun je nu uit de talentpool halen voor een prikkie.

Want waarom zou je een maand later weer uitgebreid op zoek gaan naar hetzelfde talent en daar weer een aantal duizenden euro’s voor betalen?

Onze eerste successen in Westfriesland

De Talentpool werkt echt. Er zijn al verschillende succeservaringen geweest. En dat kunnen er alleen nog maar meer worden, wanneer  meer bedrijven en werkzoekenden zich inschrijven in De Talentpool. Als voorbeeld lees je hier een aantal cases waaruit het resultaat blijkt.

MooiHuys Makelaars Taxateurs

De Talentpool Nederland heeft in Westfriesland een bijdrage geleverd aan de mooije match tussen MooiHuys Makelaars Taxateurs en Diana Mooij. Werkzoekende Diana Mooij had zich aangemeld bij de Talentpool Westfriesland en heeft zo haar huidige baan gevonden.

Nadat ik mij had aangemeld voor de Talentpool Westfriesland, ontving ik elke vrijdag een vacature-update en andere interessante tips. 

Tijdens het ontwikkeladvies werd ik aangetrokken door een interessante vacature uit de wekelijkse update. Het was de vacature van mijn nieuwe werkgever: MooiHuys Makelaars Taxateurs. Ik kreeg tijdens het ontwikkeltraject goede sollicitatietips van mijn jobcoach.

Werkzoekende Diana

Afgelopen zaterdag hebben we het contract getekend en ze start in januari 2021 bij ons op kantoor.

Werkgever Mertijn van MooiHuys Taxateurs

Lees hier het volledige interview circulair recruitment met Diana en Mertijn over hun succesvolle Talentpool ervaring.

Martin

Via de Talentpool Westfriesland was Martin op zoek naar een leuke nieuwe baan. Hij nam ook deel aan een arbeidsmarktscan en NL leert door.

Het resultaat van de arbeidsmarktscan gaf mij veel vertrouwen in mijn kansen op de arbeidsmarkt. Dankzij de inzichten en het advies uit de vervolggesprekken ben ik in contact gekomen met mijn nieuwe werkgever.

Ik heb nu echt een heel gave baan. En ik maak optimaal gebruik van mijn kennis en talenten en ik heb ook nog eens een baan die toekomstbestendig is. Ik ben echt superblij met de hulp die ik vanuit de Talentpool Westfriesland  heb gekregen.

Martin

Lees hier het hele verhaal over de arbeidsmarkstscan van Martin en zijn ervaring met vacatures in een talentpool en circulair recruitment.

Een succes bij Stumpel

Via De Talentpool Westfriesland kwamen Marco en Jeroen met elkaar in contact en inmiddels is Marco de nieuwe Head of Finance bij dit bedrijf uit Hoorn. De ervaringen van Marco en Jeroen met De Talentpool Westfriesland zijn erg positief.

Ik was op zoek naar een Hoofd Financiële Administratie. Normaal plaats ik vacatures op onze eigen website en social media, zoals bijvoorbeeld LinkedIn. Maar deze positie was iets lastiger. Michiel gaf aan dat er misschien wel een geschikte kandidaat in De Talentpool Westfriesland zat.

Werkgever Jeroen Stumpel

De talentpool sprak mij erg aan door het lokale karakter en omdat ik positieve verhalen over dit initiatief las op LinkedIn.

Bij het uitzendbureau waar ik ingeschreven stond, was het contact minder persoonlijk. En de vacatures die daar voorbijkwamen, waren minder regionaal. 

Er kwam een mooie vacature bij Stumpel. Het toeval wilde dat ik deze vacature al eerder had gezien en  dat die mijn interesse had gewekt. Maar op het moment dat ik gesolliciteerd had, was deze helaas al gesloten. En nu ben ik met veel plezier werkzaam als Head Finance binnen Stumpel.

Werknemer Marco

Lees hier het volledige verhaal van dit succes met De Talentpool en circulair recruiting: een succes bij Stumpel.

Vacatures in een talentpool – circulair recruitment

Het idee is misschien even wennen. Want het is misschien moeilijk te geloven dat recruitment echt zo makkelijk kan. En dat het ook zo goedkoop kan. Als je meer wil weten, kun je ons altijd bellen.

Of je kunt je gewoon aanmelden natuurlijk.

 

 

jouw recruitment marketing team