Stage bij De Selectie en Topsport - Lisanne gaat naar het WK - de Selectie

Stage bij De Selectie en topsport: Lisanne Bakker gaat naar het WK

stage bij De Selectie en topsport

Een stage bij De Selectie en topsport – voor Lisanne Bakker een ideale combinatie. Ze gaat 21 juni naar het WK beachhandbal op Kreta. De week ervoor naar de EBT finals op Sicilië. In dezelfde week moet ze ook het definitieve onderzoeks- en adviesrapport inleveren voor haar afstudeerstage bij de Johan Cruyff Academy.

Topsport en een stage bij De Selectie is prima te combineren

Topsport – dus veel trainen en veel uren sporten – is vaak ingewikkeld te combineren met een reguliere baan of studie. Bij De Selectie is die mix juist prima te doen vanwege de vrijheid en grote eigen verantwoordelijkheid.

Het werken, studeren en het tegelijkertijd afreizen en veel sporten in de avond is voor Lisanne fijn omdat ze haar tijd goed zelf mag indelen.

WK beachhandbal op Kreta

De tophandbalster Lisanne Bakker doet voor haar studie Commerciële Economie met als afstudeerrichting Sportmarketing aan de Johan Cruyff Academy een opdracht op het gebied van Employer Branding bij De Selectie.

Daarnaast gaat ze met het Nederlandse team naar het WK beachhandbal op Kreta.

Ik hoop in Kreta een mooi resultaat te kunnen neerzetten. Ik hoop op de top 3. We hebben een goed team. In de jeugdselectie heb ik altijd op het podium gestaan. De sfeer is sowieso ook heel leuk want er gaan veel ouders mee.

EBT finals op Sicilië

Op 8 juni vliegt Lisanne naar Sicilië tot 13 juni voor de EBT finals. Omdat ze vorige week geselecteerd is voor de definitieve selectie voor het WK vliegt ze dan 13 juni meteen door naar Kreta. Daar volgt ze eerst een trainingskamp als voorbereiding op het WK, dat begint op 21 juni. Dit alles duurt tot ongeveer 27 juni.

Werk en stage en afstuderen doet ze tussendoor. Of ervoor of erna. Een pittige combinatie maar bij De Selectie een perfecte mix.

Veel eigen verantwoordelijkheid en vrijheid bij De Selectie

Wanneer de concentratie weg is, kan ze later weer verder werken. Er wordt niet verwacht dat je van negen tot vijf werkt. Er is veel eigen verantwoordelijkheid en veel vrijheid. Als ze opeens thuis wil werken, mag dat altijd.

Die vrijheid is fijn omdat de combinatie met zoveel sport anders moeilijk te doen is. Wanneer je laat thuis komt, dan nog moet eten en meteen naar een training moet elke avond – dat is erg zwaar.

Onderzoek bij De Selectie voor de Johan Cruyff Academy

Lisanne doet voor haar afstudeerstage Sportmarketing een onderzoek naar op welke manier De Selectie het beste nieuwe medewerkers kan werven voor zichzelf. Binnenkort gaat ze dat onderzoek afronden. Inmiddels is De Selectie Recruitment Academy zelf ook bezig met op een snelle manier een elftal nieuwe recruiters te verzamelen.

Lisanne weet nog niet precies wat ze na haar opleiding wil gaan doen. Zelf volgt ze De Selectie Recruitment Academy niet volledig en is niet bezig met een recruitment carrière, maar ze sluit wel aan bij de uitdagingen in Hoorn zoals de ijsbad training voor ultieme recruiters.

Het zand op

Lisanne combineert de topsport met een gangbare opleiding. Het is elk weekend drie uur per dag trainen. Voor de EBT finals speelt ze het hele jaar door Europese toernooien waarvoor de top vier punten krijgt voor de ranking. De beste acht mogen naar de EBT finals en in principe gaat er een team per land.

Het grootste gedeelte van het jaar handbalt ze in de zaal in de eredivisie, maar in de zomer is ze ook zeker te vinden bij het beachhandbal. Daar heeft ze – samen met haar team – al meerdere internationale successen geboekt.

Vanaf mei gaat ze het zand op.

Topsport – professioneel of hobby?

Slechts tien meiden mogen naar dit WK. Om geselecteerd te worden, is gekeken is naar talent tijdens de urenlange trainingen.

Het is een hobby en tegelijkertijd topsport in het Nederlandse team. Het is professioneel gezien de tijd die ze eraan besteedt en gezien het niveau. Aan de andere kant is het topsport zonder inkomen. Met handbal is nauwelijks geld te verdienen.

Vanuit de gemeente is er een topsport fonds waaruit per jaar een bedrag te besteden is aan reiskosten. Maar bijvoorbeeld de reis naar Sicilië en alle reiskosten naar de trainingen voor het WK moeten uiteindelijk zelf bekostigd worden. De handbalbond vergoedt wel het WK.

Eredivisie en WK = topsport

De eredivisie is in Nederland het hoogst haalbare voor handbal. Het WK beachhandbal is óók het hoogst haalbare in Nederland.

Lisanne redt het op eigen kracht met hulp vanuit haar omgeving en het topsport fonds vanuit de gemeente. Ze speelt op hoog niveau voor de lol. Zij heeft ook niet de ambitie om in het buitenland te gaan wonen voor de sport of om haar beroep ervan te maken – stel dat dat tot de mogelijkheden zou behoren.

Er is vanuit het sportfonds de mogelijkheid om gebruik te maken van een sportpsycholoog of een voedingsdeskundige, maar dit is niet voor alle jonge topsporters voldoende om de top te kunnen bereiken.

Stichting Talent United

Voor jong talent en topsporters die dat wel willen en extra ondersteuning nodig hebben, is er Stichting Talent United. Want als jonge topsporter komt er veel op je af. Net als bij Lisanne: veel trainen, veel reizen, veel kosten en ondertussen gewoon naar school.

Met alle vragen over extra ondersteuning en advies over voeding en krachtraining, fysio, extra kosten, sportpsycholoog, et cetera – alle vragen waar jonge sporttalenten tegenaan lopen – daar helpt Stichting Talent United bij. Daar is alle kennis en expertise in huis.

Topsport in combinatie met een stage bij De Selectie

Lisanne in de selectie voor het WK en ook een stage employer branding bij De Selectie in Hoorn – topsport. Ze was op zoek naar een plek voor haar afstudeerstage en kwam in contact met De Selectie via haar sportnetwerk. Jamilla en zij spelen vaak tegen elkaar en zo ging het balletje rollen.

Lisanne veel plezier en knallen!

jouw recruitment marketing team