De Selectie en Talent United: een goed team! - de Selectie

De Selectie en Talent United: een goed team!

Natuurlijk is De Selectie supporter van Talent United. Michiel Martens, mede-eigenaar van De Selectie is namelijk ook medeoprichter van stichting Talent United. Daarnaast is het kantoor van De Selectie ook de thuisbasis van Talent United waarmee de Selectie het team van Talent United een leuke en sportieve plek biedt op het complex van Sportcentrum Hoorn. Hoe deze samenwerking en sportieve vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen bij De Selectie is ontstaan? Dat gaan we je vertellen!

Van sponsoring naar maatschappelijk verantwoord ondernemen

Voor De Selectie (en Men of the Match) is Talent United veel meer geworden dan een sponsorproject. Er gaat erg veel tijd in de organisatie zitten, maar het is wel ontzettend leuk om te doen! Wij zien dit als onze bijdrage aan de ontwikkeling van de regio waarin wij actief zijn. Bovendien zijn er raakvlakken tussen De Selectie, Men of the Match en Talent United: we zijn allemaal bezig met talentontwikkeling en talentscouting in Westfriesland. Sterker nog, het idee voor de Talentpool van De Selectie is ontstaan door de samenwerking met Talent United. We halen dus veel inspiratie en kennis uit deze samenwerking en we ontmoeten ontzettend veel nieuwe en leuke mensen. We begeleiden nu ook een stagiaire van de Johan Cruyff Academy en dat is altijd leuk als je zelf een Cruyff-achtergrond hebt. Door ons actief in te zetten voor en samen met Talent United verwachten wij dat wij met zowel De Selectie als Talent United kunnen doorgroeien de komende jaren en dat wij nog veel mooie prestaties gaan (laten) zien waarmee wij een bijdrage leveren aan het op de kaart zetten van Westfriesland!

Samen kun je meer dan alleen

Talent United is in 2014 begonnen als gezamenlijk sponsorproject bij Hovocubo. Men of the Match, Frank Jol en Devani besloten om een samenwerking aan te gaan en als team hoofdsponsor te worden van de jeugd bij zaalvoetbalvereniging Hovocubo. Het doel was om de kwaliteit van de jeugdopleiding te verbeteren en een goede kweekvijver op te zetten voor het eerste team dat al jaren meedoet om de landstitel. Naast het budget zetten de drie ondernemers ook hun expertise in en kreeg de samenwerking en sponsoring meer inhoud door het toevoegen van een (top-)sportnetwerk, medische kennis, begeleiding op het gebied van teammanagement en teamdynamica en een fraaie vormgeving.

Veel topsporttalent in Westfriesland

Tijdens het eerste jaar van de samenwerking kwamen er meer sponsorverzoeken op ons af en bleek er veel talent behoefte te hebben aan financiële ondersteuning. Na doorvragen bleek vaak snel dit geld nodig was om te voorzien in extra kosten die komen kijken bij het maken van de stap van de regionale top naar de (inter-)nationale top. Kosten voor reizen, materiaal, maar ook voor advies en ondersteuning op het gebied van krachttraining, voeding, mentale begeleiding etc. Al deze talenten uit Westfriesland liepen tegen dezelfde vragen en uitdagingen aan en gingen dat allemaal zelf uitzoeken. Dat bracht Talent United op het idee om hun initiatief uit te breiden. 

Stichting opgericht om ambities waar te maken

Waarom met z’n drieën samenwerken als dat ook met driehonderd kan? Dan kunnen we pas echt mooie dingen bereiken! En zo werd er een stichting opgericht om vorm te kunnen geven aan de uitbreiding van deze samenwerking om al het toptalent in Westfriesland te kunnen ondersteunen bij hun weg richting de top. Het team werd uitgebreid met talenten, (sport-) experts, voormalig topsporters, sponsors en enthousiaste gemeentes en donateurs. Op dit moment, ruim twee jaar na de oprichting van de stichting, kunnen we met trots vertellen dat er 20 talenten worden ondersteund door middel van persoonlijke begeleiding tot het organiseren van workshops, kennis sessie en presentaties. Het team van sponsoren is van 3 gegroeid naar 30 en we zijn nog steeds op weg naar de 300 bedrijven die supporter zijn van dit initiatief. Er is nog plek in het stadion van Talent United!

jouw recruitment marketing team