Schaarste aan Recruiters: De Selectie heeft ze wel - de Selectie

Schaarste aan recruiters: De Selectie heeft ze

schaarste aan recruiters

De schaarste aan recruiters is zeker nog niet weg – maar wij hebben ze. Mensen kiezen nu voor werkgevers waar aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling, opleiding en vitaliteit. Dat weten wij als geen ander en daardoor kunnen wij ze vinden én binden.

De schaarste aan recruiters blijft bestaan – maar wij hebben ze voor je

Wij presenteren de laatste drie collega’s van het elftal corporate recruiters dat in maart gaat starten. Het tweede elftal corporate recruiters dat De Selectie binnen zeer korte tijd bij elkaar vindt.

Hoe doen ze dat?

Er is recruitment nodig waarbij interactie centraal staat, in plaats van het tot nu toe vaak gebruikelijke eenrichtingsverkeer. Je doel is niet langer vacatures invullen, maar het creëren van betrokkenheid en interesse bij de mensen die in de toekomst mogelijk je kandidaten zijn.

War for talent – war for recruiters

Op de hele arbeidsmarkt woedt een war for talent. Maar bijna nergens is die strijd nu zo scherp als in het gevecht om de schaarse recruiter: recruiters zijn zelfs nog gewilder zijn dan IT-ersWerf& schrijft in augustus 2021 al:

‘Het is een soort ‘meta-probleem’: overal is een tekort aan goede mensen. Het aantal sollicitanten per vacature neemt razendsnel af. Maar de mensen die zulke goede mensen zouden moeten vinden zijn er dus ook al (bijna) niet.’

Schaarste aan recruiters nog niet weg

In een recent artikel van Werf& kun je lezen dat de schaarste aan recruiters nog steeds niet weg is. Werf& Recruitment & arbeidsmarktcommunicatie meldt:

‘Sommige tekenen mogen wijzen op een kentering op de arbeidsmarkt, de schaarste aan recruiters lijkt gewoon te blijven bestaan.’

‘In de top-10 van meest gevraagde beroepen in de HR- en recruitmentbranche staat de ‘recruiter’ met afstand op 1. Ook meer specifiek de ‘corporate recruiter’ en de ‘recruitment consultant’ worden veel gevraagd, naast bijvoorbeeld de intercedent, HR-officer, HR-adviseur, HR-medewerker en HR-manager.’

Welzijn van je medewerkers versus je personeelstekort

Het welzijn van je medewerkers heeft alles te maken met het personeelstekort waar je last van hebt. Dus dat je je personeelstekort kunt oplossen met werkgeluk is geen fabel maar een feit.

Wat is de reden dat mensen bij je willen werken en vooral: willen blijven werken?

De Selectie kent zichzelf. En gaat op zoek naar de mensen die daarbij passen. Daarom hebben wij zoveel schaarse corporate recruiters klaarstaan: omdat die graag bij De Selectie willen werken.

Wat is eigenlijk de beste kandidaat?

In werving en selectie is iedereen altijd op zoek naar de beste kandidaat voor een functie. Maar wanneer je vraagt hoe die beste kandidaat dan precies gedefinieerd is, dan blijft het meestal angstvallig stil. Dan speelt het gevoel op.

En juist daar begint goed recruitment.

Goed opgeleide corporate recruiters kunnen het verschil maken.

Dat zijn onze recruiters die veel breder en verder kijken dan een cv en een functieomschrijving. De Selectie heeft corporate recruiters klaarstaan die volgens het totale-recruitment-principe worden opgeleid bij De Selectie Recruitment Academy.

Een overvloed aan recruiters bij de Selectie – géén schaarste

Hoe vindt De Selectie al die recruiters dan ondanks de schaarste? Dat kun je zien in onze serie Recuiters op jacht. Dat is een serie afleveringen waarin De Selectie op zoek gaat naar dit zeldzame talent. Kijk hier de trailer van de serie op YouTube: wordt vervolgd.

Recruiters gezocht – geen gemakkelijke opdracht in de huidige arbeidsmarkt. Maar voor De Selectie bijna een kleinigheid.

Stef, Karin, Martijn, Lisa, Joyce, Inge, Marijke, Marjolein, Levi en Thom

Bij De Selectie vind je versterking van je recruitment team: zelfs nieuwe collega’s die nog niet gestart zijn, werven alweer nieuwe collega’s. Door beter werkgeverschap worden je medewerkers je ambassadeurs.

In maart starten de corporate recuiters Stef Weijers, Karin van Norden, Martijn Borggreve en Lisa Traa, Joyce Hadderingh, Inge Boegheim-de Vries, Marijke de Boer, Marjolein H., Levi Klaver, Thom Oudhuis. En nummer 11 blijft nog even een verrassing.

Wie start er bij jou?

jouw recruitment marketing team