Samen kun je Meer - Denken in Kansen en Mogelijkheden - de Selectie

Grensverleggers

samen

Doorgaan waar anderen stoppen. Denken in kansen. Elk nadeel heeft z’n voordeel. Samen kun je meer. De inspiratiesessie Beter van De Selectie inspireert en geeft energie. Gemist? Lees alsnog de verhalen van vier mensen met een missie.

‘Prachtig hoe je zoiets moois uit de grond kunt stampen. Het was persoonlijk, geweldig, inspirerend en interessant.’

Ivan van Straten – finance director at Intersnack B.V.

Grensverleggers: Dennis, Frank, Fleur, Niels

Dennis Gebbink – oprichter Sportclub Only Friends en Friendship Sports Centre. Frank Jol – orthopedisch instrumentmaker en eigenaar Frank Jol bv. Fleur Jong – paralympisch kampioen: WR holder 100m & Long Jump, Founder Team Para Atletiek. Niels Meijer – director/CEO Johan Cruyff Foundation.

Hun indrukwekkende verhalen vormden de basis van de inspiratiesessie 2024 in het Friendship Sports Centre.

Blijven doorzetten en werken aan een positieve toekomst – ook wanneer alle uitzicht verdwenen lijkt. Ook wanneer anderen niet zien wat jij ziet. Doorgaan ondanks tegenslag en tegenwerking. Blijven zoeken totdat iemand wel echt naar je luistert en met je meedenkt. Of klaarstaan om anderen te helpen bij die uitdaging.

Denken in mogelijkheden.

Papa ik wil stoppen met voetbal

Myron – de zoon van Dennis – werd in 1992 geboren met dubbelzijdig hersenletsel. Als klein jongetje kon hij nog voetballen op een gewone voetbalclub, maar vanaf een jaar of zeven kon hij zijn teamgenootjes niet meer bijbenen. Myron wilde stoppen met voetbal.

‘Voetbal is zijn levensgeluk. Ik moest mijn verdriet omzetten in liefde. Ik had een missie.’ 

Dennis Gebbink – oprichter Sportclub Only Friends en Friendship Sports Centre

Dennis besloot zijn eigen club te beginnen – Only Friends – een sportclub voor gehandicapte kinderen. Met acht jongetjes en twee voetballen ging hij van start; een paar uurtjes op de woensdagmiddag bij zijn eigen club. Maar na twee maanden waren het twintig jongetjes en algauw nog veel meer.

Friendship Sports Centre

‘Myron had een droom: profvoetballer worden. Dat is op zijn manier gelukt.’

We zijn nu 23 jaar verder. Het enige sportcentrum in Europa volledig uitgerust voor kinderen en jongeren met een beperking telt inmiddels 841 leden. Het Friendship Sports Centre zet zich ook in voor volwassenen met een beperking en ouderen die nog graag samen sporten.

Een ster die blijft branden

Dennis wordt op veel uitvaarten gevraagd om te spreken. Only Friends heeft betekenis in het leven gekregen.

‘We hebben al veel kindjes verloren en moeten loslaten. Bij elke uitvaart wil ik een monument; met een ster die blijft branden bovenop. Met één boodschap: “Het is gelukt.” Bij ons ben je goed zoals je bent.’

De opdracht nu is om zoveel mogelijk sponsors te blijven vinden om die missie voort te kunnen blijven zetten.

Ik leef nog

Frank gaat door waar anderen stoppen en wil binnen de geneeskunde de mens duidelijker maken. Met Frank is het blade-rennen in Nederland geboren. Fleur is wereldkampioen records breken op de atletiekbaan. Op blades.

Het begon als griep. Maar binnen 24 uur lag Fleur op de intensive care door een bacterie en niemand wist wat te doen. Door alle verschillende antibiotica raakte haar lichaam in shock en ging er geen bloed meer naar haar vingers en voeten. Ze verloor haar beide benen.

‘Iets heeft geholpen; ik leef nog.’

Fleur Jong – paralympisch kampioen: WR holder 100m & Long Jump, Founder Team Para Atletiek

Fysieke mobiliteit

Frank startte in 1995 zijn orthopedisch bedrijf in de revalidatie en in dat jaar werd Fleur geboren. Oorspronkelijk was zijn vak orthopedie en het bouwen van protheses. Hij begon zijn carrière als technisch man die het sporten wilde ondersteunen.

‘Ik had uit het buitenland een blade meegenomen. Niemand was geïnteresseerd; de gedachte was toch wel dat gehandicapten niet kunnen sporten. Maar ik vond het rete-interessant.’

Frank Jol – orthopedisch instrumentmaker en eigenaar Frank Jol bv

Overgeleverd aan de revalidatiewereld

Nu is hij specialist in de holistische begeleiding van mensen en expert in het reconstructief denken. Hij zet zich honderd procent in voor een multidisciplinair team voor fysieke mobiliteit.

Mensen die iets overkomen is, zijn overgeleverd aan de revalidatiewereld. Bij Fleur gingen beide benen eraf. Ze had opeens een nieuw lijf; een nieuw leven. Maar ze liep aan tegen artsen die mooie plannen en protheses hadden, maar haar niet begrepen.

‘Frank luisterde wel naar mij. Hij nam tijd voor mijn proces. Ik mocht alles ontdekken op mijn tempo.’

Begrip en doorzettingsvermogen

‘Het is juist zo belangrijk dat er begrip zit in de relatie met de klant.’

Frank

En om successen te boeken, moet je tegen de stroom in durven gaan. Eigenwijs zijn. Volhouden – ook als je zoveel weerstand krijgt. Zorgen dat iemand luistert. Met echte overtuiging en een plan ga je succes boeken.

‘Je wil veranderen om beter te worden. Niet veranderen om te veranderen. Daarvoor moet je soms beslissingen nemen die niet populair zijn. En vaak zijn de bekostiging en de efficiëntie het probleem.’

Kleine stapjes en de juiste mensen

Fleur ontdekte atletiek en het idee van elke dag een stukje beter worden kwam weer boven. Via school werd geld ingezameld en Fleur stond een jaar later op het WK. Maar dit gevoel van verbetering zorgde alleen voor vooruit kijken.

‘Ik kreeg het keihard terug; de druk was te hoog. Toen kwam de traumaverwerking. Je kunt niet alleen maar vooruit kijken.’

Fleur

Het is soms echt een lange weg. Maar er kan nog heel veel. Met kleine stapjes – zonder te dwingen dat je sneller gaat dan je kan. Het is belangrijk de juiste mensen om je heen te vinden. Het lukt Fleur om elk jaar een stukje sneller te gaan.

Creating space for children en de kracht van sport

Niels is negen jaar werkzaam bij de Johan Cruyff Foundation en zet zich in voor de ontwikkeling van kinderen door middel van sport en spel en het in beweging brengen van jeugd.

De Cruyff Courts bestaan inmiddels in meer dan 22 landen. Ontmoetingsplekken waar thema’s als respect voor elkaar, gezondheid, integratie, ontwikkeling en samen spelen centraal staan. Die thema’s worden vormgegeven door de 14 regels van Johan Cruijff: het gaat over de kracht van sport en samenwerken.

Eigenwijs en positief

Johan was eigenwijs en positief: zijn belangrijkste waarden.

Hij woonde naast een kindje met Down syndroom. Het speelde niet samen met de andere kinderen op straat. Maar Johan voetbalde met hem, waardoor hij wel ging meedoen. Hiermee was voor Johan de kracht van sport bewezen. Door te sporten leren kinderen – met en zonder beperking – hun talenten te ontdekken en krijgen ze zelfvertrouwen.

Met de oprichting van de Johan Cruyff Foundation kon hij sport en kinderen met elkaar verbinden.

Partners en evenementen

Alleen kun je niets; je moet het samen doen. De Johan Cruyff Foundation is trots om samen te werken met partners, sponsors, suppliers en supporters en is betrokken bij een groot aantal evenementen.

‘We zijn met De Selectie een talentpool gestart. De laatste vacature hoefden we niet uit te zetten. Het is een hele fijne manier waarop we samenwerken.’

Niels Meijer – director/CEO Johan Cruyff Foundation

Sta jij op 7 april 2024 aan de start in de Johan Cruijff ArenA? Cruyff Legacy 14K daagt je uit om lekker in beweging te komen en geld op te halen voor de Cruyff Foundation.

Een goed begin naar beter

‘Zo mooi hoe alles bij elkaar komt; alles sluit aan. De grensverleggers beseffen wat wél kan en kunnen daarmee grenzen verleggen.’

‘Het is belangrijk iedereen ruimte te geven om een eigen route te bewandelen. Die route kan voor iedereen anders zijn.’

Hoe zorg je dat je kunt doen waar je blij van wordt?

jouw recruitment marketing team