Referral Recruitment Webinar - de Selectie

Referral Recruitment Webinar

referral recruitment

Referral recruitment – hoe hebben ze 11 recruiters in 11 weken gevonden in de schaarste? Bianca Perfors en Michael Boud : Referral ten top. Recruitment is teamwork. Hoe mobiliseer je je team om mee te helpen bij het in contact komen met nieuwe collega’s? Dinsdag 6 september van 10 tot 11 uur zijn Iris Hoogkamer en Michiel Martens te gast bij Bianca en Michael. De Selectie deelt live haar ervaringen, geeft tips en leert je de valkuilen kennen.

Je personeelstekort voorbij met goed recruitment

Want De Selectie heeft 11 nieuwe corporate recruiters gevonden in 11 weken ondanks de schaarste. Dus je personeelstekort voorbij met goed recruitment dat kan echt. Als je de juiste dingen doet dan lukt het nog steeds om goede mensen aan je te binden.

Michiel en Iris van De Selectie zijn daarom de twee gastsprekers bij dit webinar. De Selectie is recruitment expert en een zeer snel groeiende organisatie.

Groei dankzij referral recruitment

En die groei is in ieder geval dankzij hun geslaagde referralacties.

Bianca Perfors en Michael Boud organiseren dit gratis referral recruitment webinar. Je leert hoe je je bestaande referral programma kunt verbeteren. En hoe je van een referral bonus een echt referral programma maakt, zodat je meer kandidaten via dit wervingskanaal krijgt. Want dat is erg succesvol.

Tekort aan personeel is geen feit waar je niks aan kunt doen

Een mooie succesvolle referral actie.

De Selectie stelde zichzelf het doel: in 11 weken tijd 11 recruiters aannemen. En dat is gelukt. Een uitzonderlijke prestatie in de zeer krappe markt waarin iedereen recruiters zoekt. En De Selectie groeit nog steeds.

De puinhopen als gevolg van het tekort aan mensen op de werkvloer worden vaak als logisch gevolg genoemd van die schaarste. Maar je tekort aan personeel is niet iets waar je niks aan kunt doen.

Referral recruitment: wat is dat nou weer

Referral recruitment betekent dat je personeel werft via je medewerkers. Je kunt vacatures invullen dankzij referrals. Referrals zijn een bewezen manier om effectief personeel te werven en zijn ook nog eens goedkoop. Referral recruitment is dus het werven via via.

Een referral recruitment strategie houdt in dat je je medewerkers inzet als ambassadeurs van je bedrijf. Ze helpen om via hun eigen netwerk nieuwe kandidaten te zoeken, eventueel tegen beloning.

Bij via via netwerken kun je denken aan het eigen netwerk, het netwerk van huidige medewerkers, het netwerk van oud-medewerkers en het netwerk van leveranciers. Dit brengt je in contact met interessante kandidaten die je anders niet zou bereiken.

Ben jij een fijne werkgever?

Een voorwaarde van referral recruitment is wel dat je je goed positioneert als werkgever. Welke duidelijke boodschap geef je aan de arbeidsmarkt? Ook is het belangrijk dat je medewerkers positief zijn over jou als werkgever. Want als dat niet zo is, zullen ze niet zo snel hun netwerk openstellen.

Dus is het werkgeluk op orde – dan kun je een referral recruitmentprogramma opzetten. Referral recruitment hangt nauw samen met het welzijn in je organisatie. Je kunt je personeelstekort oplossen met werkgeluk.

Referral recruitment is één van de beste en goedkoopste wervingsmethoden om te gebruiken. Toch zetten nog veel bedrijven de hakken in het zand als het gaat om een uitgedachte referral recruitment strategie.

Duurzaam succesvol

Maar wanneer je dit goed neerzet blijft dit nog steeds – zowel kwantitatief als kwalitatief – het meeste opleveren. En de nieuwe collega’s blijven ook nog eens langer, dus dit is ook nog duurzaam succesvol.

Wat kun je als recruiter nog doen in een situatie waarin de arbeidsmarkt helemaal vast lijkt te zitten? Onze opgeleide recruiters bij De Selectie Recruitment Academy volgen een zeer uitgebreid programma en leren dus onder andere te vertrouwen op een ijzersterk proces en het inzetten van een krachtig referral programma.

 

referral recruitment

 

Tijd en aandacht voor je medewerkers

Referral recruitment werkt pas als je tijd en aandacht aan je medewerkers besteedt. Referral is een belangrijke bron in de werving van nieuwe werknemers, omdat referrals kwalitatief betere kandidaten aantrekken. Want bijna niemand zal zomaar de eerste de beste aanbevelen.

Referral recruitment gaat niet zo zeer om het hebben van connecties die je kunt aandragen bij een organisatie. Het gaat meer om medewerkers te activeren om mee te denken en connecties zoals oud-collega’s, vrienden en familie actief te benaderen. Het begint met je personeel informeren over je wervingsvraag: waar ben je precies naar op zoek? Dat is vaak niet zo duidelijk als het op het eerste gezicht lijkt.

Referral recruitment is dus teamwork

De Selectie bestaat 5 jaar en inmiddels is de organisatie alweer vreselijk gegroeid. Zelfs in de krappe markt. Wil je weten hoe ze dat doen? Luister dan naar Michiel en Iris op 6 september.

Meld je aan: https://searchenco.webinargeek.com/hoe-verbeter-je-jouw-referral-programma

jouw recruitment marketing team