Recruiter op de Padelbaan: Nieuwe Aanwinst van De Selectie - de Selectie

Recruiter op de padelbaan: de nieuwe aanwinst van De Selectie

recruiter op de padelbaan

Recruiter op de padelbaan – een dubbel talent. Met trots presenteren wij onze nieuwe basisspeler Kaj Bartele. We hebben hem gespot op de padelbaan van onze buurman Sportcentrum Hoorn. Daar is hij bijna dagelijks te vinden. Natuurlijk hebben wij hem niet gescout op zijn balgevoel, maar op zijn talent voor recruitment.

In jouw shirt?

Met Kaj hebben we er een zeer ervaren en succesvolle recruiter bij in ons team. We zijn dan ook ontzettend blij met deze aanwinst. Kaj staat op de foto nog met het shirt van De Selectie, maar staat vanaf nu ook klaar om te spelen in het shirt van onze klanten. In het shirt van jouw onderneming?

Padelbaan

Wat is dat? Misschien ben jij op de hoogte van de nieuwste populaire sporten, maar als je niet weet wat een padelbaan is, is dat niet zo gek. Padel is een racket- en balsport en een soort combinatie van tennis en squash en schaken in een kooi.

De sport is ontstaan in 1969 in Mexico. Dus nieuw is het niet. In Spanje, Mexico, Andorra en Italië is het sinds de jaren 90 erg populair. Ook in Spaans Amerikaanse landen zoals Argentinië, wordt het uitgebreid beoefend.

Voetbal, tennis of padel?

In al die landen is het een grote sport, vergelijkbaar met voetbal in Nederland. Langzaam heeft de sport zich wereldwijd uitgebreid en is het dus ook naar Europa gekomen. De laatste jaren wordt het in Nederland steeds bekender.

Padel is een van de snelst opkomende sporten ter wereld en dus ook in Nederland. Ook onder de jeugd is het populair. Tennisbanen maken plaats voor padelbanen. In 2010 zijn de eerste banen in Nederland gebouwd en in 2011 is de bond opgericht. Vanaf die tijd is het alleen maar bekender geworden. Als gevolg van de coronacrisis heeft padel een grote spurt gemaakt, omdat je de sport buiten kunt beoefenen.

Scoren voor De Selectie

Behalve scoren op de padelbaan is Kaj van plan als recruiter te gaan scoren voor De Selectie. Als managing recruitment consultant is Kaj op 21 juni aan de slag gegaan op de locatie Hoorn. Deze speler heeft grootse ambities en heeft als taak in de toekomst een eigen recruitment team te gaan opbouwen.

De Selectie groeit en de bedoeling is om er aan het eind van het jaar nog meer mensen bij te hebben. Dit gaat Kaj doen in samenwerking met Dustin Posthuma, één van de mannen achter vestiging De Selectie Zwolle.

Uitbreiden van De Selectie

Het doel van het recruiten van Kaj is dus tweeledig. Behalve dat hij uiteraard nieuwe klanten voor De Selectie gaat binnenhalen, gaat hij zijn recruitment vaardigheden ook loslaten op het werven van nieuwe collega’s. Om te beginnen staat hij klaar voor opdrachten en klanten in Hoorn. Maar in de toekomst zien we hem dus graag een team aansturen.

Waar komt die goede recruiter vandaan?

De Selectie doet het anders. Werven en selecteren via openstaande vacatures dat kan wel, maar De Selectie vindt vaak betere sollicitanten door een actieve manier  van aanpak. Dat blijkt ook uit de manier waarop we aan Kaj zijn gekomen.

Michiel zocht iemand voor een andere functie. Via via kwam die zo in contact met Kaj.

Niet op zoek naar een nieuwe baan

En Kaj was dus helemaal niet op zoek naar een nieuwe baan. Toch raakten Michiel van De Selectie en Kaj in gesprek. En dat voelde goed aan beide kanten. Helaas zocht Michiel toch iemand met andere mogelijkheden voor die betreffende functie, dus dit werd het toch niet.

Maar – talent laat hij niet weglopen.

De Selectie ook in Zwolle

Met de komst van de vestiging van De Selectie in Zwolle, kwam er een nieuwe kans voor Kaj. Inmiddels was De Selectie Zwolle bemand door de ervaren Dustin Posthuma en Barry Lapré. Dat bracht andere mogelijkheden voor de aanwinst van De Selectie Hoorn.

Ik bel je

Michiel had wel gezegd tegen Kaj dat hij hem zou bellen en tsja – dat hoor je zo vaak. Maar Michiel hield woord. Vijf maanden later belde hij Kaj met een voorstel. Er kwam een uitgebreid gesprek over de toekomstige rollen bij De Selectie in Hoorn en Zwolle, samen met de partners Dustin en Barry. Toen heeft Kaj zijn vorige werkgever achter zich gelaten.

Geen opleiding voor recruiter

De opleiding voor recruiter bestaat nog niet. Kaj heeft uiteenlopende ervaring met plannen, sales en klantcontact. Hij heeft ervaring gekregen met het recuitmentvak op verschillende gebieden. En hij was dus prima tevreden met zijn vorige baan.

Toekomstperspectief

De reden dat Kaj is overgestapt, is het toekomstperspectief. Bij De Selectie kan hij groeien. Hij wil doorstromen naar de rol die hij ambieert. Kaj wil graag leiding geven en mensen helpen. En hij had een goede baan, maar met weinig vooruitzichten.

Bij De Selectie krijgt hij de mogelijkheid om partner te worden en een eigen vestiging te gaan leiden. Hij krijgt het vertrouwen om grotere dingen te gaan doen.

Vertrouwen

De basis van goed werkgeverschap is vertrouwen. Dat De Selectie op het gebied van recruitment, recruitment marketing, employer branding en werving en selectie uitermate goed weet wat ze doet, blijkt ook uit onze eigen manier van omgaan met nieuwe collega’s en het scouten van nieuwe collega’s.

Je eigen imago als werkgever is van wezenlijk belang.

De Selectie werft voor zichzelf op dezelfde manier als voor klanten

Dat heeft effect en dat kun je merken. Want we doen het anders en dat werkt.

Des te meer reden dus om eens contact op te nemen met De Selectie.

 

 

Welkom Kaj en veel succes!

jouw recruitment marketing team