Nieuw Recruitment Personeel bij De Selectie - de Selectie

Nieuw recruitment personeel bij De Selectie

nieuw recruitment personeel

Nieuw recruitment personeel is lastig te vinden. Toch heeft De Selectie een nieuw recruitment talent binnengehaald. En niet voor de korte termijn. Nee. Jamilla krijgt alle uitdaging, groeimogelijkheden, veiligheid en vertrouwen die ze nodig heeft, waardoor ze toekomst heeft. De Selectie weet hoe je personeel aan je bedrijf bindt.

Nieuw recruitment personeel wordt overal gezocht

Maar Jamilla is nu officieel in dienst bij De Selectie als projectmanager – Junior Projectmanager Recruitment.

Ze begon als stagiaire bij De Talentpool Nederland. Om verwarring te voorkomen – de oprichter van De Talentpool is dezelfde als die van De Selectie: Michiel Martens. Jamilla deed haar afstudeerstage vanuit haar studie Sportkunde (leerroute Sport, Management & Ondernemer) aan de Hogeschool van Amsterdam.

Investeren in toekomstig talent en zo recruitment personeel vinden

Hoe kwam Jamilla bij De Selectie en De Talentpool terecht?

Voor haar afstudeerstage wilde ze iets doen met Human Resource Management (HRM) en sport. En dat is precies wat De Selectie en De Talentpool doen.

De ouders van Jamilla hebben een eigen bedrijf: Burggraaf Consultancy. Daar hoorde iemand wat ze wilde. Die bracht haar in contact met Patricia van der Meij de Bie van De Selectie.

Die zag dat wat Jamilla zocht, precies paste bij wat zij doen. En zo kwam Jamilla in contact met Michiel.

Recruitment heeft een slechte naam

Veel mensen denken dat recruitment alleen maar commercieel is en irritant. Recruiters vallen bedrijven ongevraagd lastig en er gaan torenhoge bedragen om in de recruitment wereld. Het beeld over recruitment is negatief.

Zo zag ook Jamilla dit. Zij vond een stage in de HRM wereld interessant, maar was van plan hierna nog verder te gaan studeren. Ze dacht altijd dat recruitment niet haar wereld was. Jamilla vond zichzelf niet zo commercieel, niet zo’n praatjesmaker – en dat is nog steeds zo.

Smart recruitment van De Selectie is anders

Jamilla was in eerste instantie veel met De Talentpool Nederland bezig. Gaandeweg raakte zij ook betrokken bij De Selectie en leerde alles over hun smart recruitment.

Hierdoor kreeg ze een compleet andere visie op recruitment.

Jamilla raakte onder de indruk van het super mooie concept van De Selectie. De visie en de achterliggende gedachte van De Selectie inspireerden haar.

Werken of verder studeren

Jamilla was dus eerst van plan verder te gaan studeren.

Het idee om nu te gaan werken, was voor haar totaal niet aan de orde. Werken betekende voor haar een definitieve keuze. Want dat zou voor de rest van haar leven zijn.

Een maand voor haar afstuderen werd Jamilla gevraagd of ze voor De Selectie wilde komen werken.

Doorleren tijdens je werk

Het idee van Jamilla dat als je gaat werken, je niet meer verder kunt leren, bleek helemaal niet waar te zijn. In ieder geval niet bij De Selectie.

Hier kan Jamilla zelf kiezen welke kant ze op wil en wat ze leuk vindt. Ze gaat aan de slag als Junior Projectmanager Recruitment en gaat verschillende projecten doen, zoals het Traineeship Corporate Recruitment organiseren.

Recruitment personeel opleiden binnen een veilige organisatie

Als je personeel wil behouden is je bedrijfscultuur van wezenlijk belang. Ben je een goede werkgever of niet? Hiervoor zijn employer branding en je imago een must – het belangrijkste is een bedrijfscultuur waar vertrouwen heerst.

Precies dit maakte dat Jamilla het aanbod om te komen werken bij De Selectie aannam.

Nieuw recruitment personeel vind je door te investeren

Jamilla voelt zich fijn bij De Selectie. Ze voelt veiligheid binnen het team. Er is ruimte om te leren in een veilige omgeving. Je hoeft niet bang te zijn om te vragen en ook niet om fouten te maken.

De combinatie met de mogelijkheden om te groeien, maken het compleet. Jamilla geeft aan dat er bij De Selectie veel personen zijn met veel kennis en dat iedereen zijn eigen kracht heeft. Ze vindt het super gaaf om van iedereen die kennis mee te krijgen.

Dat ze daarin haar eigen weg mag vinden, vindt ze een geweldige kans.

Leren en werken tegelijkertijd

Jamilla begint met werken in Hoorn en is tegelijkertijd bezig met leren bij De Selectie Zwolle. Hier loopt ze mee met Dustin Posthuma in het hele recruitmentproces.

Als ze merkt dat ze dat ook wil gaan doen, heeft ze alle mogelijkheden om die kant op te gaan. Zo niet, dan zijn er andere opties. Ze start tegelijkertijd met werken en leren om op die manier haar rol in het team te vinden.

Topsport

Het mag natuurlijk geen verrassing zijn dat Jamilla – als nieuw recruitment personeel bij De Selectie en De Talentpool Nederland – behalve een recruitment talent ook nog een sporttalent is. Tot twee jaar geleden handbalde zij bij Handbalvereniging Westfriesland SEW op het niveau van de eredivisie.

Nu dus werken bij De Selectie.

Welkom Jamilla en veel succes!

 

jouw recruitment marketing team