Martin Bruins - Nieuw bij De Selectie - de Selectie

Martin Bruins nieuw bij De Selectie

Martin Bruins

Martin Bruins is nieuw bij De Selectie. Het team in Zwolle breidt uit met een senior corporate recruiter. Martin heeft zeer bewust voor De Selectie gekozen.

Martin Bruins – een citaat

Bij De Selectie werken specialisten die met enorm veel energie hun werk uitvoeren. Er wordt met een aanstekelijk enthousiasme gewerkt wat erg inspirerend is. Daarnaast is er een duidelijke focus op ontwikkeling. Er worden scherpe doelen gesteld en door de ondersteuning en het vertrouwen dat wordt uitgesproken, ben ik ervan overtuigd dat ik deze ga halen.

Vestigingsmanager

Voordat Martin bij De Selectie begon, werkte hij bij een fondsenwervingsbedrijf als vestigingsmanager. Het was zijn verantwoordelijkheid om met zoveel mogelijk mensen, zoveel mogelijk donateurs te werven. Vervolgens heeft hij een stap naar fieldmanager gemaakt. Voor vestigingen in zowel Nederland als België was hij de recruitmentspecialist.

De fijne kneepjes van het vak

Martin deed als vanzelf het werk van een corporate recruiter, maar wilde de fijne kneepjes van het vak leren. Hij wilde graag omringd zijn met mensen die hier specialist in waren. Bij het verder kijken binnen de geijkte recruitment bureaus, kreeg hij het negatieve gevoel de zoveelste recruiter te zijn. De gangbare manier van werken daar – gestandaardiseerd en vast – daar kreeg hij geen energie van.

De Selectie past bij Martin Bruins en andersom

Het idee vast te zitten aan bepaalde werkwijzen en regels paste niet bij hem. Hij wilde meer een ondernemende recruiter zijn. Op LinkedIn kwam hij de vacature van De Selectie tegen en die viel op. Maar voordat hij reageerde, ging hij eerst alles van De Selectie bekijken. LinkedIn, Faebook, Instagram, filmpjes op YouTube – alles.

De branding an sich

Ja. Dit zijn de mensen waar ik mee wil werken.

De Selectie onderscheidt zich door ondernemend recruitment – anders dan de overgrote meerderheid. Gezondheid en werkgeluk die voorop staan – ook op de werkvloer. De sport die terugkomt in het bedrijf. Martin houdt zelf van sporten en goed voor jezelf zorgen.

Juist de branding an sich bij De Selectie – de link met sport – trok hem erg aan.

De kennis en ervaring op alle belangrijke vlakken verenigd

Het belangrijkste dat hem aantrok bij De Selectie – de drie mannen: Michiel, Dustin, Barry – allemaal specialist en expert in hun vak. Hun kennis en ervaring bij elkaar als gouden combinatie.

Martin had een motivatie gestuurd met daarin ook het sportthema verwerkt.

Ik ben nooit een bankzitter geweest en ben klaar om in de basis van De Selectie te spelen.

Hij werd uitgenodigd voor een gesprek met Barry, maar in verband met vakanties werd een gesprek een maand later ingepland. Toch solliciteerde hij in de tussentijd niet verder, omdat hij er echt van overtuigd was dat dit zijn bedrijf was.

Dit is het.

Een goede mentor en herkenning

In de gesprekken die daarna volgden, was het voor Martin duidelijk dat hij graag onder Dustin wilde werken. Hij vond zoveel dingen herkenbaar die hij zei. De wil en drang om door te bewegen in een bedrijf, verder ontwikkelen en stappen maken. Bij alles wat Dustin zei, herkende Martin zijn eigen ideeën en kreeg hij bevestiging van zijn eigen motivatie.

Ja. Die snapt het. Dit is ook wat ik zelf zo zie.

Martin zocht echt een mentor die hem alles kon leren over het vak en hij zag daarin Dustin als de ideale man.

Geen cijfertje maar een mens

Martin ging samen met Dustin kijken bij een aantal bedrijven en daar gesprekken voeren. Dustin vroeg aan hem: ‘Wat zoek jij precies?’ Het antwoord was: ‘Een mentor en dat zou jij nog weleens kunnen zijn.’ Daarna volgde een kippenvelmomentje aldus Martin. Dustin zei: ‘Martin, ik ga goed voor jou zijn.’

Toch geen mentor maar een collega

Hoewel Martin Bruins juist een mentor zocht, geeft Dustin hem het gevoel gewoon een collega te zijn. Juist het collegiale en het met elkaar omgaan als gelijken is ook fijn bij De Selectie. Ondanks het soms grote verschil in ervaring, is daar in de omgang niets van te merken. De goede sfeer en veiligheid maken het een fijne plek om te werken en je op een comfortabele manier te ontwikkelen.

De Selectie Hoorn

Daarna is Martin nog in Hoorn geweest en voerde een gesprek met Michiel. Daar sprong de locatie meteen in het oog. Het hele sportgebeuren kwam letterlijk voorbij. Het viel Martin op dat ze bij De Selectie ook echt doen wat ze zeggen en waar ze voor staan.

Bodypump

Bij De Selectie stonden ze buiten te bodypumpen op luide muziek. Hun eigen imago als bedrijf klopte met de werkelijkheid. En dit kwam ook overeen met wie hij zelf is. Michiel en Martin gingen een rondje lopen en dat was erg verfrissend. Ze hadden het erover wat De Selectie is. Ook met Michiel had Martin een persoonlijke klik en gemeenschappelijke interesses.

De Selectie Zwolle

Sinds november werkt Martin bij De Selectie Zwolle. Hij wil vooral veel aanwezig bij de bedrijven zijn waarvoor hij werkt om zo echt de organisatie te leren kennen.

Onderdeel van meerdere organisaties

De reden dat hij getriggerd werd door de vacature van de Selectie was de afwisseling die er daar is in het werk. Dat vond hij heel leuk. Het onderdeel zijn van een omgeving waarin hij zich thuis voelt en tegelijkertijd onderdeel zijn van meerdere organisaties. Hij heeft veel vrijheid en afwisseling. Dit zorgt ervoor dat hij met veel energie naar zijn werk gaat.

Martin Bruins gaat spelen in het shirt van de opdrachtgever

Het concept van De Selectie lijkt op het eerste gezicht complex. Spelen in het shirt van de opdrachtgever. Maar het is eigenlijk heel simpel. Het is gewoon goed recruitment. En juist dat spelen van de wedstrijd in het shirt van de opdrachtgever – dat maakt het werken bij De Selectie uniek en zo leuk.

 

jouw recruitment marketing team