Maarten van der Weijden: samen nóg beter worden - de Selectie

Maarten van der Weijden: samen nóg beter worden

samen beter

Maarten van der Weijden: hoe kun je samen nog beter worden? Hij wil je inspireren om het beste uit jezelf te halen en uit je organisatie. En zeker in deze onzekere tijden. Voor Maarten geldt dat geluk samenhangt met het stellen van doelen en die bereiken.

Maarten van der Weijden olympisch kampioen

Maarten van der Weijden is te gast en spreekt op de inspiratiesessies van De Selectie. Het beste uit jezelf en je organisatie halen gaat niet altijd vanzelf.

Maarten is een Nederlands zwemmer en olympisch kampioen. In 2001 werd bij hem acute lymfatische leukemie geconstateerd. Zijn overlevingskansen werden geschat tussen de dertig en vijftig procent.

Beter

Na een serie chemokuren, waaronder een stamceltransplantatie, genas Maarten van zijn ziekte en pakte hij zijn loopbaan als wedstrijdzwemmer weer op. Na vier jaar werd hij uiteindelijk volledig genezen verklaard.

Op 21 augustus 2008 won Maarten van der Weijden olympisch goud op de tien kilometer openwaterzwemmen in Beijing. Dat markeerde het einde van een lange weg naar de top. Hij werd dat jaar Sportman van het jaar. Maarten bracht eind augustus 2009 een autobiografie uit, getiteld Beter. Dit boek belandde vrijwel direct in de boeken-top-tien.

Toeval, pech en geluk

Maarten zijn visie op het hebben van kanker is dat je domme pech hebt en dat het geen kwestie is van vechten om te kunnen herstellen. In Beter vertelt Maarten het verhaal over zijn ziekte en genezing. Hij had het geluk te herstellen.

Maarten vertelt hoe de eerste meters die hij zwom na zijn genezing uiteindelijk leidden tot een gouden olympische medaille. Hij beschrijft zijn streven om door een uitgekiende tactiek de beste zwemmer ter wereld te worden.

Beter gaat over toeval, pech en geluk.

Maarten van der Weijden Foundation

Maarten zet zich in voor kankeronderzoek, omdat hij anderen het geluk gunt dat hij zelf heeft gehad.

Hij pakte het zwemmen weer op en werd meteen Nederlands kampioen op de 800 meter vrije slag. Ook zwom hij in 2004 in een recordtijd van 4:20.48 uur het IJsselmeer over. Met deze actie zamelde hij 20.000 euro in voor KWF Kankerbestrijding.

Van kanker herstel je als de juiste behandeling er is. Het is daarna vooral een kwestie van geluk om te kunnen herstellen. De Maarten van der Weijden Foundation probeert meer mensen kans op dit geluk te geven door het financieren van wetenschappelijk onderzoek.

In minder dan een jaar heeft de stichting ruim 11 miljoen euro ingezameld voor kankeronderzoek. Maarten zwom hiervoor de Elfstedentocht in 2018 en 2019, waarbij hij in 2018 na 163 km niet meer verder kon en in 2019 de volledige tocht van 195 km uitzwom.

Beter.nu

Voor Maarten geldt dat geluk samenhangt met het stellen van doelen en die bereiken – ook tijdens onzekere tijden.

Hij wil met zijn verhaal graag anderen inspireren om ook het beste uit zichzelf te halen, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Het hoort voor hem bij het leven dat dit ook gepaard gaat met pech.

Op zijn website beter.nu is te zien hoe hij zich hiervoor inzet als spreker en vrijwilliger.

Hoe kun je samen nóg beter worden

De Selectie en Maarten van der Weijden zijn geen toevallige combinatie natuurlijk. De link met doelen stellen, samenwerking in sport, sportiviteit, een positieve focus, samenwerken en samen beter worden, het beste uit jezelf halen, uitgaan van je eigen kracht: het past allemaal.

En zo helpen we elkaar. We worden samen nóg beter.

jouw recruitment marketing team