Maaike Karsten - Nieuw bij De Selectie - de Selectie

Maaike Karsten nieuw bij De Selectie

Maaike Karsten

Maaike Karsten is nieuw bij De Selectie. Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt is het ons toch gelukt om het team in Hoorn uit te breiden met de gemotiveerde junior recruiter.

Maaike werkt sinds drie weken bij De Selectie en is super blij met waar ze nu zit. Het is echt de juiste beslissing geweest.

Maaike Karsten: De Selectie is een heel fijn bedrijf om voor te werken

Het is echt een bedrijf dat met z’n tijd meegaat. De Selectie denkt niet in hokjes en kadertjes. Sporten tijdens werktijd. Onbeperkt vrije dagen. Goede arbeidsvoorwaarden. Hier ben je gemotiveerd om te werken.

Waarom heeft Maaike Karsten voor De Selectie gekozen?

Vanuit de re-integratie ben ik nu in de recruitment wereld terecht gekomen. De Selectie straalt veel enthousiasme uit en ik zie vele leer- en groeimogelijkheden om mijzelf verder te ontwikkelen op dit vlak. Het team zit vol met creatieve, sportieve en innoverende ideeën, dat heb ik mijn eerste dag gelijk al gemerkt.

Creativiteit wordt ontwikkeld

Bij De Selectie krijgt Maaike zoveel vrijheid, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid, zodat haar creativiteit weer ontwikkeld wordt. Ze mag veel doen en leren, waardoor ze hier op haar plek zit. Hiervoor heeft ze verschillende soorten werkervaring opgedaan, maar daarin kon ze haar ei niet kwijt.

Voor Maaike is het belangrijk dat haar werk overeenkomt met haar eigen normen en waarden. Daarbij vindt ze het belangrijk dat ze voldoening kan halen uit haar werk en zich kan blijven ontwikkelen. Ze heeft een baan nodig met doorgroeimogelijkheden. Ze liep bij het zoeken naar werk ook aan tegen het feit dat veel bedrijven mensen zoeken met een aantal jaren ervaring. Hierdoor kreeg ze de kans niet om aan de slag te gaan bij organisaties die ze wel zag zitten.

De Selectie Recruitment Academy

Michiel Martens heeft Maaike Karsten actief benaderd om bij De Selectie te komen werken. Haar profiel sluit mooi aan en Maaike voelt zich dus ook echt op haar plek. Als junior recruiter loopt ze met de senior recruiters mee en leert daardoor alle kneepjes van het vak. Ze gaat ook intern De Selectie Recruitment Academy volgen die in februari van start gaat. Het recruitment vak is nieuw voor haar en ze gaat daar bij De Selectie in opgeleid worden.

Prachtlijf – bedrijf van Maaike Karsten

Naast haar werk bij De Selectie heeft Maaike ook nog een eigen bedrijf – Prachtlijf – waar ze als leefstijlcoach programma’s op maat aanbiedt naar de doelstelling van de klant. Juist dankzij haar nieuwe baan bij De Selectie krijgt ze weer nieuwe motivatie om daar ook weer energie in te steken. Ze helpt mensen met hun mindset, gedragsverandering, voeding, beweging, slaap en ontspanning. Ze wil dit er graag bij blijven doen.

Ze leert bij De Selectie veel voor zichzelf en andersom komt haar kennis ook van pas. Het versterkt elkaar en dat is leuk. De achtergrond van het recruitment vak is totaal anders, maar ze komt nu binnen bij andere bedrijven en ziet daar bijvoorbeeld veel in het marketing gedeelte.

Verder ontwikkelen en blijven leren

Hiervoor heeft Maaike onder andere zes jaar bij een sportschool gewerkt en vooral ervaring opgedaan in de sales, als baliemedewerker en voeding en beweging. Haar opleiding was sportkunde op HBO niveau – niet gericht op lesgeven maar op preventie in bedrijven. Ze vroeg zich af hoe ze zich verder kon ontwikkelen want ze wilde blijven leren.

Maaike is blij met haar nieuwe baan met alle ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden die bij haar passen. Bij De Selectie heeft ze alles gevonden wat ze zocht.

 

jouw recruitment marketing team