Lagere workload bespaart 132.000 euro - de Selectie

Lagere workload bespaart 132.000 euro

Heb jij ook het gevoel dat je achter de feiten aanloopt als het gaat om het invullen van de vacatures? Uit onderzoek blijkt dat een lagere workload voor personen die verantwoordelijk zijn voor de vacatures erg veel oplevert. Herkenbaar? Wij hopen van niet, maar waarschijnlijk wel. Gelukkig zijn er tips, trics en tools die jou hierbij kunnen helpen!

Een lagere workload levert vijf hires meer op en bespaart €132.000

Uit Recruitment Kengetallen 2019 blijkt een duidelijke relatie tussen de workload van de recruiter (het aantal vacatures dat hij/zij gelijktijdig in portefeuille heeft) en de doorlooptijd, effectiviteit, fulfilment ratio en cost per hire. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor een recruiter. Ook een HR-manager, operationeel manager, teamleider of directeur/eigenaar is gebaat bij een lagere workload en kan niet te veel vacatures tegelijk managen. Minder vacatures dus, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan in een periode met een recordaantal vacatures, schaarste van kandidaten en ook een groot tekort aan recruiters.

Een goede basis is het begin van effectieve recruitment

In het artikel van de academie voor arbeidsmarktcommunicatie worden bruikbare tips gegeven om jouw workload te verlagen. Wij voegen daar graag nog eentje aan toe en wat ons betreft is dit de meest effectieve stap. Precies om deze reden hebben wij namelijk radar recruitment ontwikkeld. Met radar recruitment leg je de basis voor een soepele en effectieve procedure, waardoor je minder tijd en geld hoeft te investeren in het vinden van de juiste mensen. Radar recruitment bieden wij aan in de vorm van een jaarabonnement waarmee je verzekerd bent van continue recruitment support. Wij zoeken (namens jou!) het hele jaar door naar de juiste talenten, ook wanneer er geen vacatures zijn. Hiermee creëer je een enorme voorsprong waardoor jouw workload bij een vacature omlaaggaat.

 

Wat levert het op?

Tijd en geld. Een lagere workload levert vijf hires meer op en bespaart 132.000 euro. Een abonnement is er al vanaf 599 euro per maand en hiermee ben je het hele jaar door verzekerd van professionele recruitmentondersteuning, een eigen website inclusief talentpool én zichtbaarheid bij mensen die voor jouw organisatie interessant zijn. Deze investering betaalt zich dus dubbel en dwars terug. Nog niet overtuigd?

Een direct gevolg van een lagere workload is dat de fulfilment ratio stijgt met 12%, wat betekent dat veel minder vacatures open blijven staan. Een directe schadepost voor de organisatie die daarmee wordt voorkomen, want wie zit er nou te wachten op mopperende collega’s die taken moeten overnemen en klanten die langer moeten wachten omdat er te weinig capaciteit aanwezig is?

 

Tijd om jouw workload te verlagen!

Uitgelezen? Nu is het tijd voor actie. Neem contact met ons op en we komen bij jou langs om jouw situatie in kaart te brengen en een demonstratie te geven van alle mogelijkheden die radar recruitment jou te bieden heeft!

jouw recruitment marketing team