Krapte op de arbeidsmarkt neemt verder toe - de Selectie

Krapte op de arbeidsmarkt neemt verder toe

Deze week was het weer voorpaginanieuws. De spanning op de arbeidsmarkt is in het eerste kwartaal van dit jaar gestegen naar een nieuw hoogtepunt, blijkt dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook het aantal vacatures heeft een recordniveau bereikt.

Lees hier het hele artikel.

De krapte is toegenomen doordat de werkloosheid afneemt, terwijl het aantal vacatures groeit. Wat kun je als bedrijf doen om ervoor te zorgen dat mensen voor jouw bedrijf kiezen? Als je blijft kiezen voor ad hoc oplossingen dan zal je hoogstwaarschijnlijk achter de feiten (en vacatures) aan blijven lopen.

Blijf jij achter de vacatures aan rennen?

Wij adviseren om te kiezen voor strategische, meer duurzame oplossingen. Er zijn wel mensen beschikbaar maar die voldoen blijkbaar (nog) niet aan het gewenste profiel.  Motivatie blijkt echter vaak de meest belangrijke factor voor een succesvolle medewerker dus waarom niet investeren in het opleiden van mensen die graag willen?

Of ga eens werven zonder vacature en solliciteren zonder cv!  Hoogstwaarschijnlijk ga je meer gesprekken voeren dan je gewend bent en zal je positief verrast worden door personen die je op cv nooit had uitgenodigd.

Voor welke optie je ook kiest, mensen moeten natuurlijk wel op de hoogte zijn van jouw bestaan. Investeren in strategisch recruitment en continue zichtbaarheid op de arbeidsmarkt is dan ook een belangrijke succesfactor.

Niet tevreden? Tijd voor een nieuwe aanpak!

Wil je een keer langskomen om te onderzoeken welke mogelijkheden er voor jouw organisatie zijn? Eén ding is zeker: als je blijft doen wat je deed, dan blijf je krijgen je wat je kreeg. Als je niet tevreden bent met de huidige situatie dan is het dus hoog tijd voor een nieuwe en frisse aanpak!

Neem contact op om een afspraak te maken. De koffie van Zwarte Roes smaakt bij ons erg goed! (we hebben overigens ook heerlijke thee).

jouw recruitment marketing team