Kayra Schinkel - Nieuw bij De Selectie - de Selectie

Kayra Schinkel nieuw bij De Selectie

Kayra SchinkelKayra Schinkel kiest voor de winnaarsmentaliteit van De Selectie. De corporate recruiter is nieuw bij De Selectie Zwolle en kiest bewust voor het anders doen dan alle anderen – recruitment is een vak.

Het duurzame karakter van De Selectie spreekt mij aan. De Selectie voorziet niet alleen in de personeelsvraag maar kijkt veel breder dan dat. Door te kijken naar de organisatie als totaalplaatje wordt geen tijdelijke oplossing geboden, maar krijgen organisaties de juiste handvatten aangeboden om zelf de regie over hun werving te kunnen pakken.

Schaatsen en solliciteren

Een teamuitje – schaatsen in Hoorn – dit was dé kans om het team te zien en de energie te voelen.

Kayra had pas één gesprek gehad en had nog geen besluit genomen, maar ging mee met het teamuitje van De Selectie. Ze was onmiddellijk enthousiast.

 Bij De Selectie staan alle neuzen dezelfde kant op en draagt iedereen hetzelfde enthousiasme uit.

Een warm bad voor Kayra Schinkel

Het was een erg leuke middag. Het voelde zo goed – de energie van al die mensen. Het was een warm bad.

Ze liet al het andere waar ze mee bezig was geweest vallen. De keuze was gemaakt. Hier kon ze zoveel leren. Mensen met zoveel ervaring waar ze zich aan zou kunnen optrekken.

Hier moet ik zijn.

De Recruitment Academy

In februari gaat Kayra ook De Recruitment Academy  doen – de opleiding tot recruiter bij De Selectie. Ze heeft wel behoorlijk wat ervaring maar komt uit de uitzendbranche. Daar werkt recruitment heel anders. Hoe het echte recruitment proces van A tot Z in elkaar zit – daar wil en kan ze nog veel over leren.

De Selectie doet het anders – beter

Kayra was niet actief op zoek naar een andere baan, maar de vacature bij De Selectie viel haar meteen op. Ze heeft bij Young Capital de basis geleerd en heeft daarop voortgeborduurd bij een volgende werkgever. Beide leerzame periodes. Maar het traditionele werven en selecteren – daar kon zij zich niet meer helemaal in vinden.

Juist de visie van De Selectie om dit anders te doen was wat Kayra zocht.

Sporten en recruitment

Kayra is ooit begonnen met een studie Sportkunde aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. Sport heeft altijd haar interesse gehad en dat was reden om voor een sport gerelateerde studie te kiezen. Wat zij als vervolg op haar studie wilde doen, was nog lang onduidelijk.

Na haar studie pakte ze haar backpack en ging een half jaar op reis. Tijdens die reis kwam ze in contact met een oud-studiegenoot die als recruiter aan het werk was gegaan. Daar werd de interesse voor het recruitment vak geboren.

Kayra Schinkel en De Selectie

Na het schaatsen was het voor Kayra meteen duidelijk dat ze zich graag bij De Selectie wilde aansluiten. Het was een uitstekende manier om zo de mensen te leren kennen en de sfeer te proeven.

Sport zorgt voor sfeer.

Kayra vindt gezondheid belangrijk en voor haar is het belangrijk dat een werkgever daarachter staat.

Enthousiasme en winnaarsmentaliteit

In de sportwereld staat volgens Kayra een bepaald soort enthousiasme centraal.

Een winnaars mentaliteit. Je ergens in kunnen vastbijten. Alles eraan doen om het doel te bereiken.

Juist die mentaliteit vindt ze terug bij De Selectie.

jouw recruitment marketing team