Iris Hoogkamer - Nieuw bij De Selectie - de Selectie

Iris Hoogkamer nieuw bij De Selectie

Iris Hoogkamer

Iris Hoogkamer – planoloog van oorsprong en enthousiaste ervaren senior corporate recruiter – gaat aan de slag bij De Selectie Zwolle. Ze weet waar ze energie van krijgt en heeft bewust een overstap gemaakt.

Iris Hoogkamer: Invullen van vacatures is topsport

De Selectie bruist van ambitie en gaat als topclub de arbeidsmarkt op. We spelen in het shirt van de klant en er is aandacht voor de beste opstelling, vitaliteit, een goeie teamgeest en dat alles in een lerende omgeving. Een mooie filosofie, zeker nu het invullen van vacatures ook echt topsport is. Ik ben trots dat ik mee mag spelen en heb super veel zin in deze uitdaging.

Samenwerken bij De Selectie

Iris houdt van actie in haar werk. Er is niks mis met haar vorige job – integendeel – het is een toffe baan. En toch wil ze graag bij De Selectie aan de slag. Ze hoopt op meer samenwerken.

Hiervoor had ze echt eigen klanten en deed dat alleen. Dat was ook heel prettig. Maar na negen jaar had ze meer zin om in een team te werken. Als recruiter ziet ze heel veel vacatures en die van De Selectie viel op. Die was toch anders geschreven.

Recruitment ga je toch vaak doen als je niet weet wat je moet doen

Bij veel recruitment bedrijven wordt er iemand gezocht die nog aan het begin staat. In de vacature van De Selectie werd ook iemand gezocht met ervaring. Toch wat serieuzer. Daar is ze op afgegaan.

Recruitment is toch echt een vak. Je hebt kennis van de arbeidsmarkt nodig. Je hebt uiteenlopende vaardigheden nodig. Bij De Selectie kijken we naar het totaal. Alles moet helemaal kloppen. Het is niet even een vacature invullen en hopen op een goede afloop. 

Recruitment Academy

Iris heeft ruime ervaring in het recruitment vak. De Recruitment Academy – de opleiding van De Selectie – gaat zij deels volgen. En wellicht gaat ze ook een stukje bijdragen in de opleiding zelf.

De Recruitment Academy spreekt haar ook echt aan. Daaruit blijkt dat je het werk serieus neemt. Er worden nu heel veel recruiters gezocht en dat betekent voor haar dat recruiters een belangrijke rol hebben. Er staan veel functies open. Het is belangrijk dat die plekken goed worden ingevuld.

Mensen zijn het belangrijkste kapitaal binnen een bedrijf.

Planoloog en recruiter en de dierentuin

Hoe komt een planoloog als recruiter terecht? Iris Hoogkamer is afgestudeerd als planoloog. Maar het werkend leven dat erbij hoorde, sprak haar niet aan. Het was niet tastbaar. Ze zag geen direct resultaat van haar werk. En daar kreeg ze geen energie van. Iris werkte een tijdje bij de receptie van Burgers Zoo en kwam erachter dat ze daar wel met energie thuis kwam.

Ze zocht een baan met actie. Flexibiliteit en doortastendheid – dat past bij haar. Ze ging werken als intercedent en daarna als vestigingsmanager. Sindsdien is ze werkzaam gebleven in de recruitment sector. Het was een bewuste keuze waar ze geen spijt van heeft.

Spannende overstap

Iris vond het lastig om de overstap te maken naar De Selectie omdat ze het goed had bij haar vorige baan. Maar vanaf het begin was ze erg  enthousiast en dat is ze nog steeds. Ze heeft een rustige start gehad in januari en heeft iedereen leren kennen.

Ze is op dit moment al bezig aan een grote opdracht binnen De Selectie. Haar nieuwe uitdaging is begonnen.

 

 

jouw recruitment marketing team