"Een vijver vol West-Fries talent” - de Selectie

“Een vijver vol West-Fries talent”

Hoorn – De Selectie lanceert vandaag ‘De Westfriese Talentpool’ om de werkloosheid, die naar aanleiding van de coronacrisis ontstaat, in de West-Friese gemeentes in te dammen. “Een vijver vol talent waar bedrijven uit de regio straks uit kunnen vissen” aldus Michiel Martens oprichter van De Selectie.

Focus op kansen

Afgelopen vrijdag 15 mei was Michiel Martens uitgenodigd om als gastspreker een online carrière event van JobOn bij te wonen. Michiel ging samen met andere werkgevers uit de regio Hoorn in gesprek met werkzoekenden over hoe zij zich goed kunnen presenteren bij potentiële werkgevers. De deelnemers van het online carrière event kregen als eersten demogelijkheid om zich aan te melden voor De Westfriese Talentpool. De eerste aanmeldingen zijn dus al een feit!

Marije Wierenga is de eerste die zich aangemeld heeft voor de Westfriese Talentpool. Marije studeert eind mei af aan de opleiding Sociaal Werker en is dan op zoek naar een werkgever die haar een kans geeft! “Via de Talentenpool leek het mij een mooie mogelijkheid om gezien te worden. Zo hoop ik dat er een werkgever mij de kans wil geven om mijn talenten in te zetten. Zodat ik ervaring op kan doen, om uiteindelijk nog meer te kunnen bereiken.”

Werkzoekenden én bedrijven helpen

Waar De Selectie normaalgesproken werkgevers helpt bij het aantrekken van nieuw talent, draaien de rollen zich door de coronacrisis snel om. In de afgelopen jaren hebben wij regelmatig nagedacht over wat wij voor de werkzoekenden konden betekenen, maar door de krapte op de arbeidsmarkt hebben wij onze focus gehad op de bedrijven uit de regio. De situatie op de arbeidsmarkt is nu ineens veranderd, daarom is het nu het moment om te starten met ‘De Westfriese Talentpool’. Wij hebben de kennis en tools om dit snel op te starten en wij kunnen hier zowel de werkzoekenden als de bedrijven uit de regio mee helpen. Veel mensen zijn de afgelopen weken hun baan kwijtgeraakt, of dit hangt hen nog boven het hoofd. Bedrijven proberen nu zoveel mogelijk de kosten te drukken, daarom bieden we hen ook kosteloos aan om in deze talentpool op zoek te gaan naar nieuwe medewerkers. We willen het de werkzoekenden en bedrijven zo makkelijk mogelijk maken.

Duurzaam en circulair

Met de lancering van De Westfriese Talentpool maken we meteen gebruik van het moment om ons idee van duurzaam en circulaire recruitment te introduceren. De Selectie is geen bemiddelings- of uitzendbureau, echter zien wij als recruitment marketing team wel ontzettend veel talent voorbijkomen. Helaas kunnen bedrijven niet iedereen aannemen, er blijven altijd talenten over die de baan niet krijgen. Dat bracht ons op het idee: kunnen wij het talent dat de baan niet krijgt ‘hergebruiken’ voor procedures bij andere bedrijven? Zo gaat talent niet verloren, want we moeten zuinig zijn op het aanwezige talent uit West-Friesland. De sollicitanten en bedrijven gaan hier natuurlijk wel eerst mee akkoord. De Selectie stimuleert hiermee de samenwerking in de regio en zijn ook maatschappelijk verantwoord en duurzaam aan het ondernemen.

Ieder bedrijf een eigen talentpool

Bij De Selectie roepen wij al sinds onze oprichting, vandaag precies drie jaar geleden, dat ieder bedrijf een eigen talentpool zou moeten hebben. Daarom hebben wij ook Jouw Talentpool ontwikkeld, een initiatief om de komende maanden bedrijven te helpen om talent op de radar te krijgen voor als het straks beter gaat met de economie. Met een goede talentpool hoeft een bedrijf straks geen vacatures meer open te zetten, maar weet men van tevoren al wie ze kunnen benaderen en wie er in de regio te vinden zijn. Dit betekent snel handelen op het moment dat het nodig is!

Tijd voor actie

Ben jij werkzoekend in de regio West-Friesland? Meld je dan aan voor de Westfriese Talentpool via dewestfriesetalentpool.nl en wij zorgen ervoor dat jouw talenten in beeld komen bij werkgevers in West-Friesland.

Ben je werkgever en op zoek naar personeel? Neem dan contact met ons op om gratis te vissen in de Westfriese Talentpool!

jouw recruitment marketing team