De Selectie op Trainingskamp - de Selectie

De Selectie op Trainingskamp

trainingskamp

Het businessplan voor volgend jaar maakt De Selectie met alle medewerkers samen: powersessies in plaats van heisessies. Twee dagen met z’n allen op pad voor teambuilding, sport, fun, maar vooral serieus aan de bak.

Maak gebruik van de collectieve intelligentie

De Selectie gelooft dat als iedereen in de organisatie meedenkt het plan ook breder wordt gedragen. Belangrijk is je medewerkers te betrekken bij de plannen. Want betrokken medewerkers delen het gedachtengoed en het bedrijfsbelang van je organisatie.

in Overwinnen op de arbeidsmarkt strategie sessie 2023 werd met Stijn van der Vat en Deepler het gebruik van het collectieve intelligentiemodel uitgelicht; hoe kun je de collectieve intelligentie van je organisatie benutten?

Bij De Selectie mag je je stem laten horen. Op 22 november 2023 is de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Op die dag is iedereen ook opgeroepen een stem uit te brengen met betrekking tot de winst van de organisatie, want een deel van de winst is voor het team. Waar zou je die aan willen besteden?

Samen weet je meer dan alleen

En De Selectie maakt grote sprongen: een groei van 10 naar 50 spelers in een jaar. In juni was het fierljeppen in Friesland een combinatie van fun en activiteit en een update. Waar staan we met de club en wat kan er beter?

Op een trainingskamp van twee dagen en nachten gaat De Selectie nu een plan voor volgend jaar maken. Want samen weet je meer dan alleen. Dat geldt ook voor het maken van een businessplan.

Wij willen een bedrijf zijn waar ieders mening telt.

In Herberg Spanbroek gaan we het nuttige met het aangename combineren en gaan we die uitdaging graag aan. Met vier man een businessplan maken kan al lastig zijn, maar met veertig is dat nog veel complexer.

Trainingskamp en powersessies in plaats van heisessies

Geen heisessie voor een klein managementteam of de directie die de plannen maakt. Wij doen dit gezamenlijk en met het hele team.

Innovation, operations, finance, people & culture, academy, marketing, sales & business development.

Iedereen is expert in zijn eigen veld. In teams van die experts krijgt ieder in een powersessie een half uur de tijd om te presenteren hoe we het volgend jaar gaan doen. De rest mag daarop input leveren waardoor de experts worden aangevuld met kennis uit het hele team.

Bootcamp, pubquiz en drie gangen diner

Twee dagen hard werken en daarbij uiteraard ook de nodige sportiviteit en ontspanning.

Koks gaan een drie gangen diner koken speciaal voor De Selectie. ’s Avonds is er een selectie-pubquiz en ranking-the-selectie-stars. De volgende ochtend staat er om 8:00 uur een bootcamp op het programma. De powersessies worden afgesloten met een pizza party en spelletjesavond inclusief biljart. Na een ontbijt op vrijdag is De Selectie klaar met dit trainingskamp en is het plan rond.

Gezamenlijke doelen en topteam

In juli gaan we opnieuw op trainingskamp en gaan dan evalueren. Waar staan we? Wat heb jij kunnen doen?

Iedereen heeft z’n eigen rol binnen het businessplan. Om gezamenlijke doelen te behalen is het ook nodig stil te staan bij de individuele rollen. Hoe kun je elkaar beter maken?

De Selectie groeit en blijft mensenbedrijf tegelijkertijd. Topspelers die door goed samenwerken ook een topteam zijn in het overwinnen op de arbeidsmarkt.

jouw recruitment marketing team