De Selectie geselecteerd! - de Selectie

De Selectie geselecteerd!

Het einde van 2017 is in zicht. Het jaar waarin wij ons nieuwe concept hebben ontwikkeld, neergezet en gelanceerd. Inmiddels zijn wij ruim een half jaar actief en we kunnen vol trots melden dat wij steeds vaker geselecteerd worden! Hoe kan het ook anders met zo’n naam 🙂

Het afgelopen kwartaal hebben wij maar liefst acht nieuwe klanten aan ons weten te binden die net als wij toe waren een nieuwe en frisse aanpak als het gaat om het vinden van nieuw talent. Hier zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee en trots op!

Werving, campagnes, Employer Branding, HR-advies en coaching

Waarvoor worden wij ingezet? De meeste activiteiten van De Selectie richten zich op het vinden van talent en het vergroten van de zichtbaarheid van onze opdrachtgevers. Wie gevonden wil worden zal zichtbaar moeten zijn. Wanneer je eenmaal de juiste mensen voor jouw organisatie hebt werken dan is het belangrijk dat je ze weet te binden en ze graag bij jou blijven werken. Onze HR-specialisten helpen onze klanten om de interne organisatie goed in te richten en “goed werkgeverschap” uit te dragen en met onze coaching activiteiten helpen wij medewerkers en teams hun potentieel optimaal te benutten.

Bij deze een greep uit onze opdrachten van afgelopen kwartaal:

Vacatureteksten schrijven

Wanneer iemand solliciteert bij jouw organisatie dan waardeer je het wanneer je ziet dat iemand zijn of haar best heeft gedaan. Iemand heeft goed de tekst gelezen, zich verdiept heeft in de organisatie, een motivatie heeft geschreven en een up to date cv heeft gestuurd. Dus niet even snel een cv van twee jaar geleden op de mail gezet zonder enige toelichting. Hoe vaak zien wij echter niet dat een bedrijf vanwege tijdgebrek een profiel uit het archief haalt en deze even snel online en/of in de krant zet? Wat ons betreft is dit een gemiste kans en kom je op deze manier niet in contact met de beste mensen. Schrijf daarom een goede tekst, die goed online vindbaar is. Verdiep je in de doelgroep die je wil bereiken en bedenk waar je deze kunt vinden. Geen tijd voor? Wij kunnen je helpen met het schrijven van een goede tekst specifiek gericht op jouw doelgroep.

Werving & campagnes

Nadat je een goede tekst hebt geschreven die gericht is op jouw doelgroep is de volgende stap om te het juiste kanaal te kiezen waarmee je hen kunt bereiken. Als je dit hebt gedaan kan jouw campagne van start. Heb je hier geen tijd voor? Of weet je niet welke mogelijkheden er tegenwoordig allemaal zijn en zet je daarom jouw vacature alleen op de website en in de krant? Sla in alle haast geen stappen over maar zoek een partner die jou hierbij kan helpen. De tijd een moeite die je stopt in de kwaliteit van de werving betaalt zich in een later stadium dubbel en dwars terug. Meer kwaliteit, minder kwantiteit, dus effectiever en met een beter eindresultaat. Klinkt logisch toch?

Searchen en sourcen

Het werven van kandidaten is niet de enige manier om in contact te komen met de juiste mensen. Je kunt ook actief op zoek gaan naar mensen en hen benaderen met jouw vacature. Soms ligt dit gevoelig omdat je niet zelf mensen wil weglokken bij hun werkgever, maar vaak gebeurt dit niet vanwege gebrek aan tijd en kennis. Wij kunnen dit voor jou doen. Wij zoeken mensen die voldoen aan de criteria en maken een shortlist, deze bespreken wij met jou als opdrachtgever en vervolgens benaderen wij alleen de mensen die aan het gewenst profiel lijken te voldoen. Wij benaderen hen en leggen hen jouw vacature voor. Wij schieten niet met hagel, maar gaan heel gericht en doeltreffend te werk.

Recruitment Outsourcing en Employee Branding

Soms komt het voor dat je als bedrijf in een fase verkeert waarin je meerdere mensen zoekt. Of vanwege aanhoudende groei ook weet dat dit de komende jaren niet zal veranderen. In dat geval is het slim om niet alleen met jouw vacatures de markt op te gaan, maar tegelijkertijd te werken aan jouw arbeidsmarktcommunicatie. Hoe zichtbaar ben jij als werkgever in de regio en wat is jullie imago? Dit zijn onderwerpen waar wij graag bij ondersteunen. Dit gaat verder dan een goede tekst of goede zichtbaarheid alleen. In situaties als deze kunnen wij jouw volledige recruitment activiteiten inrichten en beheren wanneer dit nodig is en zo lang dit nodig is. Wij gaan jouw werkgeversmerk laden en een positieve candidate experience neerzetten met als doel dat jouw toekomstige collega’s niet meer om jou heen kunnen en graag bij jou aan de slag willen!

HR-advies en coaching

Het vinden van de juiste mensen is een vak. Het binden en boeien van mensen ook. Met onze kennis en expertise op het gebied van HR/Personeelszaken kunnen wij ook op dit vlak helpen. Meestal volstaat een paar uur advies of operationele support en dan kun je het zelf verder oppakken. Heb je voor langere periode iemand nodig? Dan maken wij iemand van onze Selectie vrij om jouw organisatie op interim basis te komen helpen. Zit iemand niet helemaal goed op zijn of haar plek of heeft een nieuwe leidinggevende wat extra coaching nodig om te groeien in de nieuwe rol? Ook hier hebben wij weer opdrachten voor gekregen en gaan wij mee aan de slag.

De Selectie: wij zijn er voor bedrijven die de competitie voor willen blijven!

Zoals je hebt kunnen lezen ondersteunen wij onze klanten op verschillende manieren. Bij al onze activiteiten staat onze kernvraag centraal: Hoe zorg jij ervoor dat je de competitie aan kunt? Bedrijven die goed willen presenteren hebben goede mensen nodig. De kwaliteit van jouw team bepaalt uiteindelijk het succes van de organisatie. Met De Selectie haal je een partner in huis die jou helpt om de juiste mensen te vinden en ervoor zorgt dat jij altijd een competitief team kunt opstellen.

Een bron van talent, samen presteren!

jouw recruitment marketing team