Buruk versus De Selectie: Topspelers - de Selectie

Buruk versus De Selectie: topspelers

Buruk

De 14-jarige Buruk Zeru Kesete en De Selectie ontwikkelen zich parallel en als een malle. Vastberadenheid en toewijding. Samenwerken en willen winnen. Op ’t veld gaat ie slopen – Buruk en De Selectie delen de winnaarsmentaliteit en komen samen in Zwolle bij een basketbal clinic.

De Selectie groeit en blijft mensenbedrijf tegelijkertijd

Zes jaar geleden startte De Selectie in Hoorn. Na een periode van reflectie pakten Michiel en Patricia hierop door met twee specialisten – Dustin Posthuma en Barry Lapré – en werd uitgebreid met een vestiging in Zwolle. De Selectie in Hoorn en Zwolle groeide uit naar een gezamenlijk team van vijftig medewerkers.

‘Het is abnormaal; het tempo waarin het gerealiseerd is. We hadden het streven om jaar op jaar te verdubbelen. Maar we zijn en blijven wel echt een mensenbedrijf. Het feit dat we zoveel mensen in zo’n korte tijd bij elkaar hebben gebracht die dezelfde visie delen; dat is erg bijzonder.’

‘De Selectie heeft een flinke ambitie: wij willen het allerallerbeste en allerleukste corporate recruitment team van Nederland zijn.’

Barry Lapré – mede-oprichter en partner De Selectie en De Selectie Recruitment Academy

Buruk ontwikkelt zich ijzersterk en wil de top halen

Twee jaar geleden begon Buruk ook in Zwolle aan zijn avontuur. Hij kreeg de kans om te gaan basketballen op de NBB Basketball Academy Zwolle. Hij kan daar zijn opleiding en talent combineren en klaargestoomd worden voor een carrière als topsporter.

‘Buruk ontwikkelt zich ijzersterk. Er is internationaal interesse getoond in zijn skills. En hij wil de top halen en groeien. Het zou prachtig zijn wanneer hij geld kan verdienen met zijn sport.’

Robert Sedney – trainer Tower Jumpers en director Nomilk2day Headhunters

Buruk speelt nog steeds in de eredivisie – het hoogste landelijke niveau in de jeugd. En hij is geselecteerd voor het Nederlandse nationale team. Hij blijft dit jaar in Zwolle en heeft een Spaanse coach, maar er is ook serieuze interesse uit het buitenland. Want er zijn absoluut kansen om internationaal stappen te maken.

Buruk en De Selectie hebben allebei een missie

Vorig jaar vertelde Robert al dat Buruk wijs is voor zijn leeftijd. Het uitzonderlijk basketbal talent is heel rustig buiten het basketbalveld, maar in het spel gaat hij helemaal los.

‘Hij geniet echt van ’t spelletje. Hij is in het dagelijks leven heel mellow. Maar binnen ’t veld wil ie winnen. Dat is heel mooi om te zien.’

Buruk heeft zich razendsnel ontwikkeld tot een speler op topniveau. Een paar jaar geleden stond hij nog op het pleintje in Barneveld waar hij gespot werd door Robert. De Selectie heeft in dezelfde tijd naam gemaakt in de recruitmentwereld en heeft bewezen een topteam te zijn in het overwinnen op de arbeidsmarkt.

Verbinding van talent

‘De Selectie legt zich toe op het verbinden van organisaties met de juiste talentvolle professionals. De Selectie en Buruk hebben beide op hun eigen terrein groot succes geboekt en inspireren zowel zakelijke netwerken als sportliefhebbers.’

‘De Selectie heeft indrukwekkende successen behaald. We hebben organisaties en professionals samengebracht, wat heeft geleid tot groei en succes voor velen.’

Barry Lapré

Basketbal talent brengt zijn skills over op het team van De Selectie

Vanuit de Basketball Academy Zwolle – Landstede Hammers – krijgt Buruk hier hulp bij van het trainersteam. Ton Grit is manager CSE Basketbal Landstede Hammers en helpt graag mee met dit soort evenementen.

De Selectie zet zich in voor Buruk vanaf het begin. Want heeft iedereen dezelfde kansen – nee. De Selectie steunde tijdens hun eigen start in Zwolle al de crowdfunding – Trust the Process – door die prachtige video te sponsoren.

Want voor Buruk is het noodzakelijk om extra in de spotlights te staan om zijn opleiding te betalen. Hij werd geboren in Eritrea en is gevlucht. Hier in Nederland krijgt hij de kans om een echte topsporter te zijn, maar alleen al voor de reiskosten komt dat neer op 4800 euro per jaar.

Grenzen verleggen en succes behalen

Robert ziet als basketbal trainer soms talent voorbij komen. Maar dat zo’n jongen als Buruk dat geweldige talent niet kan ontwikkelen zonder extra steun dat verbaast hem nog steeds.

‘Die reiskosten zijn exorbitant hoog. Hij moet daar gewoon heen voor zijn sport en school en dit zou voor ieder talent mogelijk moeten zijn.’

‘Dit gaat hoe dan ook zijn verdere leven vormen. Het is fantastisch waardevol voor hem. En ik geniet er enorm van. Dat je die kids ziet groeien. Dat is het mooie van dit vak.’

Vasthoudendheid en doorzettingsvermogen nodig voor groei

Groei is ook afzien. Wanneer je wil groeien, is het nodig om steeds nieuwe uitdagingen aan te gaan en die weer te overwinnen. Dat betekent ook dat je steeds opnieuw moet aanpassen.

De Selectie is in korte tijd gegroeid van een start up naar een scale up en dat gaat ondanks het succes ook gepaard met de nodige groeipijnen. We zijn constant bezig met het verbeteren van onze dienstverlening en het uitbreiden van onze mogelijkheden. Want we willen tot de beste corporate recruitment spelers van Nederland behoren.

Buruk ontwikkelt zich razendsnel en wil de absolute top behalen, maar daarvoor moet hij keihard trainen en steeds weer in staat zijn om alle nieuwe uitdagingen aan te pakken. Dat gaat absoluut gepaard met (spier-)pijn.

Samenwerking en samen winnen

Dat vereist doorzettingsvermogen en samenwerking. Want daarmee kun je dromen waarmaken en grenzen verleggen.

Bij De Selectie geloven wij in een topsport werkomgeving waar vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen voorop staan. Ons doel is een goede balans te vinden tussen professionele, mentale en fysieke uitdagingen, waarbij presteren, ontwikkelen en plezier hand in hand gaan.

Het potje voor de reiskosten voor Buruk is alweer leeg. Maar hij behoort tot de twaalf beste spelers van Nederland en mag mogelijk volgend jaar uitkomen op een officieel EK. Zonder hulp van buitenaf kan Buruk zijn opleiding niet doen.

Help jij Buruk groeien?

Talent Crowdfunding | Van Het Pleintje Naar Het Nederlands Team (yvgtf.nl)

 

Buruk sponsoren

jouw recruitment marketing team