Circulair recruitment – een mooi-j-e casus

circulair recruitment

Circulair recruitment is anders. Beter. Je vindt hier een voorbeeld van hoe het werkt – een succesverhaal van circulair recruitment. Oftewel je leest hoe onze talentpool werkt.

Circulair recruitment is zonder kosten – te mooi om waar te zijn?

De Talentpool Westfriesland heeft al diverse bedrijven en werkzoekenden kosteloos met elkaar in contact gebracht.

Er zijn de afgelopen maanden mooie matches ontstaan. Op dit moment zijn er 20 partners en meer dan 150 werkzoekenden,  die wij met elkaar in contact hebben gebracht. Dit gebeurt in onze talentpool.

En dit dus zonder kosten. Het kan echt. Benieuwd hoe dit werkt? Lees even verder.

Succesverhaal circulair recruitment – oftewel onze talentpool

De Talentpool Westfriesland kent steeds meer succesverhalen. En daar worden de werkzoekenden, bedrijven én de Selectie erg blij van.

Een mooije match – lees het interview

In dit interview lees je hoe het circulair recruitment van de Selectie werkt oftewel hoe De Talentpool Westfriesland werkt. De Westfriese Talentpool heeft daarmee een bijdrage geleverd aan de mooije match tussen MooiHuys Makelaars Taxateurs en Diana Mooij.

Werkzoekende Diana Mooij

Diana: Nadat ik mij had aangemeld voor De Talentpool Westfriesland, ontving ik elke vrijdag een vacature-update en andere interessante tips. Via De Talentpool Westfriesland heb ik mij ook voor NL Leert Door aangemeld, een gratis loopbaanadvies traject.

Voor mij een mooie kans aangezien het in de reisbranche niet zo goed ging. Het contact met Michiel en Marit is heel fijn en goed verlopen. Zowel voor als tijdens het traject.

Ontwikkeltraject en goede sollicitatietips

Tijdens het ontwikkeladvies werd ik aangetrokken door een interessante vacature uit de wekelijkse update van De Talentpool Westfriesland. Het was de vacature van mijn nieuwe werkgever: MooiHuys Makelaars Taxateurs. Ik kreeg tijdens het ontwikkeltraject goede sollicitatietips van mijn jobcoach. Zo hebben we samen mijn idee om mijzelf te presenteren als een huis verder uitgewerkt. De eerste kennismaking hebben wij benaderd als bezichtiging. En tijdens de procedure heb ik nog een formulier van inschrijving achtergelaten, om het helemaal af te maken. En met succes.

Ik werd aangetrokken door een interessante vacature

De Talentpool Westfriesland heeft mij dus geholpen met ontwikkeladvies en nieuwe inzichten. Ze hebben de vacature doorgestuurd én onwijs geholpen tijdens het solliciteren, waardoor ik nu de baan heb.

Echt een aanrader om je ook voor De Talentpool Westfriesland aan te melden.

Werkgever Mertijn Voortman van MooiHuys

Diana hebben wij uitgenodigd na een originele brief en een passend cv van haar te hebben ontvangen. Iemand hoeft niet altijd over 100% ervaring te beschikken. Maar iemand moet dingen wel bij voorkeur snel kunnen oppakken, goed tegen stress kunnen en ook goed in het team passen. Dat vinden wij belangrijk.

Tijdens het eerste en tweede gesprek kregen wij de indruk dat dat met Diana op alle drie de punten wel goed zat. Na nog even kort overleg met Michiel werden wij in onze beslissing gesterkt. En hebben MooiHuys en Diana elkaar (figuurlijk) de hand geschud.

Afgelopen zaterdag hebben we het contract getekend en ze start in januari 2021 bij ons op kantoor.

Circulair recruitment is het toverwoord

Wil jij ook profiteren van ons circulair recruitment en lid worden van De Talentpool Westfriesland? Heb je nóg een succesverhaal nodig van circular recruiting?

Wil jij ook jouw vacature delen via onze nieuwsbrief?

Of zoek jij een leuke baan in jouw eigen regio?

Neem dan contact met ons op en wie weet vind jij ook jouw nieuwe collega of werkgever via De Talentpool Westfriesland.

Neem een kijkje bij De Talentpool.

 

circulair recruitment

 

sport is voor de selectie de grote inspiratiebron

wij zijn recruitment

specialisten

Wij zijn recruitment specialisten. Topspelers in werving en selectie. En wij staan klaar om opgesteld te worden. Jij bepaalt wat je nodig hebt en wat past bij jouw team. We spelen in de kleuren van jouw club en alleen wanneer jij dat nodig hebt.

De Selectie levert recruitment power op maat. Wat is er al aanwezig in jouw organisatie?
Wij vullen dit aan met de spelers en tools die ontbreken en nodig zijn. Samen gaan we de strijd op de arbeidsmarkt aan en samen winnen we de wervingswedstrijd!

volgend event vrijdag 12 april

de kracht van een recruitment team