Circulair Recruitment - de Selectie
DeSelectie-CirculairRecruitment
shirt-3

Einde ‘war for talent’

circulair recruitment zet de wereld van werving op z’n kop!

Succesformule

De tijd van het claimen en afschermen van talent is voorbij. Geen hoofdprijs meer betalen. Niet meer vechten om talent. Wij gaan samenwerken en samen werven. Wij delen ons netwerk en talent in plaats van er om te strijden. Doe je ook mee?

Samenwerking, openheid en transparantie worden de nieuwe ingrediënten van recruitment. Met deze succesformule kunnen wij maximaal gebruik maken van het nu nog verborgen potentieel op de arbeidsmarkt. Circulair recruitment zet de wereld van werving van personeel op z’n kop! We hoeven niet met elkaar te strijden om de beste mensen. In ons land - en in onze regio’s - is meer dan genoeg capaciteit, kennis en kunde aanwezig om al onze vacatures mee in te vullen. Denk win-win en werk en werf samen met circulair recruitment.

Einde ‘war for talent’

Circulair recruitment is vernieuwend, duurzaam, effectief. Het is futureproof en sluit perfect aan bij het huidige tijdsbeeld en onze veranderende wereld. Circulair recruitment betekent het einde aan de onderlinge ‘war for talent’, wij bieden een toegankelijk en verfrissend alternatief op de bestaande traditionele bureaus en commerciële arbeidsbemiddelaars.

Hoe gaat Circulair Recruitment in zijn werk?

Aan het einde van iedere sollicitatieprocedure blijft er één persoon over die wordt aangenomen. Het overgrote deel van alle sollicitanten krijgt de baan niet en wordt afgewezen. Waarom maken wij niet veel slimmer gebruik van dit ‘overschot’ aan sollicitanten?

Wij kunnen afgewezen sollicitanten ‘hergebruiken’ voor vacatures bij andere bedrijven. Alle werkzoekenden, inclusief de personen die zijn afgewezen bij andere procedures, kunnen zich aanmelden voor de regionale selectie. Een tijdelijke opslag/verzamelplek voor personen die beschikbaar zijn voor werk. Op deze manier gaat er geen talent meer verloren!

We gaan gebruik maken van elkaars wervingsinspanningen en delen en verzamelen al het aanwezige talent uit de regio. Bedrijven die partner worden van circulair recruitment dragen bij aan de werving en het opbouwen van een gedeelde regionale talentpool. Wat krijg je daarvoor terug? Onbeperkt toegang tot al dit beschikbare talent!

Profiteer direct van een gedeelde regionale talentpool.

De regionale talentpool is een selectie van personen die actief of latent op zoek zijn naar een andere baan en zich hebben aangemeld voor deze regionale selectie. Jij draagt ook jouw steentje bij aan het opbouwen en succes van deze selectie. Solliciteert iemand op jouw vacature(s) en heb jij op dat moment geen plek voor die persoon? Geef die persoon een 2e kans door hem of haar aan te moedigen om zich te aan te melden voor de regionale selectie. Op deze manier draag jij met jouw werving maximaal bij aan het volledig benutten van het arbeidspotentieel in de regio. Door talent te delen wordt het in contact komen met nieuwe collega’s laagdrempelig, snel en veel voordeliger! Wat houd je nog tegen?

Wanneer is circulair recruitment interessant?

Laat het talent circuleren in jouw regio!

Altijd natuurlijk. Je geeft op deze manier met jouw organisatie invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen middels duurzaam recruitment en draagt bij aan een sterke regionale arbeidsmarkt. De kracht van het collectief maakt dat dit initiatief jou direct een voorsprong geeft op het moment dat je een vacature hebt. Circulair recruitment is toegankelijk en interessant voor iedere organisatie, ongeacht het aantal vacatures dat je hebt. Bij een duurzaam initiatief hoort een natuurlijk ook faire prijs. Wie wel eens zaken heeft gedaan met een commerciële arbeidsbemiddelaar zal verbaasd zijn dat het ook op deze manier kan.

Circulair recruitment powered by De Selectie.

De Selectie is de eerste organisatie in Nederland die circulair recruitment introduceert. Wij noemen dit samenwerven. De Selectie stimuleert met dit initiatief de samenwerking in de regio en geeft op een creatieve manier invulling aan duurzaam recruitment en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met samenwerking, openheid, transparantie als basis maakt dat deze vernieuwende en verfrissende recruitmentaanpak zeer laagdrempelig, voordelig én effectief is. Circulair recruitment zet de wereld van werving van personeel op z’n kop!

jouw recruitment marketing team