Kwartet voor Kodi! - de Selectie

Kwartet voor Kodi!

Deze lachende mannen zijn Tijmen (allround technicus WTB), Marvin (afstudeerder WTB), Coen (allround Engineer WTB) en Roel (allround Engineer WTB). Dit kwartet nieuwe collega’s is in de afgelopen maanden bij Kodi begonnen en het prachtige resultaat van de wervingscampagne die wij samen met het Kodi-team in april zijn gestart.

“Mijn verwachtingen zijn ruimschoots overtroffen!”

Theo Koopman, algemeen directeur bij Kodi, is uitermate tevreden met de nieuwe collega’s. “Natuurlijk hadden we vertrouwen in de aanpak van De Selectie, maar dat we nu al vier nieuwe mensen in ons team erbij zouden hebben, dat had ik niet verwacht. Dus ja, mijn verwachtingen zijn hiermee ruimschoots overtroffen! Los van het resultaat van vier nieuwe collega’s was het ook mooi om te zien dat we dit met ons hele team hebben opgepakt. Tijdens het maken van de video’s en de evenementen die we hebben georganiseerd was de input en inzet van alle collega’s nodig. Dit was goed voor de onderlinge betrokkenheid, we hebben dit met het ons hele Kodi-team gedaan. We zijn bezig om de nieuwe mensen goed in te werken, maar we gaan tevens wel door met zichtbaar zijn. We blijven op de radar bij onze doelgroep, want dat dit van belang is, dat hebben we nu wel ervaren.”

De weg naar succes

Wat was de uitdaging van Kodi? Nieuwe collega’s vinden in een heel schaarse markt met veel concurrentie. In nauwe samenwerking met het team van Kodi zijn we aan de slag gegaan en zijn we begonnen met het maken van materiaal, strategie en planning voor de campagne. Na vier maanden goed op de radar bij de doelgroep te zijn geweest kon succes natuurlijk niet uitblijven. Wat we hebben gedaan? Een eigen werkenbij-Kodi pagina opgezet, diverse video’s gemaakt, een meet & greet, een projectbezoek en een open dag georganiseerd. Dit steeds uitgezet via social media, diverse gesponsorde online wervingscampagnes opgezet en PR gegenereerd met een artikel in het NHD.

Slimme zet van Kodi

Kodi loopt al bijna 40 jaar voorop in de markt van energiebesparende technieken waarin zij actief zijn. Als iedereen rechtsaf gaat dan gaan zij linksaf. Eigenwijs en innovatief, dat is Kodi. Het is wat dat betreft dan ook niet vreemd dat Kodi heeft gekozen voor de vernieuwende aanpak van De Selectie. Zij hebben het aangedurfd om te investeren in zichtbaarheid om aan nieuwe mensen te komen. Veel bedrijven willen alleen investeren in het eindresultaat, de mensen. Daarmee blijf je afhankelijk van W&S bureaus of uitzendbureaus die een factuur sturen als ze iemand hebben gevonden die bij jou aan de slag gaat. Voor de kosten van een gemiddelde W&S-fee heeft Kodi een eigen werkenbij-website, diverse video’s gemaakt, heel veel zichtbaarheid gegenereerd en een sterk werkgeversmerk neergezet. Het resultaat van dit alles was een kwartet nieuwe collega’s. Hiervoor betalen zij niets extra. Goede deal toch? Het hadden er ook twee of tien kunnen zijn. De resultaten van een wervingscampagne en radar recruitment laten zich lastig voorspellen, deze zijn namelijk afhankelijk van heel veel factoren. Dat investeren in radar recruitment en zichtbaarheid uiteindelijk altijd resultaat oplevert weten wij inmiddels wel!

Wil je meer weten? Maak een afspraak en we komen je graag meer vertellen en laten zien over onze succesvolle werkwijze.

 

jouw recruitment marketing team