Dustin verliefd op Estinea - een Bijzonder Succesverhaal - de Selectie

Dustin verliefd op Estinea

Dustin verliefd op Estinea

Dustin werd verliefd op Estinea. In die zorgorganisatie zaten ze met hun handen in het haar omdat ze op één specifieke locatie moeite hadden de bezetting rond te krijgen. En genoeg mankracht is essentieel om de cliënten goed te kunnen ondersteunen. Het was erg moeilijk om het juiste personeel te vinden voor een locatie met cliënten die erg veel zorg nodig hebben. Een bijzonder succesverhaal uit de praktijk van De Selectie.

Wat is je talent?

Dustin maakte duidelijk dat het gaat om de beleving: wat maakt die locatie nu juist uniek en een onwijze uitdaging? De recruitment specialist wist de pracht ervan weer naar boven te brengen.

Want wat is je talent en waar kun je oprecht gelukkig van worden?

Werk doen waar je blij van wordt

Je eigen keuzes maken en je eigen leven leiden. Een leuke plek hebben om te wonen. Werk doen waar je blij van wordt. En leuke dingen doen samen met familie en vrienden. Dat is wat iedereen het liefste wil.

Maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Estinea helpt mensen die hier hulp bij nodig hebben. Estinea ondersteunt zo’n 1.000 mensen met een beperking in de Achterhoek en Twente. Ruim 900 medewerkers en zo’n 430 vrijwilligers zetten zich in voor die mensen zodat ze zo gewoon en zelfstandig mogelijk mee kunnen doen in de samenleving. De woningen en werklocaties liggen daarom midden in een wijk of aan de rand van een dorp of stad.

Wat als je de bezetting niet rond kunt krijgen

Een specifieke locatie van de zorgorganisatie Estinea had een grote uitdaging. Het was moeilijk de bezetting daar rond te krijgen. Dit terwijl de cliënten erg veel zorg nodig hebben en juist veel behoefte hebben aan vaste gezichten en regelmaat en structuur. Iedereen zette zich met man en macht in maar toch kwam er teveel onrust.

Zorgintensieve vraag met gedragsproblematiek

Op het terrein liggen meerdere woningen en een dagbestedingscentrum dicht bij elkaar. Er zijn drie woon-/slaapkamers en drie woonkamers met aparte slaapkamers en een grote centrale woon- en eetkamer met een aparte afsluitbare keuken.

Hier wonen mensen met een zorgintensieve vraag met gedragsproblematiek. Mensen die complexe zorgvragen (door een syndroom, hechtingsproblemen en/of autisme) hebben, in combinatie met een verstandelijke beperking.

Uit de vicieuze cirkel stappen

Het verloop en de inzet van tijdelijk personeel was niet goed voor de cliënten en voor nieuwe collega’s werd het instromen een steeds grotere uitdaging. Het had ook z’n weerslag op het team. Een vicieuze cirkel omlaag waar vooral de cliënten last van hadden.

Estinea wil graag de beste zorg bieden en er zijn vaste gezichten nodig om de cliënten goed te kunnen ondersteunen.

Door de vele personeelswisselingen werd de noodzaak om het personeelstekort structureel op te lossen steeds groter. Dit was het moment dat Estinea met De Selectie in gesprek ging.

Geen dagelijkse combinatie

Personeelsbemiddeling, recruitment, De Selectie en een zorgorganisatie zijn geen dagelijkse combinatie. Estinea valt buiten het gebruikelijke spectrum van De Selectie. De zorg is voor De Selectie een bijzondere hoek.

Tegelijkertijd sluit Estinea ook goed aan bij het gedachtengoed van De Selectie. Ze werken daar met zelfsturende teams. Alles is goed voor elkaar in de organisatie en het is er gemoedelijk, typisch Achterhoeks en dat past geweldig.

De Selectie en hun sociaal maatschappelijke bewogen kant

Estinea past bij De Selectie vanwege het mensen helpen, het ondersteunen, faciliteren, de sociale verantwoordelijkheid, de dienstverlening. De Selectie is dan wel een recruitmentbureau, maar sluit aan op de zorg vanwege de sociale en maatschappelijk bewogen kant.

Estinea heeft een geweldige organisatiecultuur die goed aansluit bij De Selectie.

Wat je teveel hebt, kun je weggeven

Dustin is zeer ervaren in de personeelsbemiddeling. Hij is de recruitment specialist en partner bij De Selectie en actief in de regio Overijssel en Gelderland.

Ik help veel mensen zonder dat ik wat terug verlang. Wat je teveel hebt, kun je weggeven. Als ik iets weggeef, hoef ik zeker niet iets terug.

Maar wanneer je wel iets terug krijgt, krijg je meestal iets anders terug.

Dustin geeft iets weg en krijgt Estinea terug – en wordt verliefd

Dustin gaf ooit collegiaal advies aan een Estinea medewerker. En werd daardoor gebeld door iemand van Estinea, met die vraag om hulp bij de betreffende locatie.

De zorgorganisatie is dus geen dagelijkse kost voor De Selectie maar Dustin en Barry gingen erheen. Ze spraken met de persoonlijk begeleiders op locatie – een dag lang. Tevens boden de doelgroeprapporten van de Intelligence Group de nodige lokale informatie en uitgebreid inzicht in de te werven medewerkers.

De motivatie om mensen te helpen

Ik voelde me thuis. Wat ben ik toch geraakt door de mooie mensen die daar werken. De verhalen van de cliënten raakten me. 

Het kan juist veel voldoening geven om met mensen te werken die moeilijk verstaanbaar gedrag vertonen – maar die mensen moet je dus wel kunnen aantrekken.

Dustin maakte een wervingsprofiel met alle informatie daarin verwerkt. Een uitgebreide vacaturetekst. Michiel ontwierp een job marketing campagne. Ze zijn er lang mee bezig geweest en ook op locatie, om de situatie echt in beeld te kunnen brengen. Met oprecht het doel de vacatures met geschikte en gemotiveerde mensen te kunnen bezetten.

Het gaat om de beleving – wat maakt die locatie juist uniek en een onwijze uitdaging

In plaats van een vacaturebeschrijving maakte Dustin een beleving, die juist het mooie van de locatie en organisatie beschrijft. Waarom zou die ideale persoon juist daar op die uitdagende locatie willen werken.

Hierdoor – en door de geweldige zorgverleners die er al waren – werden alle vacatures vervuld en wilde het nieuwe personeel ook blijven. Er was absoluut een harde kern aanwezig om stappen te zetten en de juiste zorg te bieden. Er waren alleen te weinig collega’s. Nu is er een vaste club – een enthousiast en superleuk team dat ze graag willen vasthouden.

Estinea is blij dat ze De Selectie heeft ingezet.

Dustin is nu vrijwilliger bij Estinea

Tijdens het zoeken van collega’s voor Estinea raakte Dustin verliefd op Estinea, het team en de cliënten daar. Hij gaat nu vrijwilligerswerk doen op de bewuste locatie.

Ik word er gelukkig van om iets te betekenen voor andere mensen. Als algemeen vrijwilliger probeer ik het leven van de cliënten en al hun begeleiders iets leuker te maken. Ik ben dankbaar dat ik die kans krijg.

En wie weet wat de toekomst gaat brengen. De Selectie bestaat 5 jaar en groeit enorm en kan dus zelfs één van de meest ingewikkelde vragen naar personeel in de zorg aan.

Heb je ook hulp nodig bij het vinden van het juiste personeel? Laat maar van je horen.

jouw recruitment marketing team