Circular Recruiting: een Succes bij Stumpel - de Selectie

Circular recruiting: een succes bij Stumpel

circular recruitingCircular recruiting - een talentpool werkt echt. Het is een goedkope en duurzame manier om werkgevers en werkzoekenden met elkaar te matchen.

Heb je een vacature of zoek je een baan - circular recruiting is de oplossing

De Talentpool Westfriesland heeft voor werkgevers en werkzoekenden de ultieme oplossing. Je leest hier het verhaal van een succesvolle match.

Marco was op zoek naar een leuke nieuwe baan in regio Westfriesland. Jeroen was op zoek naar een nieuwe Head of Finance voor zijn bedrijf Stumpel.

Via De Talentpool Westfriesland kwamen zij met elkaar in contact en inmiddels is Marco de nieuwe Head of Finance bij dit mooie bedrijf uit Hoorn.

De ervaringen van Marco en Jeroen met De Talentpool Westfriesland zijn uitermate positief.

Creatieve werving van personeel

Werkgever Jeroen Stumpel: Ik ken Michiel van De Selectie vanuit mijn netwerk. Dus ik zie en hoor regelmatig zaken voorbijkomen als het gaat om creatieve werving van personeel.

Normaal plaats ik vacatures maar deze was lastiger

Ik was op zoek naar een Hoofd Financiële Administratie. Normaal plaats ik vacatures op onze eigen website en social media, zoals bijvoorbeeld LinkedIn. Maar deze positie was iets lastiger dus ik dacht: Laten we eens kijken of wij via een andere schakel succes hebben.

Ik meldde mij bij Michiel om te horen of hij nog tips voor ons had. En hij gaf aan dat er misschien wel een geschikte kandidaat in De Talentpool Westfriesland zat.

Circular recruiting in De Talentpool

Werkgever Jeroen: Deze talentpool is een initiatief van De Selectie waar werkgevers kosteloos in contact kunnen komen met actief werkzoekenden uit de regio.

Goede sollicitanten blijven behouden

Michiel had dit goed ingeschat, want niet alleen zijn profiel sloot goed aan bij wat wij zochten. Deze kandidaat had ook interesse in ons bedrijf en bleek in het verleden al eens bij ons gesolliciteerd te hebben. Hij was toen echter nét te laat en hadden wij de vacature al gesloten.

Michiel heeft ons na overleg en goedkeuring van Marco met elkaar in contact gebracht. Ik heb hem direct uitgenodigd en vanaf toen ging het eigenlijk heel snel. Er was een goede klik en nu is hij werkzaam bij ons.

Positieve verhalen over De Talentpool

Werknemer Marco: Ik zag het initiatief van De Talentpool Westfriesland op social media voorbijkomen. Ik was op zoek naar een baan in de regio. Omdat ik, los van de reistijd, hou van de Westfriese werkmentaliteit. De Talentpool sprak mij erg aan door het lokale karakter en omdat ik positieve verhalen over dit initiatief las op LinkedIn.

Beter dan uitzendbureau

Bij het uitzendbureau waar ik ingeschreven stond, was het contact minder persoonlijk. En de vacatures die daar voorbijkwamen, waren minder regionaal. Nadat ik mij had aangemeld bij De Talentpool werd ik door Michiel benaderd met een interessante vacature. Dit was echter niet helemaal wat ik zocht. Ik heb toen dus niet gesolliciteerd en bij Michiel aangegeven waar ik wel naar op zoek was.

Snel bericht van vacatures

Al vrij snel kreeg ik weer een bericht van Michiel met een andere vacature, een mooie kans bij Stumpel. Het toeval wilde dat ik deze vacature al eerder had gezien en  dat die mijn interesse had gewekt. Maar op het moment dat ik gesolliciteerd had, was deze helaas al gesloten.

Naar aanleiding van Michiel zijn berichtje heb ik direct contact opgenomen met Jeroen om deze herkansing met beide handen aan te grijpen. En nu ben ik met veel plezier werkzaam als Head Finance binnen Stumpel!

De Talentpool Westfriesland - circular recruiting

De Talentpool Westfriesland heeft inmiddels diverse bedrijven en werkzoekenden met elkaar in contact gebracht. Met op dit moment 18 partners en meer dan 140 werkzoekenden zijn er in de afgelopen maanden mooie matches ontstaan.

Wil je eerst nóg een succesverhaal lezen van circulair recruitment voordat je zelf contact opneemt?

Vacatures gevuld zonder kosten

Wil jij net als Stumpel ook veel tijd en kosten besparen?

Zoek jij net als Marco een leuke baan in jouw eigen regio?

Neem dan contact met ons op en wie weet vind jij ook jouw nieuwe collega of werkgever via De Talentpool Westfriesland!

jouw recruitment marketing team